Friday, October 12, 2018

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

assalamualaikum korang 😌

salam Jumaat.
alhamdulillah. pagi Jumaat nan indah. 
moga keindahan dan keamanan ni berterusan hendaknya. aminnn...
hari ni Melaka cuti umum. anak-anak bertiga ada depan mata saya.
long weekend 👍 👍 👍.

nak share tips jadi kaya raya jutawan hartawan dermawan... in shaa Allah 😌.


alhamdulillah... kita diberi hidup sehari lagi.

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah
solat sunat sebelum & selepas subuh merupakan sunat mua'kad.
iaitu sunat yg dituntut kerana Rasulullah SAW buat dan tak pernah tinggalkan.
Rasulullah SAW bersabda, "2 rakaat sunat subuh, lebih aku sukai daripada seisi dunia".
(Hadith Riwayat Muslim)

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah



Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

Tips Kaya | 3 Hari Sahaja, In Shaa Allah

saya copy paste dari satu status di FB.
saya tertarik dgn image yg cute tapi terkandung kata-kata yg penuh makna 😔.
terkena btg hidung sendiri.
saya share di sini bukan kata saya ni nak nasihat kan org lain, nak tunjuk diri baik sgt.
share utk diri sendiri. tempek kat blog sendiri.
dgn niat, moga Allah permudahkanlah hijrah saya.
tiap masa nak jadi sempurna. tiap masa nak jadi baik. tapi, kekadang (selalu!) alpa, lupa...
maka, bila kita jumpa sesuatu, ia mengetuk pintu hati kita yg da lari jauh dari jalan yg benar.

moga sharing saya ni beri manfaat sama-sama kita ye.
in shaa Allah.

14 comments:

  1. nice sharing... tq.
    Ayu since diberi ujian yg paling kuat la bagi Ayu, setakat ari ni..suami dijemput Ilahi..alhamdulillah, Ayu memang cuba dekatkan diri denganNya. Cuba improve mana yg patut.. in sya Allah...sama2 ingat mengingati.

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi jumaat yg mendung...
    thanks sharing ilmu pagi ni..:)

    ReplyDelete
  3. Perkongsian yang bagus aida.. Dalam mengingati diri turut mengingatkan saudara seIslam yang lain.. TQ Aida..

    ReplyDelete
  4. waalaikumussalam. allahu, terima kasih sharing. alhamdulillah Allah lorongkan saya ke sini dengan perkongsian ni. kadang2 diri alpa :(

    ReplyDelete
  5. tips yg sangat bermanfaat ni sis

    ReplyDelete
  6. Waalaikumussalam kak. Info yang sangat berguna kak..terima kasih kak share ni.

    ReplyDelete
  7. terima kasih sharing kak... info bagus ni

    ReplyDelete
  8. Bagus perkongsian ni..kalau nak successful dalam hidup kena kena la buat semua diatas, usaha, doa dan ikuti perintahNya..insyaallah dia maha mendengar dan mdan melipatgandakan rezeki...

    ReplyDelete
  9. nice sharing.. boleh diamalkan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)