Saturday, May 11, 2019

Ikea Lagi | Laskopek Before Raya

assalamualaikum 😊
entry yg lepas, kata nyerrrrr tak ke mana-mana, kan?
hmmmmm kita pompuan ni bukannya boleh nak plan.
kita plan A. org lain plan X. aduhai... abis semua plan kita pe nak buat.
nak shopping baju raya nak buat western menu for berbuka
aduhai hu hu hu hu hu... as usual, akur je lah. meskipun mcm tak brape sesuai πŸ˜”  πŸ˜’.
so now tidak la bersiaran dari my home sweet home ye.

tadi da settle bantu Izzat buat homework. dah mengaji skit Nur Al-Quran nyer.
now, memantau kakak-kakak baca buku tu hah, duduk dan kejap-kejap meniarap atas lantai, terhasil la entry ni.

just nak borak-borak kosong jer.
a day before 1st Ramadhan, gigih kami sekeluarga ke Ikea, Damansara πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.
saya memang target lama dah nak ke Ikea, Cheras. sebab dekat dgn rumah kakak, kan.
tu yg plan berbuka ramai2-ramai adik-beradik kat rumah kakak on the 1st Ramadhan.
ada beberapa brg penting yg wajib beli. if tak beli, hati saya ni rasa tak complete.
kata nyerrrr nak pindah rumah before raya kan...
brg tak cukup, camne nak pindah dgn senang hati?

Ikea Lagi | Laskopek Before Raya
model yg available.
Izzat da gi follow ayahnya amik kereta.

Ikea Lagi | Laskopek Before Raya
tak byk pun...
1 troli saje kali ni. 7 brg yg perlu d.i.y.
compare dgn first time shopping ari tu, hu hu hu 3 troli tau πŸ˜….

sehari before Ramadhan, masih ramai yg shopping di Ikea.
bukan sikit-sikit brg diorang di troli. sama mcm kami yg baru nak pindah rumah.
meriah Ikea, Damansara.
sempatlah jugak kami lunch di sana, dgn hanya karipap dan sosej Ikea. tu pun da kenyang.
tak gi merasa swedish meatball Ikea kali ni. 

senang hati bila da dpt semua brg yg dikehendaki di Ikea.
melengkapkan home sweet home kecil yg baru di pinggir bandar Melaka nanti.
Ikea ni brg dia ada yg ok, ada yg kurang lah... tapi, most of it adalah praktikal.
bab praktikal tu yg amat saya minat.
compare and contrast harga di kedai perabot or HomePro, skit lebih kurang sama la.
berckp pasal HomePro, in shaa Allah final week of Ramadhan, saya bakal berbelanja di sana plak.
ada few brg yg lebih kurang sama fungsi dgn Ikea. praktikal juga. 
dek kerana Ikea tu jauh naw naw naw, saya spend duit kat HomePro plak la.

hu hu hu maybe next weekend baru nak d.i.y kesemua brg yg baru dibeli tu.
mlm la kot aktiviti d.i.y bakal dijalankan, lepas terawikh.
kalau siang hari, aduhai πŸ˜…. i is cannot lah... abis plak tenaga nak masak nanti.
masak lebih penting!

Ikea Lagi | Laskopek Before Raya
❤❤❤   my new home sweet home  ❤❤❤

orait la. settle borak-borak kosong mlm ni.
mau bancuh segelas nescafe jap kat dapur. baru lega rasa diri ni nak tido πŸ’€πŸ’€πŸ’€.
karang kul 4.30 pagi nak bangun, prepare for sahur plak.
in shaa Allah...

πŸ‘‹πŸ‘‹

7 comments:

  1. Alhamdulillah
    Double joy lah ye, masuk rumah baru and beraya di rumah baru πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    Selamat berpuasa Aida & family πŸ’

    ReplyDelete
  2. beli sikit-sikit..kumpul..sampai masa kemas dan rapikan sahaja..

    ReplyDelete
  3. Wah ni betul semangat nak raya..

    ReplyDelete
  4. bila dah lengkap baru semangat pindah rumah kan Aida..

    ReplyDelete
  5. wah shopping ke ikea lg...raya ni deco umh baru la..nanti share

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...tak lama dah tu nak masuk rumah baru, seronok beraya tahun ni dirumah baru

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)