Wednesday, August 21, 2019

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki

No comments:
assalamualaikum 😊

pe khabar ari ni?
moga semuanya ok ye.
dlm grup wasap kelas Syuhada, seorang kawan Syuhada accident mlm kelmarin.
aduhai... dia dan kakaknya ok. namun mak nya masih belum sedarkan diri setakat update ptg semlm.
accident kereta. kakaknya yg memandu. ada gambar dikongsikan oleh ayah kawan Syuhada tu.
teruk! remuk habis bahagian depan kereta 😔.
moga semuanya ok la utk kawan Syuhada dan keluarganya.
few days lagi nak UPSR ni. 
bila memandu di jalan raya ni, apapun boleh terjadi.
kita yg cuai, gopoh dan tak hati-hati, kita yg teruk kalau pe pe jadi.
tapi, org lain cuai, gopoh dan gelojoh, kita juga yg teruk! aduhai...
just take care jer lah ye.
sabar... releks... on radio tu, nyanyi lah sorang-sorang kalau boring. tenangkan hati.

ok, settle bab tu. 
niat di hati nak kongsi deko dapur kecil saya pagi ni.
dah seminggu entri ni setia dok kat folder draft 😌, seharusnya saya publish pagi ni.
pada saya, dapur adalah jantung 💝rumah. tak kisah la kecil ke besar ke.
yg penting - ada sinki, ada dapur memasak, settle. yg lain-lain tu, optional.
bila dapur selesa, si ibu / si isteri akan happy. rasa excited nak masak (ye la tu, Aida 😄  😆😆)...
and ia berlaku kpd saya lah sekarang ni. sgt selesa dgn dapur kecil saya.
kedudukan sinki, dapur masak, mesin basuh and electrical items yg lain sgt strategik utk saya.
yes, mesin basuh saya sekaligus kat sebelah sinki 😅.
tak cukup ruang nak buat ruang mendobi.
tiles dinding, tiles table top, rak letak barang-barang, mana nak letak apa, semuanya saya yg decide. 
happy!
now ni, da hampir 3 bulan pindah, still lagi menyusun. masih belum lagi confirm tempat letak brg 😄  😆😆.

yg paling confirm adalah ruang sinki ni.
tak boleh nak ubah-ubah dah. fixed! 😃
slowly, lepas pindah hari tu, melengkapkan ruang sinki ni ikut keperluan.
tak beli sekaligus. sebab nak tgk kegunaan jugak kan dari sehari ke sehari.

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
pokok daun monstera ni saya beli di Romantika MITC - RM10.
ringan je. memang niat nak letakkan di sini. naikkan seri...

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
then, one of the penyangkut tu, saya buh wood plaque tu.
Romantika - RM5.50.
"COOKIES make the world a better place"...
betul lah tu kan. if not, takkan la bila time raya, kuih raya le yg utama dihidangkan...

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
then, di sebelah kiri sinki, bebetul sebelah cuckoo, satu lagi wood plaque.
Romantika - RM3.90.
"TEA is always a GOOD IDEA" 😋
al-maklumlah, now anak-anak dara saya buat air sendiri kan, terutama air teh seteko.
memang saya keluar arahan jer lah utk diorang buat. minum ptg dgn kuih (jika ada kuih la 😄).
so, bila diorang tgh amik air panas tu, nampak wood plaque tu, ada la rasa positif dlm hati diorang 😆 ha ha ha ha ha...

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
ni bukanlah ke arah deko sgt, more to sink organizer.
saya beli di Mr.D.I.Y - RM2.++. tak mahal.
shopee & lazada pun ada rasanya, pernah la ternampak 😅.
sgt suka sebab ia tak amik space atas table top. dan ia berlubang, air tos ke bawah tu.

tu jer lah semua deko kecil di sinki.
nak letak lelebih, mcm tak sesuai plak kan.
ok, meh saya tunjuk skit ruang sinki saya dulu kala, sebelum penuh mcm sekarang ni 😄   ðŸ‘‡ðŸ‘‡ðŸ‘‡.

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
ni gambar saya snap sebaik saje table top kecil saya ni siap kontraktor buat.
belum berkemas lagi masa ni... berhabuk!!!

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
sinki besar pilihan. saya suka.
beli di HomePro - RM400+.

sekarang ni, jgn harap la kosong ruang sinki tu 😃😃😃.
kiri kanan atas bawah penuh dah hu hu hu hu... segan plak nak snap gambar keseluruhan.
tak payah la ye ha ha ha ha...
snap sipi-sipi jer lah. karang tong sampah cute enterframe dlm blog, tak lawa plak 😄😄😄.

lastly, saya share ye mana saya beli rak melekat kat dinding, letak pokok daun monstera 👆👆.
refer gambar pertama dlm entry ni ye...
mana ler tau ada yg berkenan & mencari.

