Tuesday, February 26, 2019

Lunch Reunion | Makan di Restoran Asam Pedas Pak Man

10 comments:
assalamualaikum 😌

lama dah gambar-gambar πŸ‘‡ dlm draft folder.
terlupa nak update dek kerana lambakan entri draft πŸ˜….
ada kalau just edit gambar masuk dlm draft tanpa ada idea nak buat ayat.
tangguh tangguh la...
kemudian, terlupa.
since ada masa skit ptg ni hah, marilah mengarang. jap jap lagi bebeerapa minit Izzat pun sampai ni. balik dari skola.
dah tak dpt si ibu ni pegang laptop, update blog dah... lagipun this is another moment yg wajib saya tempek dlm blog. nak dikenang sampai bila-bila.
throwback tghari Isnin (4.2.2019) lepas, minggu cuti panjang CNY 2019.
Ahad ke Selasa tu memang adik-beradik saya dtg berkumpul di rumah, Bukit Katil.
holiday di Melaka jer kami-kami.
nak dijadikan cerita best, abang saya bwk student dia satu bas dari UUM jalan-jalan Melaka.
diorang ada bengkel 3 hari 2 mlm di PD. ntah la bengkel apa.
Isnin tu, memang tentatif program diorang nak makan asam pedas Melaka, merasa keria antarabangsa, lepak di Jonker Walk, naik cruise menyusuri Sungai Melaka 😊😊.

maka, memandangkan saya la jadi tukang reserve tempat di Restoran Asam Pedas Pak Man, teruslah kami plan utk lunch sekali dgn rombongan abang saya.
lagipun, abang saya sorang ni sgt jarang nak join reunion dgn kami.
dia jauh di UUM, kan. sorang tercampak di utara jadik lecturer hu hu hu hu...
alang-alang abah emak pun ada, marilah berjumpa dgn anak boy nyer yg jauh di mata 😌.

Lunch Reunion | Makan di Restoran Asam Pedas Pak Man
asam pedas tetel confirm pilihan most of us lah...

but, most of student abang saya tak pernah dgr 'tetel'.
mereka kehairanan bila dlm menu ada asam pedas tetel. what is tetel? 😊
saya ada explain skit kat entry NI.
saya dan adik-beradik memang dari kecik dah makan asam pedas tetel. org Melaka kan (meskipun lahir di negeri lain πŸ˜…).

Lunch Reunion | Makan di Restoran Asam Pedas Pak Man
mak abah di belakang tu.
tgk jer gelagat anak-anak cucu-cucu tak abis-abis bergambar πŸ˜„.

Lunch Reunion | Makan di Restoran Asam Pedas Pak Man
dlm gambar ni complete kami 5 beradik. mak tak tgk camera plak hu hu hu hu...
lagi sorang, adik pompuan saya, tak join reunion kami di Melaka kali ni.

da abis makan, gigih pimpin mak abah ke tepi jalan ni semata-mata nak amik gambar berlatarbelakangkan Restoran Asam Pedas Pak Man πŸ˜…πŸ˜…  πŸ˜†.
itu yg nak share, kalau nak lunch di sini, boleh buat reservation at least sehari sebelum.
terutama if rombongan tu ramai melebihi 20 org. mcm rombongan abg saya & student nyer ni lah.
akan disediakan tempat di tingkat 1 dengan tambahan caj RM150.
kerana ada air-cond, makan berhidang dan very ekslusif la, hanya kita-kita aje.
deko pun menarik. sgt selesa...
reservation:
Cik Sasha 0 17-201 8241
selamat merasa lah ye asam pedas di Melaka. tak kenal, maka tak cinta!
utk abah saya, otai asam pedas, dia tak puas hati πŸ˜…. byk juga la dia komen, itu tak kena, ini tak kena hi hi hi hi...
tetap nakkan asam pedak Kedai Mak Limah, di kampung saya nun di Telok Gong, Kuala Sg. Baru.
memang sedap lah pun yg di kampung tu, masak cara kampung. takde involve viral-viral ni.
mcm masakan di rumah. sedap. cukup rasa. cukup la semuanya bagi abah saya.
tekak org tua kan...
nanti bebila kalau saya balik kampung, singgah Kedai Mak Limah, saya share ye.
kedai kampung tepi pantai. 

apapun, bagi org luar yg baru nak mencuba asam pedas, terutama asam pedas tetel, marilah ke Melaka.
lambakan kedai menyediakan asam pedas. mana2 kedai pun ada lauk asam pedas ni tak kira la for lunch or for dinner tau.
pasti puas hati, in shaa Allah...

