Tuesday, June 05, 2018

Tak Sihat Menjelang Raya...

asssalamualaikum 😊

apa khabar semua?
moga ok ok aje lah ye...
hari ni, nak kabo... Muhammad Izzat tak sihat.
semlm balik aje dari PASTI, mr.asben dah inform yg badan Izzat mcm dedo aje.
tapi ok ok aje la sampai ke mlm.

Tak Sihat Menjelang Raya...
selfie dgn ibu.
tapi gambo ibu kena crop yer. tak sesuai utk tontonan umum 😄.

pagi-pagi tadi, jam 3:30 pagi, panas mencanak suhu badan Izzat.
Allahu Akbar. sgt la terkujat di pagi hari!

da pun pepagi tadi melawat klinik pagi tadi dlm jam 9.30 pagi.
doktor cek peparu Izzat mcm sgt sempit, ada bunyi mcm semput gitu.
terus doktor cadangkan amik gas.
hmmmm... first time Izzat amik gas. at first dia tak nak. terpaksa misi klinik bantu.
siap dpt MC lagi anak bertuah saya yg sorang ni.

Tak Sihat Menjelang Raya...

sampai rumah, saya beri ubat selsema dan demam.
after 30 minit, suapkan makan... tu pun dia tak berasa selesa. lemah aje dia.
bercakap pun tidak...
bermain pun tidak...
mata kuyu aje.
berkepit aje dgn saya... saya belai-belai sambil tgk tv.

Tak Sihat Menjelang Raya...
tido akhirnya.
tu pun nak tido atas sofa, tak nak atas tilam.

tgn saya maintain belai-belai rambut dia, sampai dia bebetul lena.
ada time, saya amik laptop, duduk sebelah dia, and blogwalking.
dpt la tadi terjah few blogs. cari-cari idea raya, idea menu berbuka... chit chat di alam maya.
sesekali Izzat mcm terkejut. then, dia tido semula. tak aman betol nak blogging.

bila raya da dekat ni, and anak tak sihat, buat mood saya down.
almaklum la. beraya ni kita berjalan, jumpa ramai org.
anak tak sihat. kesian la dia...
ada org-org tua kalau kita tak dtg ziarah, kecik hati 😥.

moga cepat la sihat ye, Izzat.
sesuai lah dgn ubat yg doktor kasik tadi ye...

doakan Izzat ye auntie uncle 😌

8 comments:

  1. kesiannya dia nak tidur pun tak lena. Adik pun dah start demam ni, risau jugak sebab tengah final exam.

    ReplyDelete
  2. semoga izzat cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sihat yea..aloo comei je nak berkepit hehe

    ReplyDelete
  4. Semoga Izzat cepat sembuh... Amiin...

    ReplyDelete
  5. Moga Izzat cepat sembuh ye.. minggu depan nak raya dah..
    Samalah dengan anak kite, kalau demam melepek je dengan kite..

    ReplyDelete
  6. Semoga dikurniakan kesembuhan buat Izzat.
    Biasalah mak-mak ni kalau anak tak sihat jiwa kacau dibuatnya.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)