Friday, June 29, 2018

Resepi AidilFitri | Makaroni Bolognese

assalamualaikum 😎

terkenang beraya di Tengkera ari tu, mak sedara saya hidangkan makaroni bolognese.
hmmmm anak-anak dara saya bertambah 4-5 kali!
pernah saya buatkan diorang makaroni. tak dimakannya!!! hadoi lah 😓.
tapi raya kedua tu, makan sampai terkenang-kenang tau.

maka nya, ahad lepas saya pun buatkan la diorang berdua.
Izzat memang tak makan makaroni. 
dia jengah aje dari tepi meja, tgk mee tu berlubang agaknya, dia pusing balik ke ruang tamu hi hi hi...


alhamdulillah... licin makaroni.
agaknya kakak-kakak ni dah besar kot. tunas rasa diorang dah berkembang.
da boleh terima lebih byk makanan kan. alhamdulillah...
utk resepi kuah bolognese, boleh refer SINI. sama aje saya guna resepinya.

ni memang terbaik kalau buat juadah bila tetamu beraya.
rebuslah skit spageti. takut-takut tetamu or anak tetamu tak makan mee berlubang tu 😅 😆.

ok bye...

14 comments:

  1. wahhhh sedapya makan bolognese hari raya ni. Antara menu yang simple nak sediakan kan kak aida?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. cepat.
      dari org tua hingga anak-anak makan ni. senang kita :)

      Delete
  2. yang ini kalo hulur kasi CT memang tak tolak hehe..

    ReplyDelete
  3. ini memang resepi mudah saya pun kalau tetamu datang memang suka buat spageti je sebab senang dan lagi sedap pulak tu

    ReplyDelete
  4. Sha buat ini juga bila tetibe tetamu muncul terkejut.. Senang dan cepat.. Memang spare bahan siap-siap dekat rumah.. Anak Sha dia makan makaroni tu camtu je.. tak berkuah.. kikiki..

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaaa,...saya belum lunch lagi ni. Terliur dibuatnya 😊

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)