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ˜Š

Nabati | Biskut Pilihan Anak-Anak

12 comments:
assalamualaikum 😊

baru tghari Selasa, tapi hati dah rindu kat kak Nurin.
dah la Ahad lepas, anta dia ke asrama, lupa beri duit poket 😞.
ikut hati saya, nak aje semlm pagi drive jumpa kak Nurin di skola.
tapi, mr.asben melarang. dia nak suruh kak Nurin ikhtiar sendiri.

dari segi makan minum, cukup.
cuma tu la, kalau-kalau la time rehat dia nak beli apa-apa di koperasi.
makanan ke.
jajan ke.
minuman ke.
dari segi alatulis & brg2 belajar pun cukup dah saya provide.
tapi tu lah... saya tak suka tinggalkan anak dlm keadaan dia takde duit 😒.
hati saya tak tenteram!

cek gallery phone mlm td, ternampak plak image biskut kegemaran anak-anak πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡.
Jumaat hari tu, ke Family Store, kak Nurin memborong nabati-nabati ni.
nabati cheese wafer takde stok plak time tu.

Nabati | Biskut Pilihan Anak-Anak
nabati white
milk vanilla cream wafer

Nabati | Biskut Pilihan Anak-Anak
nabati pink lava

dulu kala harganya singgit.
sejak gst dihapuskan, until now harganya 94 sen sepaket.
biasanya memang saya suruh je dia amik byk. buat stok di asrama.

nabati ni sedap, feveret saya always nabati cheese wafer lah.
sepaket tu makan krap krup krap krup depan tv, kejap je abis :) manis & lemak.
kalau travel pun, mudah bwk biskut ni.
biskut nyer berbentuk wafer. ringan. manis skit, tapi sedap la.
tak muak makannya. nice...
sometimes, kalau saya ke UKM, berniat nak stay library sampai ke ptg, confirm bwk sepaket dua nabati ni utk kudapan.

moreover, senang nak beli nabati ni. 
always available di Family Store. cuma gilir-gilir la flavour nyer.

😍😍😍

Monday, February 25, 2019

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

41 comments:
assalamualaikum 😊
terjebak sudah!!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ aduhai.
pembelian diizinkan mr.asben ye uolls.
awal2 da inform mr.asben, "ni hadiah birthday i Oktober nanti" πŸ˜†πŸ˜†.
first time beli brg dari program tv sebegini, tau.

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
Tok Ti berjaya merekodkan penjualan tertinggi di Go Shop dlm masa 2 jam bersiaran.
7 kali ganda dari sasaran yg ditetapkan! ohsem 😍.

dari awal thn ari tu dah tahu dah pasal set ni.
member share setelah viral mengatakan Tok Ti dpt jual juta-juta bwh Go Shop.
masa tu tak brape amik pusing la. sebab tak terfikir nak menggantikan periuk di dapur tu πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜….
Vantage = produk yg bagus & elegan.
Tok Ti = diva not 1 Malaysia.
apa pun yg Tok Ti buat or jual, surely akan laku & viral pun.
last 2 weeks, terjebak menonton Go Shop live kat tv. promosi produk Siti ni lah.
😳😳😳 terpaku la kejap kat depan tv. kebetulan mr.asben ada, on the dot minta izin nak beli πŸ˜†.
tertawan dgn harga.
tertawan dgn produk.
tidaklah tertawan sebab duta nyer Tok Ti. or nakkan sgt signature Tok Ti.
teruslah order and after 2 hari bekerja, da pun terima .

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

ada byk harga dan pakej.
  • Vantage Siti 3 in 1 Cookware : RM369
  • Vantage Siti Combo Set A : RM618
  • Vantage Siti Combo Set B : RM747
Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

πŸ‘‡   πŸ‘‡   πŸ‘‡


Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
selamat dah landing kat rumah ni 😍.
Tok Ti in the house uolls πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
Vantage 3 in 1 Sauce Pot Rose

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
bawah periuk nyer, ada jugak lorekan Vantage tu. elegan sgt 😍...

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
Vantage 44 cm Non Stick Jumbo Pot

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
16cm frying pan & soup ladle

tak tunggu lama. terus guna dgn excited nya πŸ˜€.
ringan.
sebelah tangan pun boleh diangkat, meskipun yg paling besar (tanpa isi kandungan lah).

