Tuesday, July 31, 2018

Wajib Tonton Drama di Astro Ria | Natrah

assalamualaikum...

hari ni tekak mcm kurang best lah. terasa mcm bakal nak sakit tekak.
aduhai 😓. dah pun makan ubat. and maintain dari semlm air suam yg byk.
Izzat balik sekolah semlm pun, suara nyer serak! Allahu Akbar... 
"biar 2-3 kali ganda ibu yg sakit dik, jgn la awak..."
pun kasik ubat, terasa dedo badannya masa tu. alhamdulillah, last night, he was ok.
so takde la berlari di taman hari ni.
tak brape sedap badan. stay at home. melipat baju skit lagi. masak.

baru kejap tadi jam 10.00 - 11 pagi, ada ulangan drama jam 10.00 mlm tadi.
memang biasanyasaya akan tgk drama time ni lah, mlm tiada peluang 😅
drama baru, menggantikan Sejuta Rasa Buat Adelia. bertajuk Natrah episod 1 (30 julai 2018).

Wajib Tonton Drama di Astro Ria | Natrah 
Wajib Tonton Drama di Astro Ria | Natrah 
Lakonan :
Juliana Evans = Natrah
Sherlie Merlis = Che Aminah
Natasha Hudson = Adeline Hertogh
Fikhree Bakar = Mansor Adabi

terus saya cari maklumat di laman web astro. rupanya Natrah pernah ditayangkan dulu tahun 2011.
ulangtayanglah ni.
memang wajiblah saya tonton ulangtayang Natrah ni 😊😊😊.
dah tgk first episod, terpikat utk erus tonton. memang saya sukalah cerita berkisarkan kisah benar. sejarah tanahair plak tu.

sejarah Natrah memang tak asing lagi pada kita, Malaysia. sedih. perebutan hak penjagaan Natrah dan konflik agama yg menimbulkan rusuhan pada satu waktu dulu di Singapura.
wah best aje baca sinopsis drama ni. ulangtayang kan 😍.
jom lah tgk korang. kalau la da tgk dulu, jom tgk lagi.
citer gini lah yg ok utk kita tgk di regim Malaysia Baharu ni. tinggalkanlah Husna, Shah & Fiqa tu 😆 😃😃.

18 comments:

  1. Drama yang kisah benar yang memang patut kita tonton...

    ReplyDelete
  2. Kena tengok ni nampaknya. Saya pun suka tengok cerita yang berkisar benar. Husna sudah pun saya tinggalkan sebab makin lama meleret pulak. Tak sukalah sebab dia menjatuhkan perempuan. Jadi tak tengok. Bye2 Husna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.
      malas dah tgk kisah Husna.
      kan? :)

      Delete
  3. haha..xtgk pun shah, fiqa & husna.. time magrib..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time x sesuai.
      jalan citer pun x sesuai ha ha ha ha...

      Delete
  4. Ingat lagi cerita ni heboh masa saya tengah belajar kat sekolah..dah lama rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2011 dulu aida kurang layan tv.
      masa tu kakak-kakak kecik.
      so tau aje la kan kesibukan nyer bila 2 org anak kecik.
      kasik diam, kasik diorang tgk tv :)

      Delete
  5. cerita2 macam ni lah yang patut kita tonton kan.

    Tq aida saya dah terima barang dari aida, suka sangat

    ReplyDelete
  6. Tengok juga tadi tapi tak habis huhu... Seronok tengok cerita camni.. Bukan sekadar hiburan tapi berkisar sejadah macam filem Bukit Kepong tu. All time favorite & evergreen.

    Take care Aida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.
      kita yg tgk ni pun mcm feel kan.
      sejarah. kisah benar.
      2nd episod dah sedih bila natrah dok rumah kebajikan :( hu hu hu

      Delete
  7. Cerita ni shoot kat hometown saya, BT Gajah ...cantik jugak tempat2 ni bila masuk tv ...😀

    ReplyDelete
  8. Juliana cakap indon ke ckp melayu lama?

    ReplyDelete
  9. Juliana cakap indon ke cakap Melayu lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. juliana ckp indon, loghat trengganu dan skit melayu lama.

      Delete
  10. Hehehe ayat suruh tinggal Husna dan Fiqa tu kelakar. Masa kecil pernah tonton filem yang dibuat based on cerita ni. Then masa study kena belajar case Maria Hertogh. Jenuh juga baca 😅

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)