Saturday, September 07, 2019

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

assalamualaikum 😊

satu lagi weekend yg panjang, kan.
tapi bagi saya, terasa very short lah 😅 selasa & rabu Syuhada UPSR lagi.
aduhai...
moga dipermudahkan la anak saya sorang ni, sihat dan cergas hingga tamat UPSR.

ada time skit buat entri simple tentang Narinar.
saya Konsultan Narinar Malaysia yg sah ye. boleh la bertanya dan membeli dgn saya.
produk asli dari konsultan yg sah 😎.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

penggunaan minyak pati (selepas ni saya guna perkataan eo ye) ni bukan satu yg asing lagi kot kan.
tak kisah la apa brand pun, eo ni fungsi, kebaikan dan penggunaanya sama je.
sama juga penggunaannya sebagaimana dulu kala saya pernah guna minyak yu yee, vicks, balm...
dulu kala, anak-anak saya kecik, eo ni tak sampai lagi ke pengetahuan saya 😅.
kalau travel, beg baby je dah satu tempat. complete lah dgn minyak yu yee, vicsk, balm, wet tissue, ubat,...
maka, dgn eo Narinar ni, kita dah tak perlu yg lain dah.
beruntung korang yg ada anak kecik zaman sekarang.
org Malaysia dah ada kepandaian & kepakaran dlm penghasilan eo ni tau.
marilah beli brg buatan Malaysia 👍.
utamakan eo buatan Malaysia oleh Muslim.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
bukan saje postage fee free, pembeli bertuah akan dpt free case kecik ni.
pelbagai warna, limited stock ye!

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
 praktikal.
portable.
cute 😍

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

eo ni hakikatnya bukan ubat.
tapi eo ni bawa byk manfaat dlm kehidupan seharian kita - sihat fizikal, sihat emosi.
tak nak la sebut 'mental' kan 😄. 'emosi' is lebih bersesuaian...
eo ni ada byk jenis bergantung kpd tujuan dan keperluan pengguna.

secara ringkasnya, penggunaan paling basic sekali ialah, kita titiskan eo Narinar ni di tapak tgn dan gosok seketika. tekup tgn kat hidung dan hiduuuu 😍.
sebab, asasnya eo ni application dia is secara menghidu lah.
utk apply kat anak, sama jugak. titiskan di tapak tgn dan gosok seketika.
terus sapu lembut kat tubuh badan anak. boleh juga tekup di hidung anak, bagi dia sedut skit aroma eo tu.
simple, kan 😉.
cara ni adalah paling basic dan mudah - dpt pengaruhi mood, perasaan, emosi dan konsentrasi kita dan anak.

next is guna Narinar Nanion Diffuser lah. boleh klik link 👈  utk tahu lebih lanjut.
ia akan menyebarkan udara dingin beraroma di persekitaran kita.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

yg masih nak tahu details, tak puas lah baca sini, meh klik link ni and direct boleh whatsapp Aida.
bertanya, tak kena byr. 
dah kenal, baru boleh beli, kan...

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
setiap botol eo Narinar = 10ml ye.
diffuser Narinar = maksima 300ml air ye 😉.

nasihat saya, jadikan amalan dgn eo Narinar ni.
di masa sihat.
di masa tenang.
agar ia berkekalan...

👍👍👍
😍😍 klik 👉 WhatsApp Aida ✔

32 comments:

  1. jemput join segmen...
    https://ciknurul23.blogspot.com/2019/09/segmen-bloglist-sii-nurul.html

    ReplyDelete
  2. bila bauan tu dapat menenangkan.. sha pun pakai juga tapi kawan buatkan.. memang bestlah.. rajin dengan tak rajin je.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah ada, otomatik rajin, sha. Moreover, anak2 dara aida suka plak :)

      Delete
  3. Menarik serbaguna dan digunakan seisi keluarga macam tu

    ReplyDelete
  4. memang best pakai aromaterapi oil.tq atas perkongsian.nanti nuna boleh cuba jenama narinar pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. jgn lupa roger aida ye if nak :)
      wajib guna eo narinar...