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
ayam masak halia

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
kuew teow goreng

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
asam pedas kaki ayam (ni for dinner tonight)

Terjebak Beli Vantage | GO SHOP Special Edition with Dato' Sri Siti Nurhaliza Signature Laser Engraving
Tok Ti in the house tau uolls ha ha ha ha...

Jumbo Pot tu saya belum pakai lagi la.
besar tu! terfikir nak guna nanti time raya je. masak lodeh ke, masak merah ayam ke or buat nasi tomato kat dlm tu.
muai skit. if not, saya akan hadapi masalah utk masak dgn byk kalau tetamu dtg.

a good brand.
a good brand ambassadors.
definitely will gain profits yg kebaboommmm!
ni la cara marketing yg terbaik by Vantage & Go Shop.

yg berkenan, boleh la riki-riki waktu siarannya di Go Shop ye.
nak beli online pun boleh. still available...
πŸ˜‰

Membawang !

16 comments:
assalamualaikum 😌
isnin muncul lagi. alhamdulillah...
diberikan sehari lagi menikmati kehidupan.
lewat ptg baru dpt update blog.
azan asar pun tgh berkumandang ni hah...
masih belum hujan di Melaka πŸ˜”πŸ˜“ panas terik! Allahu Akbar.
awal pagi tadi, before ke skola, hidung Izzat berdarah. moga ok ok jer la dia di skola hari ni.
moga tak demam or apa-apa, kan...
nak share la citer.
Jumaat ptg yg lepas, satu kerja saya yg selesai ialah membawang!
bawang merah 2kg.
bwg putih 400g.

Membawang !
meleleh la jugak air mata di akhir-akhir keje 😒...

Membawang !
da siap kisar kasar-kasar.
tanpa air. tanpa minyak. bawang semata-mata πŸ‘.

dikupas. dibersihkan. dihiris kasar. dikisar.
ni bakal memudahkan kerja masak-memasak saya utk tempoh 2-3 minggu.
bukan nak kata rajin masak πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…. kalau penyakit M.A.L.A.S tu dtg, hmmm beli luar jugak.
memandangkan masih lom bekerja, wajiblah memasak, kan utk keluarga.
lagipun jimat byk bila masak dan makan kat rumah ni.

ciliboh memang da standby tak kurang 2kg dlm freezer.
saya tak kisar sendiri.
order dari ofismet mr.asben. tak larat la nak menggunting cili kering.
alang-alang dah ada org yg menjual, elok plak tu, kita beli lah kan.
pagi tadi pun dah kirim another 3kg. alhamdulillah...

bawang merah.
bawang putih.
ciliboh.
3 bahan yg very the important bagi saya.
ada 3 bahan ni, byk lauk boleh dimasak. 
selain dari tu, yg wajib juga ada kat rak brg kering adalah santan kotak.
paling kurang, wajib ada 2 kotak jugak.

saya tak nak spend masa byk di dapur.
saya prefer spend masa byk makan-makan dgn anak-anak, berbual, dok tgk tv kat ruang tamu.
ni lebih penting bagi saya.

πŸ‘Œ

Saturday, February 23, 2019

Selamat Hari Jadi | Kak Nurin 14 Tahun

10 comments:
assalamualaikum 😊

Selamat Hari Jadi | Kak Nurin 14 Tahun

awal pagi tadi da wasap kak Nurin image πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†.
hari ni birthday dia yg ke 14 tahun. alhamdulillah.
kak Nurin membesar dgn baik dan sempurna 😌.

Selamat Hari Jadi | Kak Nurin 14 Tahun

this year kami celebrate di McD je. permintaan kak Nurin.
biasa nya kami ke Pizza Hut, makan besar.
dek kerana Pizza Hut da semakin mahal, tapi semakin tak sedap, agak nyer pasal tu la anak-anak dah tak nak ke sana.
McD tak murah. tapi diorang ada pilihan tersendiri. dan confirm lebih sedap la kan.
pilihan mereka di hari jadi mereka. mr.ayah tolong bayarkan jer.

doa saya setiap saat agar anak-anak saya sihat sempurna dilindungi Allah setiap masa.
diberikan akal fikiran yg tajam, minda yg tenang dan hati yg submit sepenuhnya kpd Allah.
sentiasa rasa cukup dgn apa yg ada.

