Saturday, February 02, 2019

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

assalamualaikum 😌
awal saya update blog hari ni. takde masalah, gambar da siap2 upload and save dlm draft folder. so, tak amik masa panjang 👌.
lepas ni nak anta kak Nurin tuisyen.
nak ke Mydin beli brg dapur. esok family nak dtg rumah, berkampung di sini 2 mlm 4 beradik.
jalan-jalan bandar Melaka.
baru teringat nak update tentang dinner kami akhir thn 2018.
sebagaimana dinner akhir tahun 2017, abg ipar sulung belanja lagi akhir tahun 2018. alhamdulillah...
semoga murah rezeki abg ipar sulung ku ini 😌.

dinner ni berlaku on 24.12.2018.
siangnya kami mendaki Bukit Broga. mlm nya, makan ramai-ramai 😆.
pick up balik lemak-lemak yg runtuh di Bukit Broga pepagi tadi ha ha ha ha...

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang
ni gambar da settle makan.
baru teringat nak amik gambar semua sekali.
tukang belanja, abg ipar sulung, adalah cameraman ha ha ha ha... 


Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang
ni la VVIP kami. emak dan abah ❤❤❤.

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang
 hah... yg depan skali ni la Pak Long.
tq Pak Long, belanja adik-adik & anak-anak buah lagi.

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

itu baru 1/3 makanan yg kami order. tak dpt nak snap semua gambar makanan & minuman.
anak-anak pun semua tak dok diam, meja plak panjang sgt 😅😅😅.
semua makanan adalah sedap dan byk tau. bertungkus-lumus kami ramai-ramai menghabiskan.
siap-siap tapaw mana yg berlebihan. sayang nak ditinggalkan...

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

saya share menu restoran ni. amik dari official fb Restoran Al Khail, Kajang.
harga tu saya tak jamin sama dgn menu la ye. mungkin akan berubah ikut peredaran masa 😆😆😆.
aneka minuman.
aneka roti canai, roti nan, nasi lemak dan thosai.
makanan bergoreng ala-ala kedai tomyam pun ada. and seriously, tomyam nyer sgt sedap 👍👍👍. mesti cuba. kalah kedai tomyam sekeliling!
western food nyer pun sgt recommended. emak makan lamb chop. memang pujian mak melambung tinggi!
nasi arab. tgk jer la gambar yg saya share 👆👆👆. mesti cuba.

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang
ada dipaparkan 👆 di official fb Restoran Al Khail, Kajang 👍

ada area berhawa dingin di dalam. no worries 😉.

Dinner Family 2018 | Restoran Al Khail, Kajang
kalau ada yg bertanya tentang "halal ke tidak?" 👆👆👆

alhamdulillah...
alhamdulillah...
bolehlah org kajang, bangi, cheras dan yg berdekatan gi makan2 di restoran ni.
😀

27 comments:

  1. Wahhh sedapnya.. Makan besar dengan family ,:)

    ReplyDelete
  2. bestnyaa dapat kumpul ramai2 camni...ni mesti tengah jalan2 kan sekarang ni...

    ReplyDelete
  3. Semua makanan nampak sedap tambahan pula spent masa dengan orang tersayang..
    Restoren gred A selalu tak menghampakan.. Thank you for sharing, bila-bila rasa nak singgah restoran al-khail ni.

    ReplyDelete
  4. Wah.. meriahnya menu.. Seronok berkumpul ramai-ramai macam nie ye Aida..

    ReplyDelete
  5. banyak nya pilihan kat menu dia.. mcm2 ade... harga pun okay.. Nice!

    ReplyDelete
  6. Memang seronok dapat makan beramai-ramai kan. Eratkan silaturrahim and bergelak ketawa. Family LeYa pun selalu jugak gathering ni. Memang best

    ReplyDelete
  7. Happy family..susah saya nk renion family mcam ni..

    ReplyDelete
  8. wow! sedapnya makanan dekat situ. meleleh air liur zul. terus rasa lapar.

    ReplyDelete
  9. meriah mkn rmi2..rezeki abg ipar belanja ye..lama tk mkn nasi arab..byk juga pilihan menu tu

    ReplyDelete
  10. Menu dia banyak pilihan betul! Kajang dekat2 dengan Saville tu ke? Alang-alang dah dekat boleh ajak family pergi sana. Hehe

    ReplyDelete
  11. Paling seronok kalau dapat berkumpul dengan family ramai2 macam ni kan. Skali skala berkumpul utk eratkan silaturrahim, bukan stakat sembang kat Whatsapp je hehe

    ReplyDelete
  12. Wahhhh sedap betul makanan2 kt sini....kalo tersampai ke sini, boleh singgah makan disini..

    ReplyDelete
  13. Seronok bila famili datang rumah. Makan ramai2 tu momen paling best. Sy pun jns suka duk kumpul famili bila free

    ReplyDelete
  14. Bestnya makan besar gan family. Sis dah lama tak makan besar gan adik beradik sejak mak meninggal..rindu pulak nak buat aktiviti cam ni

    ReplyDelete
  15. Looks interesting. Can give a try one day

    ReplyDelete
  16. Bestnya makan ramai ramai dengan family. Kita haritu ada gak makan ramai ramai dengan family mertua. Rasanya tak update lagi dalam blog.
    Best makan ramai ramai ni. Boleh eratkan silaturrahim juga..

    ReplyDelete
  17. I love a good arab food and will try this out for sure. The menu looks amazing!

    ReplyDelete
  18. Bestnya spend time dgn family tengah2 cuti ni.hehehe. Btw restoran ni nmpk best dan makanannya sedap2 belake.heheh. Nak kene try ni. Dekat pun dekat. hehehe

    ReplyDelete
  19. best kalau dpt makan satu family mcm ni. pastu makan plak makanan ala arab macam kebab tu.

    ReplyDelete
  20. Paling suka makan beramai2 dengan keluarga. Terasa kemeriahan berkumpul dan rasa makin rapat dengan adik beradik. yela hari lain masing2 sibuk dengan kerja masing2 kan.

    ReplyDelete
  21. Wah. Dekat dah nie dengan rumah Rawlins - macam boleh je nak menjengah mencuba rasanya kelak kan. Sedap kan? Thanks sebab sharing.

    ReplyDelete
  22. Bila baca sis pergi hiking Bukit Broga, saya pulak yang teringin nak hiking. Lama tak gathering sesama dengan family.

    ReplyDelete
  23. Wow all the food nampak sedap nampak sangat I tengah lapar ni tapi lagi best sebab dapat makan bersama sama keluarga tau... nanti ill go visit this restaurant bila i ada masa dan bajet

    ReplyDelete
  24. sedap nampaknya semua menu2 tu. biasa dalam keluarga mesti ada yang murah hati macam tu kan, dalam kelaurga saya biasa yang selalunya belanja bila makan2 memang kakak yg nombor dua, tapi tu lah bila dia selalu belanja kita rezeki dia murah je..moga sentiasa dicukupkan rezeki buat kita semua

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.