Deko Dapur | Beri Nafas Segar Untuk Ruang Sinki
Aluminium Kitchen Rack 60cm - image from Shopee.
memang saya beli di Shopee - RM17 (lom masuk kos pos).
ok la... ringan. senang pasang. ada tempat sidai kain lap, tu yg best...

itu aje la sharing saya pagi ni.
moga beri manfaat kpd sesape yg memerlukan.
sebarang komen pembina sgt2 dialu-alukan.
👌👌

Monday, August 19, 2019

SEGMEN : REFRESH MY BLOGLIST

8 comments:
assalamualaikum semua & Nieza 😊

SEGMEN : REFRESH MY BLOGLIST

kebetulan pagi ni, tak sempat nak update blog dgn citer panjang 😅.
ada kerja.
seharian kot tak dpt nak buat karangan kat blog.
so, up la entry joining segmen / giveaway yg dah ada dlm draft folder.

jom join 👆. support 💪.

Saturday, August 17, 2019

Menu Makan Malam | Ikan Tenggiri Masak Tempoyak & Sambal Ikan Bilis Petai

20 comments:
assalamualaikum 😊

Sabtuday 😃😃😃.
lepak rumah je. gurau senda dgn anak-anak.
membelek kebun @ taman mini tepi rumah.
masak-masak.
kemas-kemas.
now, update blog jap 😏    ðŸ˜ŠðŸ˜Š.

alhamdulillah.
kenyang kami anak-beranak dinner mlm tadi tau.
ikan tenggiri masak tempoyak.
sambal ikan bilis.
2 lauk tu sebenarnya lauk brought forward dari kelmarin (Khamis) tau 😅.
sekor ikan tenggiri, lebih dari sekilo beratnya, saya buat masak tempoyak.
ada lebih kurang 10 keping, sekor tu dipotong kecil-kecil kan.
2 lauk ni kami sekeluarga makan utk 2 kali dinner. jimat, kan?
puas hati.
kenyang.
just mlm tadi, saya tambah ayam goreng. tambah lauk Izzat. dia tak nak makan ikan.

Menu Makan Malam | Ikan Tenggiri Masak Tempoyak & Sambal Ikan Bilis Petai

first time saya buat masak tempoyak ni.
kebetulan, kampung adik ipar, durian keluarganya menjadi-jadi thn ni, alhamdulillah.
dari membazir, diorang jadikan tempoyak. dpt lah saya 2 balang besar 😍.
apa lagi, terus la test buat masak tempoyak, ikan patin takde.
ikan tenggiri pun jadik lah...

resepi yg saya guna 👇👇👇.
bahan-bahan:

  • ikan tenggiri
  • kunyit hidup - 2 -3 inci
  • cili padi - 20 biji (cili padi laman sendiri 😍😍😍)
  • secekak daun kesum (dari laman sendiri juga)
  • tempoyak 3-4 senduk
  • air 3-4 mangkuk (agak-agak lah ni ye, jgn cair sgt kuahnya)
  • garam secukup rasa
  • sekeping asam keping
cara-cara:
  1. kunyit hidup & cili padi 👉 tumbuk halus. ada resepi gunakan beberapa cili merah juga ye. tumbuk halus sekaligus time ni. kebetulan saya takde stok cili merah 😅. next time kot boleh tambah dlm resepi.
  2. then, dlm lesung batu yg sama, masukkan tempoyak. lenyek-lenyekkan sekali dgn kunyit hidup & cili padi tadi.
  3. dlm periuk 👉 masukkan bahan yg da dilenyek-lenyek tu dan air. saya masakkan sampai mendidih sekali. kepekatan tu agak-agak.
  4. masukkan ikan, daun kesum dan asam keping. secukup rasa semuanya. ada resepi masukkan bunga kantan. saya tak masukkan kali ni 😄.
  5. siap lah lauk ikan tenggiri masak tempoyak kita 😋😋😋...


rata-rata saya search, lebih kurang jer bahan dan caranya.
so ok ok la tu kan utk first timer mcm saya ni. org Melaka buat masak tempoyak 😅 hi hi hi hi...

