Friday, May 04, 2018

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!

assalamualaikum...

tamatlah sudah kelas utk semester kedua ni 😀. just tinggal saki-baki assignments nak dihabiskan. and proceed study hard utk exams end of this month.
maka, semlm tghari, saya dan classmates Islamic Financial System, makan-makan farewell dgn lecturer tersyg.
we are lucky sebab one of our classmates, Imran, owner House of Kambing 😋 😃. his family business. and dia belanja kami semua semlm. alhamdulillah...

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
extraordinary view... saujana mata memandang.

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
entrance yang amat menarik.
next time kalau dtg dgn Izzat, 80% sure dia akan tunggang one of the kambing 😄 😄.

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
kami tiba dlm jam 1.30 ptg. full house!
kami bernasib baik sebab Imran da call dulu and reserved tables.
unik kan rekabentuk restoran nyer. open air. nampak ladang sebelah yg hijau...

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
kami.
Imran yg pakai apron 👆. 5 dari kanan.


House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
hidangan dah tersedia utk kami.
kambing masak blackpepper. kambing goreng kunyit. kamping goreng tepung.
sup kambing. kari kambing.
set siap-siap dgn nasi putih.

minuman nyer kami order beberapa jug. tak snap plak gambo nyer...
air ais krim soda mix dgn lemon. terbaik 👍.

sebelum kami bersurai balik, Imran ajak kami beri makan kat unta. lupa plak nama unta tu 😅.
sape pun dtg, surely boleh ramah mesra dgn unta. menurut Imran, ada 2 ekor. satu lagi ntah mana...
it was so nice and happy. selain dari kat zoo, ni lah kali pertama saya bebetul dekat dgn unta.
great experience.

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
 bila Imran panggil dia, cecepat unta tu berlari dri tgh ladang.
tau dah tu time makan 👍.

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!

House of Kambing, MAEPS Serdang ::: Sangat Sedap !!!
klik image 👆 utk terus ke fb official House of Kambing.
bab harga, saya tak dpt share ye. tak sempat bertanya 😅
sebab org dah belanja... dia pun tak ckp brape brape. tapi dpt saya rasa, harganya berpatutan.
sebab time tu, lunch hour, full house! bertali arus org dtg tanpa henti.


hmmmm a must go lah ye House of Kambing ni.
yg saya dgr, beratus kilogram kambing disediakan utk pengunjung.
wow! konsep ladang tu yg buat ramai nak ke sini kot. relax...

kambing yg di masak tidak berbau. moist. cukup rasa. memang makan tak toleh kiri kanan tau.
ibaratnya, mak abah saya yg gigi dah tak kuat tu pun masih boleh makan daging kambing yg dimasak di sini. lembut!
my favourite is sup kambing dan kambing goreng tepung. Aduhai, sgt sedap. ratah gitu aje. 

then, boleh ajak anak-anak explore alam semulajadi dgn gi tgk diorang bagi makan unta and kambing biri-biri di ladang sebelah.
sure anak-anak happy. suasana kampung gitu tau.
kawasan hijau nyer luas. anak-anak boleh berlari-lari. best.

Waktu operasi
Isnin - Khamis : 11.00pg - 9.00mlm
Sabtu - Ahad (Cuti Umum) : 11.00pg - 6.00ptg
Tutup : Setiap Jumaat


terbaik 👍👍👍.

35 comments:

  1. fav kambing..ada opismate bgtau gk tmpt ni..

    ReplyDelete
  2. adududu tengok gambar dah tau sedap

    ReplyDelete
  3. Sukanya.. harapnya bolehlah sampai sini nanti.. sha sekeluarga memang minat kambing ini..

    ReplyDelete
  4. Wahhhh, kambing laaaa! Sedapnyaaaa! Ish terliur terus tengok hidangan kambing... tapi nak masak kambing ni kena betul, salah taktik berbau la.. boleh consider datang sini nanti dengan hubby yang gila kambing jugak.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. kambing ni kena pandai masak. yg ni memang sedap, puteri. kita makan dgn gembira. tak berbau hamis. moist :) alhamdulillah...

      Delete
  5. Wah dapat tengok face to face jugak. Selain dapat makan sesedapa fresh di restoran. Dah dekat sangat ni. Boleh pergi drop by and try out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes u should drop by and try, yanty. dikatakan kalau weekend full house! memang beratur menunggu. kalau weekdays, in shaa Allah boleh lagi la.

      Delete
  6. house of kambing. unta pun ada juga. betul-betul sebagai tarikan. hehe bagi peminat daging kambing, memang akan suka yang amat. jauh je ni. kalau dekat, kami sekeluarga memang akan pergi. sebab kami memang suka sangat makan daging kambing. insyaAllah akan sampai satu hari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. time sampai aje, memang aida dah notice unta tu. wow! masa tu terus kagum sekejap. dgn pemandangannya yg saujana mata memandang. tak disangka plak lepas tu terus dpt spend time jap dgn unta tu. jinak. alhamdulillah...

