Thursday, August 02, 2018

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama

assalamualaikum...

khamis menjelma. ptg jumaat nan indah.
lunch ari ni nasi goreng cili padi. kesian tgk nasi putih setgh periuk lagi!
yg makan mlm tadi hanya Syuhada & Izzat. ibu & ayah memang tak makan mlm. hadoi lah.
maka, digorengkan lah nasi tu. 2 pinggan jugak lah Syuhada makan td. alhamdulillah...
mlm ni dah plan, buat mee goreng basah aje, in shaa Allah. bahan semua da ada.
bosan plak asyik makan nasi aje, kan 😄. tukar selera sesekali.

bila bab bercerita pasal dinner, masak, bahan nak masak, terkenang plak program tv yg sedang saya tonton skang.
best! My Kitchen Rules Season 9.
sgt best drama dlm program ni, lebih real dari drama Husna, Shah dan Fiqa 😆. jgn marah naaaaa...
setiap Isnin - Rabu jam 9.30 mlm. Astro Diva channel 702.
ulangannya ada 3 slot. hari yg sama, jam 12.30 tgh mlm. the next day, 1.30 ptg dan 7.00 mlm.
so, memang saya akan tgk la berulang kali. best, i like cooking programmes.
mr.asben & anak-anak memang dah tau lah kesukaan saya.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Manu & Pete. 2 handsome guys yg lidahnya penuh rasa 😋.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
ni favourite saya, Vietnamese, Kim & Suong.
makanan diorang ni dekat di hati saya. Asian kan. 
familiar dgn bahan-bahan diorang guna utk masak.
latest, Selasa lepas, Elimination House, for entree & main dish, diorang dpt full marks from Manu & Pete 10/10.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Olga & Valeria, Russians... memula mcm nyampah gaks dgn kepoyoan diorang berdua ni.
but now, diorang dah ok ok la. mulut dah kurang ckp riak.
but still riak muka sombong masih ada.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Jess & Emma.
diorang ni memang play safe all the time. aim utk tak jadi yg paling teruk and ke Elimination House.
masakannya simple aje. diorang tak amik risiko pun.
diorang ok ok la. releks. tgh masak pun heboh lah nak make up. ala-ala princess gitu.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
 Sonya & Hadil.
 pandai masak. cantik. tapi semakin nak abis program, semakin buruk pe'el diorang.
sgt tak adil dlm pemarkahan during Elimination House antara Alex & Emily dan Georgie & Alicia.
mulut diorang sgt takde insuran. aduhai...
and padan muka, Georgie & Alicia tersingkir!!!

program realiti gini, memang kegemaran saya. terutama berkaitan dgn masakan.
yes la. byk kot ilmu masakan yg kita pun dpt tahu.
kenapa begitu. kenapa begini.
medium rare. al dente. pelbagai lagi la 😃😃😃.
paling best, camne diorang masak dlm tempoh masa yg limited. tekanan!

so, korang-korang yg baru nak tgk, masih boleh. next week dah start dgn Quarter Finals - Ultimate Instant Restaurant 👍.
lotsa drama coming... 😃 😍

32 comments:

  1. Saya tak tengok sangat my kitchen rules ni sebba dekat rumah tak ada astro. kalau balik rumah mak baru curi curi tengok sebab rumah dieorang ada astro. memang banyak drama pun my kitchen rules ni ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic.
      aida sgt suka citer ni.
      sib baik ada kat Diva.
      umah ni astro pakej paling minima :) ha ha ha

      Delete
  2. lama tak tengok MKR ni, asyik miss je masanya. cara diorang masak memang unik-unik belaka ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu aida da update time nyer. jgn miss lagi.
      yes. cara diorang masak tu, kekadang baru bagi aida.
      resepi berlambak.
      but, cara pelaksanaan tu unik. dari buku memang tak dpt la :)

      Delete
  3. Wah sama. Syira pun follow up MKR. Setiap season mesti tengok. Best. Tak suka olga hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha at first aida pun agak nyampah dgn olga.
      but now si sonya & hadil dah over, that russians jadik diam plak hi hi hi...