😊😊😊

Friday, February 22, 2019

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

17 comments:
assalamualaikum 😊😊😊
jam di laptop tepat kul 12.26 pagi.
Syuhada & Izzat dah tidur sejak dari sebelum jam 11 mlm tadi.
mr.asben not in. 
balik ke rumah emak nyer, ada medical check up ptg tadi di Seremban.
mata saya masih lom ngantuk.
sambil tonton Astro Warna, jari jemari ni laju menari-nari atas keyboard ni.
blogwalking...
blogwalking...

up satu entry lah tgh mlm ni.
entry kisah 21.2.2019, dah pun bergelar semlm skang ni kan.
tajuk tu saya dpt inspirasi dari citer 'Gol & Gincu' πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.

Bola Jaring & Burnt Cheesecake
burnt cheesecake RM8 per slice.
beli la 2 slices, hadiah buat Syuhada yg da seharian berjemur bwh panas matahari πŸ˜ƒ.

Bola Jaring & Burnt Cheesecake
nikmat yg mana yg saya nak dustakan bila dpt makan burnt cheesecake yg sgt sedap ni?
Allahu Akbar.
alhamdulillah...

seingat saya, lebih dari 3 minggu (termasuklah sepanjang cuti CNY hari tu), Syuhada berlatih bola jaring.
semua utk hari ni - perlawanan bola jaring peringkat kawasan Ayer Keroh.
itu yg kulit muka dari coklat terang dah bertukar menjadi coklat gelap. 
itulah simbolik nyer saya belikan Syuhada πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† burnt cheesecake di atas πŸ˜πŸ˜πŸ˜ƒ.
kek cheese hangus tapi bila makan, ya Allah, sedapnya hingga speechless!
"kulit Adik terbakar kan sebab berlatih tiap ptg tanpa henti berminggu-minggu, tapi pengalaman yg Adik dpt is sgt berharga. pahit! tapi manis bila dikenang-kenang semula nanti...".

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

Bola Jaring & Burnt Cheesecake

Bola Jaring & Burnt Cheesecake
i πŸ’œ u, adik syg...

seharian juga la saya teman Syuhada.
support dia. 
support team sekolah.
dari awal-awal Syuhada nakkan saya dtg utk support dia.
dia tahu, si Ibu ni pantang lah anak-anak ada event, confirm akan dtg and join to support.

cuma, hari ni saya balik rumah dgn ada terkilan di sudut hati.
Syuhada tak berpeluang main bola jaring hari ni.
dia di posisi simpanan 😌. 
ada la cikgu informed saya, bila sedar kehadiran saya di sebelah Syuhada di tepi padang, bahawa Syuhada kurang nak melompat.
yes la, matlamat utama kita dtg semestinya nak tgk anak kita bermain, kan...
pernah la saya lihat dia berlatih sekali, dari jauh.
knowing the fact that anak-anak saya sejenis yg tak boleh tgk kehadiran ibu ayah nyer.
surely diorang otomatik akan jadi keras kejung, nothing can be done, kelu nak berkata-kata.
sebab tu saya mengelak diri dari attend time dia berlatih.
meletakkan sepenuh kepercayaan kpd cikgu yg melatih.
posisi Syuhada is GK (Goal Keeper).
Syuhada maybe kurang agresif as a GK kot. maka, diletakkan sebagai simpanan.
takde masalah bagi saya, ok je.
cuma tang tak dpt tgk dia bermain langsung, even a game, yg buat saya sedikit terkilan πŸ˜….
what is the point of saya dtg, kan? ha ha ha ha ha... dah la cuaca panas yg amat!!!
but tu la, too late. dah ada pun di tepi padang, baru tahu hakikat tu πŸ˜„πŸ˜„ ha ha ha ha...
ada 5 org simpanan. all of them tak main pun hari ni. 
at first saya takde terasa terkilan tu.
until saya terdengar borak-borak Syuhada dgn sorang kawan nya di posisi simpanan juga, "kita tak main ye hari ni?".
adalah diorang berborak pastu, saya kurang dgr kerana sengaja tak nak dgr.
adakah diorang jelas yg diorang sebenarnya hanya pemain simpanan? πŸ˜€
jelas sekali, diorang tak tahu. termasuk Syuhada.
membawa erti yg di dlm hati masing-masing, "nak main, tapi bila ye?".
masa tu la saya terus sentap dlm hati mengenangkan anak-anak ni hu hu hu hu.
because saya percaya, latihan diorang akan complete bila main di gelanggang sebenar.
then, diorang akan tahu stress nyer berbeza.
berbeza dgn latihan sehari-hari.
berbeza dgn friendly matches yg dah disertai before tu.
now, ia berakhir dgn hanya 'simpanan'. rugi sikit lah di situ, tak dpt bermain.
ni pendapat peribadi saya la, utk anak saya dan anak-anak yg lain.
kerana ni la satu-satunya gelanggang pertandingan sebenar mereka. pertama & terakhir di peringkat skola rendah.