Menu Makan Malam | Ikan Tenggiri Masak Tempoyak & Sambal Ikan Bilis Petai
sambal ikan bilis petai 😋.

menu kedua ni, tak perlu la share resepi. biasa jer kan...
takde ramuan rahsia.
saje je couple kan dgn masak tempoyak tu.
ada tempoyak. ada la kawan nyer si petai.

selepas ni, in shaa Allah, nak try buat sambal tempoyak budu.
pernah makan dulu sekali di Nasi Ulam Cikgu, Kota Bharu. sedap nyer lah...
terkenang-kenang!

👇   👇   👇

😋😋😋

mlm ni, saya nak buat nasi lemak + sambal ikan bilis + telur dadar + timun jepun 👍.
lepas asar karang baru start masak.
👌👌

Friday, August 16, 2019

Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin | Kini Di Ayer Keroh, Melaka

7 comments:
assalamualaikum 😃

cuti sekolah hampir-hampir ke penghujung.
dah ptg Jumaat dah ni.
bagi yg baru nak fikir mana nak gi, meh la dtg ke Melaka Bandaraya Bersejarah.
yes, meskipun penuh dgn traffic lights 😃😃😃, Melaka ni penuh dgn tempat yg menarik.
selain dari berjalan-jalan tgk pemandangan, bangunan bersejarah or masuk ke Zoo Melaka, korang pasti takkan lapar sebab byk tempat makan best di Melaka.

tu yg nak share.
dah ada dah kat Melaka, tak perlu turun ke JB dah 👉 Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin dah ada cawangan di Medan Selera Ayer Keroh.
lama dah. few months ago.
kami pun dah gi berkali-kali 😍.

Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin | Kini Di Ayer Keroh, Melaka
RM6.00

Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin | Kini Di Ayer Keroh, Melaka
Izzat bergambar di banner utama, ada gambar owner Kacang Pool Haji, Makpol Kairon.

Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin | Kini Di Ayer Keroh, Melaka
Medan Selera Ayer Keroh
(berhadapan dengan kilang MAMEE)

Kacang Pool Haji, Medan Selera Bomba, Larkin | Kini Di Ayer Keroh, Melaka
tapaw pun boleh 👌👌👌.

kacang pool ni simple je.
kuah nyer tu 👉 kacang pool, skit daging cincang, perahkan skit air limau kasturi.
ada hirisan bawang besar dan cili hijau 😋. then ada telur goyang di atasnya.
campur-campur semua. sebatikan. kacau bagi rata-rata.
then, cicah dgn roti bakar tu. fullamak, terbaik lah...

bagi saya sedap. puas hati. ok la compare dgn kacang pool yg ada di sekitar Melaka ni.
ada yg kata, JB lagi sedap.
ntah la. bagi saya, yg ada dekat dan depan mata ni yg sedap 👍.

😊

Blogger Challenge No 15 | Five things you hope to have in your future

5 comments:
assalamualaikum 😊

kita ni sentiasa byk kehendak, kemahuan, keperluan dari semasa ke semasa.
semua akan tertakluk kepada masa dan waktu, kecukupan kewangan dan kestabilan pekerjaan.
secara asasnya, no money no talk kan.
pe yg nak diimpikan sekiranya hidup tak stabil.

as at now, boleh dikatakan perjalanan hidup saya adalah ok 👌 perfect.
  1. kereta milik saya ✔
  2. kereta milik mr.asben ✔
  3. rumah milik mr.asben ✔
  4. rumah milik saya ✔
  5. makan cukup ✔
  6. pakai cukup ✔
  7. savings pendidikan anak2 & savings hari tua ✔ (boleh la dikatakan on track)
  8. nak jalan-jalan cari makan. nak holiday ✔ (anytime)
  9. kami sekeluarga 👉 sihat walafiat ✔ sempurna akal ✔ sempurna fizikal ✔

moga Allah buka pintu rezeki kami seluas-luasnya, kurniakan rezeki yg halal dan berkat. nikmat beragama, kesihatan dan akal yg sempurna sentiasa. jauh dari malapetaka, kemalangan dan segala penyakit. aminnn...

but, utk menjawab challenge ni, ni lah dia 5 perkara tu :

1. anak-anak saya dapat grad Universiti dgn cemerlang, Anugerah Dekan di peringkat Ijazah. ni step wajib bagi kehidupan mereka yg stabil.

2. before saya dan mr.asben berumur 50 thn, kami dapat jemputan menunaikan haji 😌. moga jemputan itu kami dpt sewaktu kami masih sihat 100% dgn kecukupan wang yg saya target.

3. pada tarikh saya dan mr.asben pencen wajib, kami dapat free 100% from hutang. semua jenis hutang. mempunyai freedom of life tanpa apa-apa cagaran. 