      Delete
  5. #done follow.jemput follow https://www.nunaabdullah.com/

    ReplyDelete
  6. Naim baru tahu ada produk sebegini. Semoga ia mendapat tempat di hati semua masyarakat amnya di Malaysia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.
      lama dah produk eo sebegini, naim.
      now, org malaysia dah buat. wajib support.
      naim pun wajib beli a set ni :) best!

      Delete
  7. bagus aroma therapy oil ni sebab boleh jadi minyak urutan baby sekali. Jimat lah walaupun harga dia agak mahal tapi berbaloi siap ada portable case lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni dah kira harga mampu milik dah, farhana, compare dgn jenama antarabangsa.
      bukan beli setiap bulan.
      10 ml sebotol tu, lama gunanya :)
      yes. serbaguna kan.

      Delete
  8. Wah..baru tahu eo boleh guna utk mandi n urut juga.selalunya utk diffuse je..

    Mmg eo ni selalunya mak mak beli sbb ada anak kecik,nak rawat selesema,batuk,demam..bagi persekitaran selesa utk anak kecik yg fragile

    Red Linda https://anakperak.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt betul.
      aida tak tunggu anak tak sihat utk merawat dgn eo.
      eo ni bukan ubat.
      guna tiap hari.
      mencegah tak sihat tu, linda.
      rawatan tradisional sebab eo ni kan berunsurkan tumbuhan :)

      Delete
  9. Pelbagai guna rupanya eo ni. Ingatkan untuk diffuser je. Akan dipertimbangkan nanti untuk beli eo narinar ni😊

    ReplyDelete
  10. Selalu dengar pasal essential oil ni. Saya suka sebab dia kira alternatif untuk kesihatan kan. yang penting kena konsisten guna.

    ReplyDelete
  11. bagus lah menda macam ni. banyak banyak yang kak aida tulis mek tertarik dengan diffusion tu. macam berkenan nak ada kat rumah. sebab yes wangian mampu untuk stabilkan emosi. tahu jelah emosi mak mak. hahaha.

    ReplyDelete
  12. cantiknya travel bag narinar tu.. saya dah pernah guna product narinar ni.. memang bagus.. anak-anak pun behave jer..

    ReplyDelete
  13. Baru tau boleh guna utk mandi. Igt berfungsi sbg diffuser je

    ReplyDelete
  14. Sama la kita... sebelum ni dah terbiasa dengan minyak Yu Yee, Vicks, Balm Helang, lagi apa ya, Minyak Cap Kapak... dah ada yang buatan Muslim ni bolehlah cuba... insyaAllah akan war-warkan juga kepada ukhuwah fillah...

    ReplyDelete
  15. Ruby belum pernah cuba EO,Kak Aida.

    Bagusnya EO ni ya. Kegunaan dia bukan untuk urutan je, lain² pun boleh.

    Wahh, ada promosi. Dapat free case 😇

    ReplyDelete
  16. Banyak baca yang eo ni bagus dan banyak juga sharing kawan-kawan yang sarankan penggunaan eo ni. Thanks sharing. first time dengar pasal narinar.

    ReplyDelete
  17. Ouh guna satu produk je dah blh ya.. Bau dia mcm mana ya? Wangi tak.. Bagus sgt2 sbb all in one terbaikk!

    ReplyDelete
  18. Bnayak kelebihan eo sebenanrnya especially calming effect dia. Sumber pun dari tumbuhan yg kita maklum memang menenangkan bila tengok. Ape tah lagi bila dah jadi eo, kita bau. Ya Allah bestnya

    ReplyDelete
  19. saya start guna eo ni last year,masa tu saya selalu sakit kepala sebab saya satrt sambung belajar last year.so bila diffuse eo ni boleh hilangkan sakit kepala, saya boleh dapat deep sleep,tidur lebih lena. kalau tak tidur tak lena sebab pikir assignment yang bertimbun tak siap lagi..hihi.

    ReplyDelete
  20. First time tau pasal produk dn kegunaannya. Nampak menarik. Boleh cubalah nnti. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  21. eo ni ramai yg bagi feedback sangat bagus terutama pada kesihatan badan..dia macam boleh memberi ketenangan dan juga terapi diri...

    ReplyDelete
  22. Menarik ya essential oil ni. Ramai yang saya nampak dah start menggunakannya. Nampak banyak manfaatnya. Mesti ada banyak kebaikan daripada ciptaan aroma yang Allah kurniakan ni.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.