kepada Syuhada, anak ibu yg cantik dan becok 😊.
penyertaan Syuhada hari ni amat buat Ibu bangga.
at least something for you, meskipun ia tak hit the climax.
Adik da dpt byk ilmu.
semangat setia kawan.
bekerjasama.
penat... tapi sabar dan terus berlatih setiap hari.
Ibu tahu, Adik suka gi latihan, kan. ia adalah masa Adik dpt jumpa kawan-kawan.
so, Adik da dpt peluang Adik, harap Adik ingat kenangan manis ni selamanya.
di sekolah menengah, if ada peluang, join jugak walaupun masih di posisi simpanan ye.
Ibu restu πŸ‘. Ibu akan bekalkan krim sunblock yg terbaik di dunia πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€.
lepas ni back to reality la.
sepatutnya dari semlm hingga esok, Syuhada ada Ujian Lisan Al-Quran.
camne la esok anakanda ku sorang. tak sempat nak belajar pe pun.
next week plak, ada exam bertulis di skola pagi & skola agama.
hmmmm camne la nanti result nyer.
2-3 minggu ni memang berlatih bola jaring saje. saya tak push langsung dia buat ulangkaji.
penat sungguh dia, tiap hari berlatih hingga jam 6 ptg.
inilah rasa terkilan tahap 2 dtg dlm hati saya.
spent so much time but tak perform pun di hari sebenar πŸ˜” πŸ˜” πŸ˜” πŸ˜“.

aaaarrghhh! takde semangat kesukanan langsung ekk saya ni πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜….
ha ha ha ha... 
ok bye.
πŸ’™πŸ’™πŸ’™

Wednesday, February 20, 2019

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

30 comments:
assalamualaikum 😊
pagi ni sarapan roti cicah sambal sardin.
lebihan dari lauk dinner semlm. tak minum air manis pagi ni πŸ˜…. 
misi 2 liter air suam hari ni.
cuaca sgt panas! ada la hujan 1-2 hari sebelum ni. namun, suasana sgt panas juga.
sebelum sakit dtg, better la cegah sebelum parah, minum air secukupnya.
sebab sarapan agak lewat, tak la makan tghari. releks releks jer ni hah...
jap lagi nak start masak utk makan mlm plak.

orait... entry ni agak panjang πŸ˜€.
sebab byk gambar.
itu yg amik masa lama utk update citer ni kat blog. 
akhirnya siap hari ni. alhamdulillah...
throwback... 8.12.2018 yg lepas.
saya dan geng MakcikKepoh buat plan utk surprise kat Nadia, one of us, sempena birthday Nadia.
2-3 minggu juga kami-kami ber6 plan ni.
dari segi tempat nak buat. makanan. tema. dekorasi...
memandangkan geng MakCikKepoh yg dah berkeluarga semua di Melaka, agreed sebulat suara utk buat surprise reunion ni di Melaka.
kami pilih di Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka. sebab masih ada apartment yg available.
di tempat lain, fully booked that weekend.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
kami-kami yg happy together.
hanya MakCikKepoh dan anak-anak. para bapa stay at home πŸ˜†.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
Beruang Hil Resort ni amat dekat dgn rumah saya.
less than 10 minutes termasuk dgn 1 simpang trafik light.
ia tepi jalan je, mudah sgt nak jumpa.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
lokasi di google map. mudah sgt.
boleh berjalan kaki dari / ke Aeon Ayer Keroh 😊.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
lobby.
tempat parkir kereta pun byk. tiada masalah.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
bersebelahan dgn tempat parkir kereta, di atas nun adalah swimming pool.
cantik kan pemandangan dari sini.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka



Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

menarik perhatian saya di sini.
ruang tangga tidak disia-siakan. tetap diberikan dekorasi yg menarik.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
jenis bilik dan harga di Beruang Hill Resort.
ni saya ambil dari official website mereka. harga mungkin berubah ye ikut masa.