      Delete
  4. wahhh.. rancangan macam ni hubby memang TB suka sangat.. My Kitchen Rules.. pasal kitchen2 ni helss kitchen la.. apa la.. itu la.. ini la.. semua pasal kitchen memang dia melekat tengok lama2.. huhu.. minat sungguhb dia.. boleh la TB gitau dia pasal rancangan ni pulak.. dia tak pernah tengok lagi rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib tgk, TB.
      terbaik ni.
      yes, aida tak kisah la apapun, when if comes to kitchen, cooking, chef, whatsoever, wajib tgk :)

      Delete
  5. Lama dah tak tengok My Kitchen Rules sebab dok tengok series lain. Tapi Rawlins memang suka tengok depa lawan-lawan masak kat rumah memasing tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. instant restaurant tu memang best.
      mencabar :)
      bab deko tu yg kekadang lain dari yg lain. diorang memang tunjuk effort tinggi.

      Delete
  6. I watch it too. Nice show and the drama among the participants yang paling best haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. right? :)
      this season sgt drama, bhanu.
      over skit drama nyer.

      Delete
  7. Tak pernah tgk lgi...tpi kwan2 ada yg suka sgt tgk MKR ni...
    Nanti2 nak tgk jugak lah

    ReplyDelete
  8. Used to be faveret tp skrg dh tak psg astro

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic :)
      pasang unifi ke, shirven? hypptv.

      Delete
  9. Mmg best cerita rancangan mcm ni. Drama lebih real fmdan dramatik. Tapi paling penting kita dapat belajar perkara ttg masakan

    ReplyDelete
  10. Eh lia tak perasanlah rancangan ni .Lepas ni lia nak tengok lah. Suka juga tengok rancangan realiti masak2. Suka tengok kreativiti dan dekorasi peserta .

    ReplyDelete
  11. Memang kadang2 tengok MKR ni tapi sekarang tak dan nak tengok dah. Lepas ni nak tengok baliklah. Terliur betul tengok diorang masak lepas tu hias cantik2 hee

    ReplyDelete
  12. Yg baru ni tak berkesemptan pulak sis nak tengok..mmg dulu ada gak tgok, mmg suka tgok..penuh drama..hehehe. Nanti nk tgok balik lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan now aida cuti blaja, hanny.
      terlalu byk masa :) hi hi hi
      nanti dah naik keje, bakal tak sempat jugak la nak folo.

      Delete
  13. kat rumah ainy takde tv nak tengok tapi kalau ainy bagitahu kawan ainy ni confirm dia suka. sebab dia selalu tengok rancangan memasak kat tv. kalau dapat tengok tu tak berganjaklah dari tempat duduk. hahaha. rindu pulak kat dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida suka channel masak-masak & makan-makan, ainyy.
      seharian kadang on channel ni. tambah ilmu masak dan dapur.

      Delete
  14. Kita takde astro..kitchen rules dekat dapur rumah sendiri je :D

    ReplyDelete
  15. Tak tgk MKR sgt sbb xsuka yg berlagak tu.. Hahaha... Rasa nak tampar2 je muka... Tp dorg dh tersingkir ke? Lbh layan masterchef dr yg ni.. Tp okla kdg2 layanlah juga... Tp suka tgk part yg ok2 je.. Hihi..

    ReplyDelete
  16. I love cooking shows will try and see if I could find them online because I don't have astro at home 😢

    ReplyDelete
  17. Salam hujung minggu dari Maznee, dah lama maznee tak tengok cerita kat tv. Sibuk dengan kerja dan urusan anak anak.

    ReplyDelete
  18. Cerita apa ni ya. Ibu tak pernah tengok pun. sedar sedar dah season 9. Hehe

    ReplyDelete
  19. Dah lama akak tak tengok cerita ni. Memang drama lg banyak dr masak. Hahahha. Dulu ada juga ikuti. Suka Juri mereka tu. Hahaha

    ReplyDelete
  20. Dah lama tak ikuti MKR. Dulu rajin juga jamu mata tengok hidangan2 yang disediakan 😊

    ReplyDelete
  21. Suka jugak tengok rancangan masakan macam ni. Boleh cetuskan idea nak masak apa jugak.

    ReplyDelete
  22. Samalha.saya pun suka tengok my kitchen rules.suka tengok diorang bekerjasama untuk masak

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)