Monday, January 21, 2019

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

assalamualaikum 😊
ada ruang dan peluang ptg ni nak menaip di blog.
lepas solat zuhur je tadi, terus start menguli doh roti. dpt la 1 kg doh.
da settle me'rounding'.
so, now sebenarnya sedang tunggu doh roti kembang, kita layan blog dulu.
lama sungguh saya tak meroti! berbulan-bulan lamanya 😅.
emak abah ada rumah ni hah, emak request, "buatkan mak roti apa-apa...".
roti sosej. roti cheese gula.
roti manis kosong. roti topping mentega bawang putih.
semua skit-skit jer... 😍 esok ptg nak anta skit kat kak Nurin.
nak throwback jauh skit ptg ni. kisah Muhammad Izzat, anak bongsu saya dah pun selamt grad pra-sekolah.
something important utk dikisahkan dlm blog, kan. tak boleh tidak 😊😊😉.

syukur kpd Allah s.w.t kerana berikan Izzat kesihatan dan kesempurnaan akal. alhamdulillah. dah pun naik darjah 1 now ni.
20.11.2018 : berlangsung majlis meraikan Izzat dan kawan-kawan. di Dewan MITC, Ayer Keroh.

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018
moga cemerlang ye...
ni baru complete pra-sekolah.
byk lagi tangga Izzat nak daki, darling ❤

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018
kak Nurin tak dpt hadir majlis konvo Izzat.
ada aktiviti wajib di asrama.
maka, ibu, ayah & kak Syuhada jer lah yg hadir acara gilang-gemilang ni.

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018
alhamdulillah. kali ni Izzat sporting sepanjang majlis.
buat persembahan pun perfect. happy dgn kawan-kawan.
tahun lepas-lepas, ada moody skit skit...

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

kini, Izzat dah pun 21 hari sambung belajar di SRITI (Sekolah Rendah Integrasi Teras Islam).
suasana seolah-olah di PASTI Pintar Soleh, ada beberapa org kawan-kawan yg dikenali.
Muallim dan Muallimah pun mostly muka-muka yg sgt familiar di mata Izzat.
sebab tu lah tak brape sukar melayani Izzat di hari-hari awal persekolahan hari tu.
Izzat melangkah ke skola dgn penuh gembira dan yakin.

Mabruk Izzat | Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Pintar Soleh 2018

SRITI adalah kesinambungan dari PASTI. di Melaka, ini adalah institusi kedua.
masih baru, hanya mempunyai sehingga murid darjah 3.
memang menjadi hasrat ayah Izzat utk putera tunggalnya ni bersekolah berteraskan Islam.
pembelajaran di SRITI merangkumi semua --> KSSR, KAFA, hafazan al-Quran dan mengaji al-Quran.
satu yg saya sgt suka adalah mewajibkan kesemua anak SRITI naik al-Quran sebelum naik ke darjah 3. ini perlukan kerja keras di rumah juga bagi memastikan Izzat celik al-Quran.
di samping tu, sepanjang di SRITI, hingga ke ptg, mewajibkan kesemua anak SRITI bersolat Dhuha, Zuhur & Asar berjemaah. tghari Jumaat, disediakan sebuah bas bagi para Muallim dan anak lelaki SRITI ke masjid berdekatan, solat Jumaat.
pendedahan yg positif ke arah penghayatan cara hidup Islam.
utk darjah 1 dan 2, kokurikulum mereka adalah berenang. minggu ni da start.
setiap ptg Khamis, bas akan membawa mereka ke kolang renang, belajar berenang. siap-siap ada pertandingan berenang nanti bulan Mei. terbaik 👍.
manakala kokurikulum darjah 3 adalah memanah.

so far, Izzat is very positive. no complaints. happy...
alhamdulillah. mlm tidur awal 😀. takde la saya bebankan dia lagi dgn homeschool plak. maybe kemudian-kemudian.
karang otak dia jem, meragam plak tak nak ke skola next day, kan...

takde pe yg lebih-lebih nak diharapkan.
moga Izzat terus sihat walafiat tanpa cuti ke skola thn ni. aminnnn...
💚💚💚

6 comments:

  1. Alhamdulillah..Tahniah Izzat. Moga terus berusaha dan berjaya.

    ReplyDelete
  2. Menarik juga kurikulum Sriti ini Aida.. Alhamdulillah.. Tamat dah pra sekolah Izat.. Sekarang dan sekolah rendah..

    ReplyDelete
  3. Tahniah Izzat. Teruskan kecemerlangan itu.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..tahniah izzat semoga terus cemerlang

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)