Wednesday, August 07, 2019

Blogger Challenge No 9 | How you stay positive

assalamualaikum 😏

terus-terang saya mengaku, sukar utk stay positif.
susah. 
bila saya down, sometimes, ambil masa few days utk 'bangun' semula.
most of the time, org tak tahu, termasuk my love mr.asben.
byk lagi kot perkara dia nak fikir, nape nak susahkan dia?
sebab saya ni sejenis perempuan yg sensitif. mudah terasa!

tapi sgt perlu menjadi positif, kan...
saya jalani hidup ni mcm biasa. hidup mesti diteruskan...
trying hard everyday utk positif.
bagaimana?
  1. fikirkan dosa & pahala.
  2. fikirkan tentang keikhlasan dan keberkatan.
sebab, perkara yg buat kita jadi negatif ni ada byk faktor.
keluarga?
kerja?
kawan-kawan?
hati terusik skit, dah jadi problem, kan...
so, camne saya merawat diri. back to 2 tips 👆👆 lah.
pada saya, menjadi positif ni bukan bermakna kita nak perkara tu menjadi ok, sebagaimana yg saya nak.
tapi, ia lebih kepada saya merawat diri saya sendiri menjadi ok, tak kisah la samada perkara tu menjadi ok ke tak.

👇👇👇
"staying positive does not mean that things will turn out okay. rather, it is knowing that you will be okay no matter how things turn out."

pe pun hal dunia ni, kena fikirkan akhirat.
then, baru kita rasa dahi sendiri mcm kena tepuk!!! adus 😖!!!
pohon pada Allah agar permudahkan kesulitan kita tu dan beri ketenangan sewajarnya.

Blogger Challenge No 9 | How you stay positive

👌👌👌



2 comments:

  1. bukan mudah nak stay positif tapi bila berbalik pada Allah, InsyaAllah.. semuanya akan baik-baik sahaja kan Aida..

    ReplyDelete
  2. Setuju. Tak mudah utk kekal positif. Tp bila berbalik pada Dia, semua jadi mudah dan tenang.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.