Friday, April 13, 2018

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom April 2018

assalamualaikum...
πŸ’ salam sejahtera.

indahnya bila dpt holiday ni korang πŸ˜ƒ. saya ni masih lagi terbayang-bayang keseronokan bwk anak-anak bertiga ni ke Hatyai ari tu.
3 hari 2 malam yg ohsem. alhamdulillah semuanya berjalan lancar dari kami pergi hingga la sampai rumah tgh mlm Isnin tu.
tapi tu la korang. saya lom abis update entry pasal holiday ohsem tu ha ha ha... 
part kritikal is pemilihan gambar 😁. 

kakak-kakak da sgt sesuai bwk berjalan jauh.
dah tahu urus diri sendiri. dah pandai nikmati perjalanan tu. dah boleh express perasaan sendiri.
as for Izzat, yes masih lagi antara faham dan tidak.
but, he was so happy! itu dah memadai. then seringkali diorang bertiga hijack phone saya yg penuh dgn gambar di Hatyai.
itu dpt sentiasa mengingatkan mereka akan keseronokan itu.

next trip, in shaa Allah. ibu usahakan 😍.

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom
ini gambar jumaat lepas... seminggu yg lalu.
gi skola syuhada, terus amik dia dlm jam 12.15 tghari.
then, kami berdua terus ke skola kakak plak. 
da janji dgn kakak nak amik dia plak jam 12:30 tghari.

then, terus bwk anak-anak berdua ni ke family store.
semata-mata nak beli kasut utk diorang pakai ke Hatyai. nak bagi diorang selesa lah kan.
3 hari akan berjalan saje. kasut sediada diorang tak brape sesuai.
then, time snap gambo πŸ‘† kami di foodcourt, lunch together. borak-borak bersama. bebel skit-skit πŸ˜„.

kak Nurin da pun release result ujian bulan 2 ari tu kat saya. alhamdulillah 😍.
apa yg saya komen kat dia, "bagus kakak. but, boleh perbaiki ye. pertghan tahun nanti Ibu nak yg lagi best ye"...
biasa lah kak Nurin, "ok Bu".
senang hati saya dgn result dia. maklumlah, dok asrama, berdikari... life sendirian berhad.

as for Syuhada, now saya concentrate dgn skola agama. since dia nak duduki UPKK oktober nanti.
result Syuhada sederhana. masih boleh saya push! still got time...
saya mudah bab beri contoh pada Syuhada... "adik kena tiru kak Win, tiru camne kakak belajar...".
kak Nurin dah bagi contoh yg amat baik utk adik-adiknya.
tak susah utk cari contoh yg lain-lain 😊. alhamdulillah.
but saya selitkan juga la kata-kata bhw saya bukannya berat sebelah, melebihkan kak Nurin...
"kakak dan adik ibu yg lahirkan, ibu besarkan sama-sama, takde lebih takde kurang pun...".

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom
hah ni adik manja baby in the house 😍.

baby boy ni sorang... bulan Julai ni in shaa Allah genap umur 6 thn.
thn depan naik Darjah 1. cepatnya masa berlalu... meskipun begitu, baby boy ni masih manja bertong-tong.
membaca...
mengira...
mengaji...
masih in progress πŸ˜…. anak lelaki kan. skang tiap mlm wajib bersama dia.
kalau tak nak belajar, tak boleh on kartun kat tv. no no no no!
belajar pun santai, saya try utk tak lebih 30 minit. tgk keadaan dia. and 30 minit tu tak terus-menerus, belajar, rehat 2-3 minit. belajar, rehat 2-3 minit.
tak boleh lah nak naik suara skit baby boy ni. bercucuran air mata tersedu-sedu suara... hmmmm 😌. da ugut dia dah, "kalau Ijat tak lancar baca, nanti Bu anta tuisyen!" ha ha ha ha...

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom

skang dah boleh la diharap bila bergambar. manis sungguh senyuman nyer 😍.
pun ikut mood jugak la most of the time kan. bila mood dia membara bergambar, terus la diikutkan.

sederhana aje anak-anak saya. 
ibu nyer tak le Power Rangers mana pon ha ha ha... 

anak-anak bertiga ni lah penawar duka lara saya. pengubah mood ketika stress dgn keje.
dlm pada marah-marah, bebel-bebel... dlm hati ibu ni ada taman πŸ’œ.
trying my hard utk penuhkan masa yg ada bersama mereka bertiga. sepenuh hati sepenuh jiwa.

tu aje nak citer pagi ni. bye! 

