Monday, January 21, 2019

Anak-Anak | Gi Balik Sekolah

assalamualaikum 😀
senyum seindah suriaaaaaaaa... isnin.
Melaka tak cuti. maka, anak-anak selamat sudah ke skola.
setiap pagi, pengurusan anak berdua ni lah.
kakak nyer darjah 6. adiknya darjah 1.
skola yg berbeza, tapi berdekatan jer. sehala...

Anak-Anak | Gi Balik Sekolah
dah kenapa Izzat mendada & buat muka gitu? 😅
aduhai...
Anak-Anak | Gi Balik Sekolah

Anak-Anak | Gi Balik Sekolah
moga jadi anak soleh.
ada ler ketika nyer Syuhada bertanya, "kenapa Izzat tak sama skola dgn Adik (panggilan Syuhada di rumah 😅)?".
kerana, Syuhada excited nak layan adiknya di skola. waktu rehat, waktu balik... gi bersama, balik bersama la kata nyer.
"dah rezeki Izzat skola tempat lain, 1 year je pun... next year Adik da skola menengah, kan..." tu la jawapan ringkas saya kat Syuhada.
senyum simpul la Syuhada.
sesungguhnya, jadual persekolahan Izzat adalah dari jam 7.30 pagi  hingga 5.00 ptg.
belajar, solat, tidur sekejap sebelum zuhur, makan pagi, makan tghari, minum ptg, hafazan dan mengaji al-Quran. all in. mudah utk masa akan dtg. pengurusan waktu bekerja oleh ibu & ayah.
tak perlu fikirkan utk transit, amik anto Izzat gi balik skola.

Anak-Anak | Gi Balik Sekolah
ni hah dia kak Syuhada.
dlm phone saya, gambo selfie dia jer lah terpapar 😅.
dah 12 thn dah Syuhada, 17.1.2019 lalu.
alhamdulillah. memang suka selfie. di mana pun... mcm2 riak muka dan gaya 😅😆.

Anak-Anak | Gi Balik Sekolah
Selasa minggu lepas...
bersemangat si kakak nak amik si adik kesayangan 😍.
Izzat kalau balik skola, kerap minta upah Milo 2 kotak hu hu hu...
letih... lapar... haus...
tak la saya makbulkan. tiap hari 2 kotak, mahu nyer kencing manis, kan. tidak lah...
yg pasti, kena pastikan nasi & lauk da siap. surely dia nak makan nasi. memang pemakan.

gi skola.. balik skola.. setakat ni Izzat perfect. tak buat perangai langsung.
sgt di luar jangkaan. nak kejut bangun pagi pun tak la sukar. bersyukur sgt 😌.
"moga berkekalan ye, Izzat."

❤  ❤  ❤  ❤  ❤  😉

6 comments:

  1. bagusnya sekolah all in 1 ni, haha mesti nama adik untk syuhada tu ingt dah takdapat izzat kan? 😂

    ReplyDelete
  2. bagus kakak syuhada ni..kalau org lain xmo ada or kakak 1 sekolah..hehe

    ReplyDelete
  3. Good boy Izzat. Izzat dah besar bijak pandai dah berdikari :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. semoga izzat terus seronok ke sekoalh menimba ilmu..

    ReplyDelete
  5. Sama macam anak akak.. jauh jarak umur deme.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. hehehe anak kedua saya pun bahasakan dia adik tapi hanya pada abang dia saja.
    bagusnya kak syuhada tu nak jaga adik

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)