Wednesday, September 11, 2019

Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?

assalamualaikum 😊

mlm ni sessi sharing ilmu lagi.
nak explain lebih detail - apakah itu Narinar Nanion Diffuser (lepas ni saya refer as Nanion je ye)?
dok promote merata, tapi tak explain pe tu? camne nak guna? mudah ke nak guna...
Nanion ni ialah diffuser ultrasonik ekslusif dgn ukiran NARINAR di penutupnya.
in short, ada 4 fungsi Nanion :
  1. penyebar aromaterapi
  2. pelembab udara
  3. pembersih udara
  4. lampu LED
Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?
kapasiti 300ml dan boleh tahan selama 10 jam 😍

Nanion ni beroperasi dlm keadaan ultra senyap! tidak mengganggu...
Nanion diperbuat dari bahan yg diluluskan oleh CE FCC yg selamat utk kita.
ada ciri-ciri auto-off serta-merta bila ia kesan air sudah kering di dalamnya.

selamat! 👍

hanya ada 2 button di Nanion cute ni - LIGHT (lampu LED) dan MIST (timing kabusnya).
mudah digunakan. mesra pengguna 😉😍.

Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?


cara menggunakan Narinar Nanion Diffuser 👇👇👇    😄
button LIGHT :
  • klik pertama kali, warna lampu LED akan menyala dan 7 warna tu akan bersilih ganti secara automatik.
  • klik kali kedua, warna lampu LED akan disetkan kepada warna yg dikehendaki.
  • jika tidak mahu berlampu langsung, boleh juga. samada jgn tekan button LIGHT. or after sometime, nak off kan lampu LED tu - tekan button LIGHT selama lebih dari 3 saat, lampu LED akan dimatikan. tapi Nanion masih beroperasi selama mana korang set timer nyer.
button MIST :
  • klik pertama kali, Nanion akan ditetapkan untuk tempoh 1 jam.
  • klik kali kedua, ditetapkan selama 3 jam.
  • klik kali ketiga, tetapan Nanion menjadi 6 jam.
  • then, klik 2 kali utk aliran kabus Nanion yg perlahan.
  • atau klik hanya sekali utk aliran kabus yg laju 😊.
  • klik sekali utk off Nanion.

sgt mudah menggunakannya.
portable.
praktikal.
ada warranty 👉 3 bulan dari tarikh pembelian 👍.



"Aida, brape lama sebotol eo Narinar ni bertahan?"
orait. tu next entry aida share ye.

berminat nak beli?
ada kemusykilan?
👇👇👇
😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔.
saya konsultan Narinar Malaysia yg sah.

53 comments:

  1. Seronok beraromaterapi ni. release stress kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt selesa,fiza.
      Harum aromanya.
      Nyaman tido mlm :-)

      Delete
  2. Cantiknya. Fungsi dia sama dengan aroma diffuser Muji saya. This thing really helps me sleep better at night cuma sekarang saya letak dekat ruang tamu je. Dekat dalam bilik saya air humidifier yang kecil.

    Saya suka tengok engraving NARINAR dekat depan tu. Nice touch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Sedap tido mlm, kan. Setelah seharian di luar, spt la tido mlm yg berkualiti.

      Nanion memang cantik. Nak sambar satu, meh wasap Aida.

      Delete
  3. Alhamdulillah dah pakai pun.

    ReplyDelete
  4. teringat diffuser yg maktek baru guna untuk anaknya, kecil comel je, tp dia pakai jenama young living

    comei jgk diffuser narinar nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nowadays, memang satu kemestian utk ada diffuser & eo ni.
      terutama bila anak anak kecik.
      diffuser. then eo boleh / selamat apply terus ke tubuh badan baby.
      last time, memang survey dah young living. but so mahal :)
      tu yg mencari option lain. narinar ni ok. dah guna. nice.

      Delete
  5. Replies
    1. Marilah beli 1 set utk rumah, rabia. Harga mampu milik.

      Delete
  6. tengah survey lagi. hahaha masih belum menjadi milik sendiri. :)

    ReplyDelete
  7. ni yang nampak yang keluar2 asap tu kan. menarik

    ReplyDelete
  8. mampu milik juga ye Narinar ni compare to the other brand :-)

    ReplyDelete
  9. Baru saya tahu fungsi diffuser ni, selalu tengok iklan dekat shopee hehe

    Singgah dan follow :3

    https://itsninisblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. alolo comel lah diffuser ni.. tahan lama lak tu

    ReplyDelete
  11. comei. Ayu pun baru belajar2 guna Young Living.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.
      narinar ni Malaysian product. cheaper :)
      packaging and presentation berbeza lah kan.
      yg lain, sama dan serupa.

      Delete
  12. Mudah je rupanya nak guna, selalu tengok je dekat kedai tak pernah pulak rasa nak beli. Design dia cantik, sesuai dengan deko dekat rumah

    ReplyDelete
  13. Baru tahu function benda2 berasap ni apa.Ayoo noob sangat.Boleh try letak kat bilik satu ni,hehehe

    ReplyDelete
  14. Takut juga tengok yang gambar atas tu ingat ada keluar api biru macam penunu bunsen hehehe tapi rupanya aroma terapi jer hehehe canggih tul bekas ni nampak sangat exclusive menarik hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha ha ha...
      sengaja amik gamba gitu.
      tang wap sejuk keluar tu yg syok nyer, Maha.