πŸ‘‹

23 comments:

  1. Tahniah kepada ibunya yang mendidik anak-anak sehingga mereka berjaya. Itu semua permulaan yang bagus untuk mereka semua, InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. Owh Aida baru balik bercuti yer... Bestnyer pergi Hatyai...

    ReplyDelete
  3. Dah besar semua ya.. anak-anak irra kecik2 lagi..jaga sendiri.. hari hari tengok mereka membesar.. bukan mudah tapi kena buat yang terbaik untuk amanah dari Allah

    ReplyDelete
  4. Dah besar ya semuanya.

    Semoga mendengar kata ibu ayah dan menjadi anak yang soleh dan solehah ya.

    Aminn

    ReplyDelete
  5. Bestnya kencil-kecil dah dapat pergi bercuti jauh-jauh kita tak sampai lagi hehehe dan juga tahniah atas usaha dan kejayaan moga terus sukses...

    ReplyDelete
  6. Seronok tengok anak orang dah besar2..kita tengah ligan lagi melayan anak2 kecil ni..ngn kakak nya asyik mintak adik lagi..pening bonda..hiho

    ReplyDelete
  7. Best kan bercuti dgn adik beradik sndri. Mcm2 ragam tp sekepala dan xbermasam muka. semoga terus erat !

    ReplyDelete
  8. Dah besar macam ni bawa bercuti seronok kan kak. Baru mereka faham dunia ni luas. Ruby anak kecil lg. Mereka hanya tau nak toys je. Hahaha. Soon kak soon

    ReplyDelete
  9. semoga hubungan ketiganya kekal erat dan menjadi anak-anak yang soleh dan solehah

    ReplyDelete
  10. Alhamdullilah. Ada anak-anak pengubat duka lara dan untuk ceriakan hidup Aida :)

    Nway, jemput join giveaway Siqah >> LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  11. Faham sangat. kita pun selalu rasa bersalah sebab tak dapat luangkan masa dengan anak-anak. Sebak pula fikir satu hari nanti anak-anak dah besar, mereka pula tak dapat luangkan masa untuk saya.

    ReplyDelete
  12. you are doing a great job at being a mom...you still managed to give them the attention that they need and in return you too get to calm your mind down..it's a lovely balance...sometimes it does get hard...but i am sure you can do it! and i wish my parents could have took me to places when i was smaller...

    ReplyDelete
  13. wahh... bagusnya! kalau selalu berjalan dengan famili ni memang boleh merapatkan hubungan kekeluargaan. bersantai sambil melihat tempat orang pun bagus untuk anak-anak. mesti banyak kenangan yang mereka boleh kongsikan dengan kawan-kawan di sekolah.

    ReplyDelete
  14. Bahagian bila tgok anak2 membesar depan mata..dapat mel8hat mereka berjaya dalam bidang masing2 kan.
    Masa anak2 sis kecil dulu pun selalu bawak mereka jalan luar negara atau dlm negeri..la ni dah besar..dah tak nak ikut kita jenjalan dah..diorg lagi suka jalan gan kawan2

    ReplyDelete
  15. Seronok la mama dia bawa pergi jalan2. So kenalah belajar rajin2 lagikan..Bagus selalu dapat luangkan masa dengan anak-anak. Marah2,jerit2 mestilah ada kan. Hehe. Tak kena gaya harus kne piap.

    ReplyDelete
  16. Senangnya bisa nge trip bareng keluarga tercinta saat liburan telah tiba.

    Anak anak wajib diajak ngetrip ya. Agar lebih banyak tahu kondisi lingkungan setwmpat

    ReplyDelete
  17. Anak2 mcm tu la..kita rasa sat ja diorang membesar...kadang2 kita x sedar pun banyak benda kita terlpas kan..sebab tu selalu kena catat moment3 tertentu ni

    ReplyDelete
  18. seronokkan dapat membahagiakan anak2..bercuti ni selain daripada terapi untuk diri sendiri sebenarnya dapat juga memberi keserokonan pada anak2...mereka dapat melihat dan mempelajari budaya masyarakat luar

    ReplyDelete
  19. Semoga merek membesar dengan berjaya, dan patuh pada Allah dan Ibu aamin

    ReplyDelete
  20. Memang best kalau dapat bercuti and jalan jalan with children. Its part of life experience for them too. Oh I have not been to hatyai for a long time.

    ReplyDelete
  21. hey hey... you are really a great mom to your kids.. i can feel your proud towards them. God bless their success always and mama can see them in a very successful ladder.

    ReplyDelete
  22. best kan bila memasing dah besar, nak bawak berjalan pun senang

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)