Monday, August 13, 2018

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger

assalamualaikum 😊
salam sejahtera semua.
diharapkan semua yg membaca ni sihat-sihat belaka lah...
say NO tu monday blues ye 😀.
pagi ni saya tak riadah. ada sebukit baju utk dilipat.
ada sebakul baju utk dicuci & disidai.
then, duduk di depan desktop, nak transfer beribu-ribu gambar-gambar dari phone ke lokasi simpanan.
da start skit pagi tadi... hadoi lah 😅 agak letih mata.
create folder.
cek tarikh gambar.
hu hu hu moga hari ni la settle. sebab nak print di pixajoy & buat photobook.
nak select gambar pilihan bukan senang! 😅😅😅hmmmmm belum fikir lagi ni nak masak pe for dinner hi hi hi...

ok. nak citer pasal makan-makan last week.
nak dijadikan cerita, Selasa tghari, saya dating dgn mr.asben. lunch berdua di mcD.
alhamdulillah... sesekali aje ni. kiranya berkesempatan. kami berdua cuba burger terbaru 😍.

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
harga 😜

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
Brazil Rio Beef Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
ni gambar dari SINI 😅
pedas lada hitam! makan separuh burger, da cukup buat lidah panas 😖 hi hi hi...
tapi sedap 👍. lain dari yg lain la. nice 😋.

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
Mexicana Chicken Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
ni gambar dari SINI...
 burger ni sgt sedap 😋 👍. recommended!
sementara ada, korang kena cuba la. belanja anak-anak. one happy time together 😍.
daging burger yg rangup krup krap krup krap! sos yg sedap. cheesy... nice !!!

maka, Jumaat ptg, bwk la anak-anak bertiga dinner di McD.
sesuatu yg sedap mesti dikongsi bersama-sama anak-anak. takkan senang hati ni selagi tak bwk diorang.
idea si ayah ni. ayah belanja ibu & anak-anak.
bukan main happy lag diorang bertiga. excited. terutama Izzat.
recommend Syuhada & kak Nurin makan burger ni. memang bersungguh diorang makan.
alhamdulillah 😌.

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
Coke McFreeze. memang buat brain freeze beberapa saat 😅😆😆.

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger

McDonalds | Brazil Rio Beef Burger & Mexicana Chicken Burger
nampak tak? Izzat dan McChicken nyer 😅.

bila sesekali makan meriah gini, memang best.
fastfood pun memang tak digalakkan makan selalu. once in a while...
reward anak-anak.

😌

24 comments:

  1. Dua-dua dah makan, repeat jugak sbb mmg sedap..

    ReplyDelete
  2. kalau guna app mcd mana tau boleh dapat free something hahaha sha dah try mexicano tu sedapppp

    ReplyDelete
  3. Amboii berselera btul Izzat makan burger.. Oohh ya..TAHNIAH kak Aida kerana minggu nie akak terpilih utk direview dlm Sahabat Blogger Pilihan Starlavenderluna..

    https://www.shikinrazali.com/2018/08/sahabat-blogger-pilihan_14.html

    ReplyDelete
  4. Memang sedap burger rio ni. Pedas dia pun mengancam sangat! hihi

    ReplyDelete
  5. Sedapnya! Lagi banyak cheese lagi sedap hahaha

    ReplyDelete
  6. dua2 beger ni tk kesempatan nk try lg..tp yg beger rio tu ada lg ek..slalunya dh abis musim bola abis dh begernya..lama la kalini kalo masih ada hehe

    ReplyDelete
  7. Mexicana Chicken Burger nampak sedap. I pun nak try it out this weekend.

    ReplyDelete
  8. Tak try lagi burger yang baru ni, dengar kata macam sedap dan puas hati. Nantilah nak try jugak. Lama lak tak makan MCD ni,hehe

    ReplyDelete
  9. Hmm...sedapnya kak pun suka mkn burger tp dah lama tak pegi

    ReplyDelete
  10. Peminat burger McD ke? saya dah lama tak makan burger ni, bila tengok post ni rasa nak cuba pula sebab Brazil Rio Beef Burger ni nampak macam sedap je

    ReplyDelete
  11. Nampak ramai yang mecuba burger mc donalds baharu ni, Sy belum cuba lagi nampak sedap jer tu.. tak sabar nak cuba!

    ReplyDelete
  12. ramai yang kata best ada juga yang x best..tapi tgk promo memang nampak menarik. ingat nak cuba sendiri nak tahu kehebatan rasa dia bagaimana hehehe

    ReplyDelete
  13. Hari tu Fadzi pergi McDonalds dengan family in law dengan husband. Husband dengan adik ipar Fadzi makan Rio ni. Dieorang kata pedas gila. Even dieorang orang keturunan orang Negeri Sembilan pun tak larat nak makan

    ReplyDelete
  14. Dua dua set burger saya dah makan. Memang sedap sangat tau.puas hati makan.kira berbaloilah dengan harganya kan

    ReplyDelete
  15. Boleh tahan sedap burger nie. Sy dah cuba. Tp bagi sy, double cheese burger ttp dihati. Hahahaa. Nanti nak cuba lagi lah sebelum promosi tamat

    ReplyDelete
  16. Zaman kita dulu tak merasa nak makan makanan rapu macam ni selalu kan sis. Dapat makan sesekali tu dah bahagia sangat. Zaman sekarang ni kita dah mampu, tapi kena bijak kawal supaya tak selalu makan.

    ReplyDelete
  17. Sesekali kita manjakan anak memang tak salah. Lagipun jadi masa bonding bersama mereka kan. Mak ayah kerja dan mampu

    ReplyDelete
  18. Makan burger mcd yang di inspirasikan dari negara latin brazil ya. Teringin nak rasa hari ni. Nyum nyum

    ReplyDelete
  19. tak sempat nak try lagi burger ni..nampak macam sedap..sebab setiap kali nk gi mcD, memang plan nak beli burger promo, tapi bila sampai, spicy chicken mcDeluxe gk menjadi pilihan hehe

    ReplyDelete
  20. bila tengok harga rasa macam tak berbaloi.. kikiki.. tapi sesekalikan..

    ReplyDelete
  21. Sempat cuba haritu sebelum habis. Memang sedap beger Rio dia, boleh la sekali sekala.

    ReplyDelete
  22. Ah, looks so appetising. I would love to try the new burger but belum kesempatan lagi, since I only indulge in fast food when I travel.

    ReplyDelete
  23. geramnya tengok cheese dia! Ramai jugak yang kata sedap, lepasni kena order lah :D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)