4. moga saya dan mr.asben dapat menjejakkan kaki, holiday sama-sama, berdua-duaan or bersama anak-anak, ke luar negara, seluruh pelusuk dunia. ni takde la target masa. anytime from now 😌😌😌.

5. yg last ni is apa yg saya nak tapi bukan utk kepuasan diri saya sendiri. ia adalah utk kepuasan anak-anak saya bertiga & abah emak saya. moga abah emak saya panjang umur & sihat dan dapat lihat dgn mata mereka sendiri anak-anak saya grad di peringkat Ijazah. sesungguhnya, bagi abah saya, pelajaran is always no 1 in life. kalau call dia, berckp dgn cucu-cucu, dia akan tanya tentang sekolah dan exam. kalau kami tak dpt nak balik kampung atas sebab cucu-cucunya tuisyen or sekolah, abah akan ok. so, masuk Universiti and lulus adalah hadiah teristimewa utk Atok Uwan 😌😌😌.

Blogger Challenge No 15 | Five things you hope to have in your future
😊😊😊
aminnnn ya Rabbal alamin...

Blogger Challenge No 15 | Five things you hope to have in your future

Thursday, August 15, 2019

Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel

11 comments:
assalamualaikum MC and friends 😃,
aida join giveaway...

Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel

Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

4 comments:
assalamualaikum Shu.
aida join 😃.


blogger yg lom join - jom 😎.

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna

25 comments:
assalamualaikum 😊
selamat pagi.

hari ni saya sgt excited nak update blog.
hari ni saya terasa sgt perlu share info 👇👇👇.
hadiah yg selamat saya terima pada ptg Selasa. sgt suka. sgt bahagia...

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
senaskhah al-Quran utk Muslimah 💚.

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
hadiah kerana menjadi Top Commentors utk Julai 2019 di www.mamapipie.com.

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
letak di ofis. di atas meja. yg mudah dilihat. agar mudah ingat utk membacanya.
bukan utk dipamerkan or hiasan. mahu istiqomah dlm membacanya. in shaa Allah.
7 hari seminggu. 5 hari bekerja. sesuai diletakkan di ofis.
lepas solat Zohor & Asar. moga saya dpt khatam al-Quran lagi thn ni. aminnn...

pucuk di cita, ulam mendatang.
sememangnya dah niat dlm hati nak cari senaskhah al-Quran baru utk diletakkan di ofis.
di rumah dah ada.
bila ada free time di ofis, dpt lah saya membelek dan membaca al-Quran.
maklumlah, di rumah sesungguhnya kurang dpt bermesra dgn al-Quran 😔.
rutin seorang isteri dan ibu, jejak kaki sampai rumah je, terus meluru ke dapur. 
then, cek homework anak-anak. ulangkaji serba-sedikit.
... tidur.
aduhai. sungguh singkat waktu ni dirasakan.

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
sgt la indah, purple lagi uolls 😍...


bukan senaskhah al-Quran yg biasa.
ia berserta dgn nota-nota tajwid, waqaf dan ibtida'.

ada potongan ayat yg di'highlight'kan dgn warna hijau dan pink.
utk permudahkan kita utk mewaqafkan bacaan dan memulakan bacaan semula.
yes lah. kekadang ayat itu panjang, nafas tak panjang nak meneruskan pembacaan.
perlu waqaf. tapi, tak boleh ye waqaf sebarangan.

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna

sgt memudahkan, kan? saya sgt suka.
sebelum ni ilmu saya cetek. bila mengaji, perkara ni lah yg saya nak tahu.

waqaf : dari segi bahasa bermaksud 'menahan'. secara ringkasnya, ia bermaksud memberhentikan bacaan al-Auran dengan sekali nafas atas sebab-sebab tertentu.
ibtida' : dari sudut bahasa bermaksud 'memulakan'. bermaksud memulakan bacaan al-Quran hanya pada kalimah yg tidak merosakkan pengertian dan susunan makna kalimah atau ayat.

waqaf terbahagi kpd 4 bahagian utama pula :
  1. waqaf Intizhari - menunggu.
  2. waqaf Ikhtibari - memberi keterangan.
  3. waqaf Idh-thirari - darurat.
  4. waqaf Ikhtiyari - memilih.
Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
dpt la saya mengulangkaji semula. selain daripada tajwid, ada byk tanda baca dlm al-Quran yg perlu kita tahu dan mahirkan.
pernah belajar dulu kala, ingat tu memang la ingat. tapi, kadang-kadang lupa...


Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
buku yg memuatkan surah Yasin & al-Kahfi lengkap dengan terjemahan, tajwid dan perihal waqaf & ibtida' juga.
amalan yg baik diamalkan di hari Jumaat. buku yg mudah dibawa. praktikal.

terdapat penerangan di awalnya yg memberikan kita ilmu tambahan.

alhamdulillah. ini paling saya suka.
dlm buku ni juga, bahagian akhir terdapat Al-Ma'thurat. terbaik.

nikmat yg mana lagi yg perlu saya dustakan?
hadiah yg amat bermakna buat saya. gembira rasa hati.
terima kasih www.mamapipie.com. saya sgt puas hati dgn hadiah ni 💙💙💙.

mana nak beli? 👇👇👇
utk diri sendiri.
utk dihadiahkan kepada suami / isteri dan anak-anak.
utk dihadiahkan kepada bff.
cenderahati utk ofismet yg nak bersara atau di hari kelahirannya...

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna
Karangkraf Mall Online

Al-Quran Al-Karim Untuk Muslimah | Sofia : Mushaf Waqaf & Ibtida' serta Tajwid Berwarna

😌😌😌

Wednesday, August 14, 2019

BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta

25 comments:
assalamualaikum 😃

cuti hari ni. cuti raya. cuti raya.
cuti sekolah plak tu.
confirm masih ramai yg berada di kampung, kan.
berkumpul ramai-ramai sekeluarga. moment yg paling best, kan.

nak kongsi dgn excited nyer, kami dah tonton BoboiBoy The Movie 2, Jumaat (malam) lepas 😍.
kak Nurin lah, amik dia di asrama tghari Jumaat tu. 
kereta ibu nyer ni belum lagi keluar sekolah dia, dia dah ckp, "ibu, kita kena tgk BoboiBoy mlm ni!".
hmmmmm... ingatkan Ijat yg excited.
rupanya kakak sulung Ijat yg over-excited! hi hi hi hi hi...
demi nak penuhi impian kakak-kakak, mr.asben pun gigihlah gi beli tiket wayang selepas settle solat Jumaat.
yes. show mlm tu (9.20 mlm) tak brape ramai org. dpt la tiket dan seat yg cantik utk view layar.

BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta

BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta

BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta


kami tak inform Ijat bahawa kami nak tonton BoboiBoy.
kami kelentong dia kononnya nak tgk citer lumba kereta.
dia frust lah jugak time tu, "kenapa kita tgk citer lumba kereta, bu. kita sepatutnya tgk BoboiBoy tau"...
kami-kami diam kan aje 😄.
sehinggalah masuk panggung. sehinggalah citer BoboiBoy start. 
Ijat ckp kat saya masa tu,"ibu ni penipu lah. kata nak tgk citer lumba kereta. ibu penipu".
hmmmmmm penipu pun penipu lah, Ijat. janji awak happy. sungguh concentrate dia tgk wayang meskipun sebelum tu dlm kereta, dah mengadu ngantuk.

Retak'ka...
Hang Kasa...
yang paling comel tahap maksima 👉 Pipi Zola 😍.
BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta


Retak'ka memburu BoboiBoy bagi mendapatkan kuasa elementalnya kembali.
Retak'ka mahu kembali berkuasa di seluruh galaksi.
maka, BoboiBoy and the geng berusahalah dan bertarung dgn Retak'ka.
Papa Zola is so cute lah. watak yg sgt menghidupkan citer BoboiBoy ni tau. love him so much.

BoboiBoy The Movie 2 | Done Tonton 9.8.2019 & Menyumbang Kepada Kutipan RM9.9 Juta
8.8.2019 - 12.8.2019

best!
seronok!
idea baru yg sgt fresh. korang mesti bwk anak-anak tgk.
much better than Upin Ipin Siamang Tunggal.
kami gi tonton Upin Ipin Siamang Tunggal, tapi saya tak sempat corat-coret dlm blog.
masa tu takde masa utk blogging 😅.
sgt cantik citer tu. colourful. lagu-lagu sedap. tapi bagi saya idea ni tak fresh.
guna balik idea lagenda melayu dulu kala. diubahsuai cerita sesuai dgn suasana Upin Ipin.
predictable. takde wow factor sgt pada diri saya la.
but, Boboiboy always buat saya berkata "wow!".
penuh dgn aksi. lawak pulak tu. kanak-kanak yg menonton semua tergelak besar.
termasuklah Ijat. gelak besar terbahak-bahak 😆   😄😄.

korang wajiblah bwk anak-anak nonton movie ni. berbaloi...
bukan anak-anak kecil je happy, kakak abang nyer pun pasti rasa puas!
recommended pada skala 10/10.
👌👌👌

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.