      Delete
  15. how much is the Narinar Nanion Diffuser ? I love everything about essential oil and aroma therapy. I saw this at an event before. it's nice design and looks so good

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 complete set - a diffuser (300ml) and 5 essential oils (10 ml each) only RM389.
      if u want to buy loose, no problem.
      but i love to suggest for the first timer, buy this complete set.
      bcoz it will be more expensive if u buy loose items.

      Delete
  16. Sekarang ni trending makin ramai orang yang pasang aromatherapy diffuser ni. Ni kira kaedah lebih murah daripada air purifier la kan. Nampak menarik fungsi2 dia. Dah macam air purifier dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, sama.
      meskipun tak serupa exactly, secara general, memberi fungsi yg sama.
      yg best nyer, ada penyebaran eo. best!

      Delete
  17. Kita baru tahu fungsi bendalah ni. Selama ni dok tengok jer... Menarik!
    Aromaterapi ni tentu buat tido lena kannnn..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tido lena tu bonus, nina.
      yg penting, penyebaran eo tu.
      dpt manfaat kesihatan.
      sebelum ni tido lena jugak :) but now, better lah...
      lena yg bermanfaat.
      because sometimes kita tak tahu pun kita ni bermasalah.
      mana la tau dgn usaha kecil ni, masalah tu dirawat secara natural.
      in shaa Allah...

      Delete
  18. Comel sungguh diffuser ni, design dia elok sangat. Boleh jadi penyeri deco hehe.. Saya rasa zaman sekarang dah jadi satu keperluan untuk setiap rumah memiliki diffuser macam ni. Yela bila keluar rumah kan kita terdedah dengan macam2 pencemaran & radikal bebas, so dengan diffuser macam ni boleh bantu neutralkan semula condition badan kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar...
      aida setuju dgn semua tu.
      aida beli dan guna tiap hari pun kerana semua tu.
      tu yg excited nak rekomen kat semua org.

      Delete
  19. Wah. Selalu jugak tgk iklan produk ni. Aromatheraphy la kiranya mcm ni kan. Dgn bauan dia, warna ketenangan. Bila stresss2 bau, mesti rasa lega kan. Ramai ke yg pakai produk mcm ni sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. ramai.
      aida salah satu nyer lah.
      lama mencari. lama survey.
      akhirnya, ni la pilihan aida.
      mampu milik.
      natural. mudah guna.

      Delete
  20. Menarik sebab sy pun takde diffuser lagi kat rumah. Nampak cantik juga designnya tu.. terima kasih sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada satu set ni, zarin.
      5 bottles complete utk seisi keluarga.
      sgt best :)

      Delete
  21. Menariknya... warnanya pun memikat... rasa relax je tengok... saya ada satu tak ingat pula jenama apa tapi rasanya yang ada kat rumah tu more tu air purifier... anyhow, thanks for the info ya...

    ReplyDelete
  22. Best alat ni tapi, saya alah sikit dengan penggunaan alat-alat sebegini. Dulu pernah ada dalam rumah tapi terpaksa tak pakai lagi coz of health issue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic.
      aduhai...
      nanti boleh ke wasap aida - what is the problem?
      at least, boleh nasihatkan customer yg ada problem yg sama, cla.

      Delete
  23. Memnag tengah cari aromaterapi mcm ni..sebab nak bagi rasa tennag dalam rumah..tapi tu la, kadang harga mahal sangat..kene tahan dulu dri beli..ehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini dah dikira mampu milik dah, nad.
      bukan beli tiap bulan tau.
      sebab ada 5 bottles 10ml. sgt murah compare brand antarabangsa.
      pemakaian pun tak byk. setitis da beri kesan yg best sgt :)

      Delete
  24. Teringin nak ada satu diffuser dekat rumah. Memandangkan ada baby lagi sesuaikan. Cantik design dia ni. Boleh masuk dlm listing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. betul.
      aida yg baby dah 7 thn pun ada diffuser kat rumah tau.
      bukan baby jer dpt faedah, kita pun dpt manfaatnya, ummizarra.
      nanti roger aida tau.

      Delete
  25. First time tau kegunaan benda ni. Selalu nampakk jugak ada di mall2. Untuk saya mungkin belum lagi kut nak cuba produk ni. Apa2pun terima kasih share ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama.
      diffuser tu memang now dah trending.
      umpama ada pewangi dlm rumah, but ada kelebihan sebar aroma therapy yg bagus dari eo.
      kena cuba, aerill. sgt beri kesan positif.
      tak semestinya kena ada anak baru boleh cuba :) hi hi hi hi...
      berguna utk semua, sekeluarga.

      Delete
  26. Unik bekas dia. Sis baca pun dh rasa mcm best je pasang aromatherapy ni..sure tenang dn nyaman je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt best dan nyaman...
      harum jer sebuah bilik tu.
      time tido, lebih syok perasaan kita.
      memang buat mood jadi sempurna ok. lena tu jgn ckp lah :)

      Delete
  27. Boleh try la nanti..msti blik bau wangi je..lena diulit mimpi la jawabnye..

    ReplyDelete
  28. Wah.. perkongsian yang bagus Aida..

    ReplyDelete
  29. Kita berminat betul nak beli diffuser. Banyak ada jual. Hari tu nampk dekat daiso. Mcm2 bentuk ada. Comel2. Pernah masuk rumah kawan, dia pasang diffuser, wangi satu rumah. Best !

    ReplyDelete
  30. Such a nice difusser to try! I been wanted to look for diffuser juga, thanks for intro.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.