Thursday, June 13, 2019

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

assalamualaikum 😍

salam dihulur di Syawal ke-9.
hi hi hi 😅 dah ptg Syawal ke-9 pun dah... 
tapi, baru la sempat nak up gambar 1 Syawal.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
with the 💙 of my life...

"SELAMAT HARI RAYA,
MAAF ZAHIR & BATIN"

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
💚  💚💚 tema hijau thn ni 💚💚  💚

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
bersama Abah & Emak

thn ni turn beraya di Melaka dulu.
alhamdulillah Abah & Emak masih sihat utk beraya dgn kami.
dan thn ni, kami 5 beradik beraya bersama. meriah!
5 anak.
4 menantu.
9 cucu.
dah sgt menggegarkan rumah Abah & Emak 😀.

seperti biasa, pepagi raya wajib ada sessi photoshoot gambar keluarga.
tapi tu saya kongsi citer di next ENTRY ye 😊.
selepas solat sunat Aidilfitri, kami sekeluarga ke rumah sepupu Abah, Busu Elan & Mak Long Simah, di sebelah pantai.
kampung abah. 
wajib ke sini. sarapan raya di rumah Busu. ziarah wajib ke rumah Mak Long Simah.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
tunggu turn nak ngap! 😆

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
wajib amik gambar dgn Busu Elan tersayang...

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
ketupat. kari itik. ayam masak merah. rendang daging 😍😋.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
Ijat makan ketupai (ketupat 😂) dgn ayam masak merah...

perut sudah kenyang, anak-anak dah panas bontot nak ke pantai.
bukan anak-anak jer, ibu-ibu pun sekali sama tak sbar nak photoshoot tepi pantai.
pantai kampung saya ni sudah bertahun-tahun begini, tanpa pasir! batu-batu penghadang hakisan je.
dulu kala, waktu saya sebaya Izzat, nun saujana mata memandang pantai panjang memutih di sini.
kini 😒😒😒.
pembangunan demi pembangunan di klebang dan banda hilir. laut ditambak demi menarik pelancong dalam & luar negara.
kehidupan di sini binasa 😓.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
Izzat tak dpt nak ditangkap agar dpt bergambar sekali.
berlari-lari dia dgn sepupu-sepupu yg lain hu hu h hu...

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
bersama adik pompuan. partner in crime dari kecik 😍.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

ada time limit utk kami santai-santai di sini.
nak ziarah Nenek (emak kpd Emak saya) dan Pak Long (abang kpd Abah saya).
ni 2 org tua yg wajib diziarahi oleh Abah & Emak saya tiap kali raya pertama.
selagi ada org tua kan 😌😌😌.

orait.
bersambung kisah di next entry 👌.

18 comments:

  1. selamat hari raya aida..meriah raya bila dapat bersama keluarga kan

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya aida!
    Kan... Selagi ada org tua, kita yang muda ni lah kena ziarah mereka. Moga2 anak2 akan ikut teladan yg baik ni.

    ReplyDelete
  3. Salam aidilfitri dri cikguzim

    ReplyDelete
  4. Salam syawal..seronok tengok photoshoot di pantai tu.

    ReplyDelete
  5. Berziarah sambil beriadah ringkas,,nikmatnya..seronok sangat..

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya Aida dan keluarga.

    ReplyDelete
  7. wahhh suka tengok tema hijau sedondon ni 😘(fav colour)...anyway jalan² blogwalking sini...selamat hari raya

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya kak, akhirnya kuar pun gambar raya

    lawo gambar, lagi2 yg kt pantai, kt batu2 tuh...

    ReplyDelete
  9. Salam aidilfitri...mg bahagia sokmo

    ReplyDelete
  10. komen kat atas rupenye, igtkn hilang tadi. selamat hari raya akakkk

    ReplyDelete
  11. meriah bergambar :)

    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  12. Salam lebaran..meriah tengok beraya..bestnya

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum sis, lamanya tak jenguk sini. Selamat Hari Raya sis n family. Maaf Zahir & Batin... meriahnya raya sis .. family besar dah ni.. dengan sedara mara.. seronoknya!

    ReplyDelete
  14. Wah meriah raya sis.. Syok tengok.. Selamat Berhari Raya :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.