      Delete
  7. Alhamdulillah murah rezeki Aida..

    ReplyDelete
  8. Bestnya. .. Bagus ni bawak anak² ke sini. Maklumlah, nina tak punya kampung. Tentu teruja anak² dapat tengok kambing depan mata. Pass tu nikmati lak. Kambing black pepper. Aduyai. ... Favorite tuh

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya kawasan tu nampak kehijauan je, semua berasaskan kambing tu, sambil makan tengok pemandangan yang hijau memang segarlah mata kan

    ReplyDelete
  10. ALAA tak sabarnya nak join maeps nanti.seronok bila dapat tengok binatang sambil belajar banyak benda pasal pokok la binatang la.rasa dah lama gila tak join

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni 2nd time aida masuk maeps. 1st time dulu MAHA. agak crowded masa MAHA. ari tu round maeps, not bad. best. a place yg bagus utk bwk anak-anak kenal alam sekitar.

      Delete
  11. The camel looks so cute and my children sure love to meet him in person. Gonna try out the lamb there too.

    ReplyDelete
  12. Bestnya aida dapat ke sini. Ni kalau bawa ayah ana mesti dia suka. Lagi-lagi kambing tu dimasak sempurna dan lembut.
    Syafi pula mesti teruja tengok unta depan mata. Jangan kata syafi, onde syafi pun sama.
    Dekat dah ni dengan selayang, boleh lah plan ke sini nanti.

    ReplyDelete
  13. Wah! Menarik la semua hidangan yang disajikan. Kecur airliur saya tengok. Rasa nak cuba juga la lepas ni.

    Harga yang ditawarkan pun not bad. Memang sesiapa yang pun patut cuba kalau nak kelainan dalam santapan kan. Saya dhla penggemar kambing

    ReplyDelete
  14. Menariknya House of kambing ni. View dah la cantik, macam-macam jenis masakan kambing ada. teringin nak cuba kambing goreng tepung tu. first time tahu ada masakan camtu. harga ok tak kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la Huda. bab harga tak dpt aida komen lanjut. it was like a very short trip and eat. masa amat limited tghari, most of us need to be in the office by 2 pm. tak sempat nak tgk harga. kami pun dibelanja :)

      Delete
  15. wah makan besar nampak! semua kambing hahaha too bad khai tak makan kambing sebab tak tahan bau dia

    ReplyDelete
  16. Ala hari tu hampir-hampir nak makan kat sini tak ada peluang lagi kita memang suka kambing hehehehe nampak sangat menyelerakan semua menu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. Maha as makan-makan blogger should come here. terbaik lah :) aida recommend.

      Delete
  17. Ehh bestnya tempat ni. Nak ajak suami datang sini la. Anak kinah tengah suka explore dan kenal binatang ni. Mesti dia suka. Sambil tu boleh try makan kat situ. Semuanya berasaskan kambing ke

    ReplyDelete
  18. BETUL !!! saya pernah ke sini sekali. dan daging kambing di sini sangat sedap. tak liat, hancur di mulut. Yang paling penting, tak bau hanyir. agak turn off kalau daging kambing nie berbau. tp tidak di house of kambing nie. mmg best !

    ReplyDelete
  19. Best pulak tempat ni..nama pun cam besttt je..hehehe. Sambil makan boleh le tengok haiwan yang ada kat sana. Harap-harap rasa kambing dia tak hamis sebab sis kalau makan kambing yg ada bau hamis ni memang susah nak masuk tekak. Apa2 pun kena cuba dulu lah kan!

    ReplyDelete
  20. Luasnya house of kambing ni. Liez tak tahu pun ada tempat ni.menu dr kambing lagi pun nampak sedap betul. Fav liez ni. Boleh liez g nanti

    ReplyDelete
  21. Nama pun house of kambing.menu pun semua berasakan kambing.macam macam ada.nampak menarik business family nih buat.boleh promote dekat bos sebab dia hantu kambing..hahaha

    ReplyDelete
  22. nanti balik KL mesti ajak ayah kita singgah sini sebab kami peminat kambing no.1! pemandangan cantik, environment best. tak sabar nak cuba.

    ReplyDelete
  23. memang suka makan kambing ni, memang kena pergi cuba dan lihat house of kambing ni, anak-anak pun boleh lihat unta sekali, mak bapak pun tak pernah tengok unta up close ni. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye. sama la kita, ruby. 1st time tu aida bersemuka dgn unta :) ha ha ha

      Delete
  24. wahhh ada jugak baca recommendation orang tapi tak pernah pergi lagi. Baca review ni sampai meleleh air liur hahahaha

    ReplyDelete
  25. Wajib ajak suami pergi makan kambing ni

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)