Tuesday, June 11, 2019

Aidilftiri 1440 | Di Lokasi Baru

assalamualaikum sahabat yg sudi terjah ke entri ni 😍.
lama sungguh tak ber'update' blog ni.
ada perkataan yg ditaip, namun, landing di folder draft.

Ramadhan dah pun berakhir, hari ni 7 Syawal.
anak-anak dah pun mula sekolah setelah 2 minggu bercuti.
baru lah si Ibu ni ada masa utk bermesra dgn laptop 😅.
back to assignment, hutang satu lagi yg mesti di submit on 24.6.19 kelak.
and dpt la si Ibu ni menaip demi blog kecik tersayang ni 😍.
Sabtu, raya ke-4, kami da balik rumah.
then, just berada di rumah... rumah baru la 😃.

Aidilftiri 1440 | Di Lokasi Baru
hidangan dah ready utk tetamu 😍
awal-awal ni ada la terhidang aneka kek & dodol melaka.
kek semua homemade by kakak sulung saya 😋.

Aidilftiri 1440 | Di Lokasi Baru
and paling best, thn ni dpt pasang pelita 😍😍.
laman sekangkang kera... jadik la dari takde kan.

kami da selamat pindah rumah baru on 25.5.19 yg lepas. few days before 1 Syawal.
tu satu lagi sebab musabab kenapa blog ni tak ber'update' lah jugak.
mengemas... dan mengemas... dan mengemas.
al-maklum lah kan, berpuasa. proses mengemas tu dibuat secara berdikit-dikit jer.

Aidilftiri 1440 | Di Lokasi Baru
'harta' di dapur. mostly adalah tupperware 😅.
1/3 drpd nyer adalah hadiah. 2/3 adalah sendiri beli hu hu hu hu...
bila berkemas pindah rumah, baru la mata sendiri terbeliak!!!
dak ketepikan 1/3, yg masih baru dlm plastik, lom pernah guna hadiah kpd yg teristimewa.
perlu masa utk balut seperti hamper...

now, masih ada few boxes yg belum dikemas.
kemudian-kemudian nanti la. tempat nak menyimpannya belum lagi ada.
pendek kat cerita, kena sisih lagi byk benda hu hu hu hu...
tak suka menyisihkan brg tau! tapi, terpaksa...

😊😊😊
pindah rumah is not keje 1-2 hari, kan.
dlm rumah. luar rumah.
dapur pun masih lagi memikirkan lokasi brg yg sesuai.
as at now semua bersifat sementara...

once ok, nanti baru la nak share di blog.
sebagai kenangan di hari depan. in shaa Allah 😌.

till then, SELAMAT HARI RAYA kpd semua frens, terutama bloggers.
berhari raya dan bergembiralah yg uolls 👌👌👌.

8 comments:

  1. Wah..beraya kat rumah baru..best la kan..takpe kemas la sikit2 slowly...nanti ok la tu

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya..maaf zahir batin..dan selamat berpindah ke rumah baru juga..

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya Aidil Fitri Aida serta maaf zahir dan batin.
    Pindah rumah baru memanglah penat actually tak tahu mana yang nak mula dikemas dulu hahaha...

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya Aida, cantik rumah, besar dan selesa ni

    ReplyDelete
  5. Perfh!! Pindah masa bulan puasa, tak terbayang penat tu Aida.. Sha yang pindah bukan bulan puasa pun penat..

    Salam Aidilfitri..

    ReplyDelete
  6. Dah masuk rumah baru, tahniah Aida sekeluarga. Selamat hari Raya.

    ReplyDelete
  7. seronok dapat berya dirumah baru. memang kalau berpindah nak mengemas tu satu hal pulakkan tapi takpe buatlah sikit2 lama2 siap

    ReplyDelete
  8. beraya di rumah baru la kiranya ya.. Tahniah

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.