kami beramai-ramai telah amik 2 bed apartment utk reunion MakCikKepoh kali ni.
all girls, maka tak kisah la kami-kami berhimpit tidur dgn anak-anak πŸ˜€.
anak-anak kami semua pun dah familiar sgt dgn geng MakCikKepoh semua ni.

sgt selesa apartmentnya.
yg penting adalah bersih. ni yg utama, kan.
bilik nyer pun luas. katil yg besar-besar. terbaik la πŸ‘.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
bilik pertama. ada 2 katil bersaiz queen.
ada tandas.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
bilik kedua. 1 katil bersaiz queen. 1 katil bersaiz single.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

kami check in dlm jam 3 ptg.
semua dari arah yg berbeza. sampai pun time yg berbeza-beza.
nak kena gotong-royong deko apartment kan.
nak gantung belon.
nak gantung backdrops.
ada yg dtg dgn kek birthday.
kami bwk semua peralatan nak makan, nak masak, nak minum...
nasib baik la rumah kami dekat jer.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
Izzat sedang riki-riki nak amik belon.
"sabar ye. abis majlis nanti boleh la amik belon tu, Jat".

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
sedang gotong-royong sambil 'membawang' ler. lama x jumpa, kan πŸ˜„.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
ada ruang utk memasak, fridge dan cerek air.

time kami prepare lokasi, birthday girl yg baru sampai dari KL, terus dibawa ke Aeon, Ayer Keroh dulu.
Laila ditugaskan utk menjaga birthday girl.
berjalan-jalan, konon nyer Laila nak beli brg la.
sambil tu kami roger roger la Laila jam brape kami siap, jam brape diorang boleh dtg...
so fun!
lama dah tak buat aktiviti gini. amat best sebenarnya. menyorok dlm kegelapan dan kepanasan agar lilin kek tak padam.
saspen tunggu Nadia & Laila tiba di depan pintu apartment.
saspen!!!
anak-anak pun dipaksa senyap agar rahsia tak terbongkar πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†.
πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯surprise !!!!!!  πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯
Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
birthday girl yg terkejut... tergamam... terpaku... speechless!

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
Nadia tersayang πŸ’™.

memang menjadi la surprise kami ni. Nadia tidak dpt menghidu nyer.
meskipun ada beberapa kali rahsia hampir terbocor, still maintain terjaga.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
kek yg sedap!

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
sos blackpepper homemade by birthday girl ni πŸ˜‹.

memang kecoh la semlman kami di situ beramai-ramai.
makanan byk.
saya da buat kan seperiuk sup kaki ayam. dgn kicap cili padi dan kuew teow.
kami buat nasi goreng.
daging & ayam panggang. sosej.
ada keropok lekor. sos pencicahnya. ada juga keropok.
makan.
makan.
makan.
dan semestinya berborak tanpa henti. gelak ketawa.
anak-anak dok perati jer pe'el mak-mak masing-masing.
borak hal keje. hal ofis masing-masing. mostly berkisar ni lah.
kami-kami satu jabatan tapi semua dah bersepah di negeri berlainan --> Melaka, Negeri Sembilan, W. Persekutuan dan Putrajaya.
few years back, kami semua ni sebumbung di ofis Melaka. tu la titik permulaan keakraban.
ok. saya bentangkan dgn gambar-gambar lagi ye.

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
ibu was busy arrange nak bergambar, anak was smiling amik gambar plak πŸ˜….

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
πŸ’™πŸ’™πŸ’™ 6 of us πŸ’™πŸ’™πŸ’™

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka

Surprise Reunion Party MakCikKepoh | Beruang Hill Resort, Bukit Beruang, Melaka
ending up di meja makan jugak akhirnya....
kelaparan masing-masing.
ngap before cheese cake cair!

ia adalah satu peluang mak-mak berjimba la.
lari jap dari rutin di rumah. jumpa kawan-kawan sekepala dan sejiwa.
makan.
borak.
gelak.
the best terapi kalau-kalau ada masalah kan.
kat sini la kami memasing meluahkan...

gitu la kisahnya, surprise reunion geng MakCikKepoh di Beruang Hill Resort thn 2018.
thn ni, ntah di mana la kami nak berjimba 2 hari 1 mlm.
in shaa Alla dijadikan aktiviti tahunan yg tetap. 

anyway, highly recommended lah Beruang Hill Resort ni.
sebab bersih, cantik dan apartment yg luas serta selesa.
sila bookmark ye 😌.

...bye!

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.