Wednesday, December 18, 2019

Putu Piring | Buncit dengan gula melaka

assalamualaikum 😊

ingat tak entri lama saya 👉 putu piring Bukit Beruang.
kelmarin, setelah sekian lama, saya beli lagi.
sukar nak beli kalau tak order awal 😅. habis sesaje. buat letih driving ke sana jer.

Putu Piring | Buncit dengan gula melaka

Putu Piring | Buncit dengan gula melaka

😋 sedapnya.
puas hati makan sekeping tu. kenyang yg amat-amat.
gula melaka nyer amat la sedap dan banyak.
gula melaka tau. bukan gula merah. terbaik 👍👍👍.
and harap maklum, awal tahun ni dah naik harga.
harga sempena GST dimansuhkan - 70 sen sekeping.
nasib baik la kualitinya masih ohsem. telan jer lah 10 sen kenaikan tu kan 😄 ha ha ha ha ha...

so, kalau dtg Melaka, sila la call 012-3670243 utk order putu piring berbaloi makan ni.
dlm kul 11 pagi gitu dah boleh call. then terpulang ler nak amik kul brape.
so, check in hotel kat Melaka nanti, boleh la santai sekeluarga makan putu piring ni.
💗

😀 bye for today!

16 comments:

  1. dah nama pun jual kat melaka.. for sure pakai gula melaka kannn hehehe. Kalau 70sen still worth it lagi sebab gemok buncit.. kalau kat KL, nipis je.. dah boleh tukar nama "piring" instead of "putu piring" hahahaha.

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. wah belum penah makan putu piring cenggini ^_^

    ReplyDelete
  3. Sedapnya putu piring.. Kalau guna gula melaka lagi puas makan..

    ReplyDelete
  4. punyalah banyak inti nya kak... mesti sedap sangat tuh... kira murah lagi lah 70sen tuh, kira reasonable lagi

    ReplyDelete
  5. Nampak tebal gula melakanya Aida .... Yelah sekarang ni apa pun mahal kan. Kalau buat tak untung sapalah yg nak meniaga ek

    ReplyDelete
  6. Sedapnya nampak putu piring tu penuh isi dia.
    Kalau mahal sedap takpelah kita pun puashati kan.

    ReplyDelete
  7. sabtu ni nak balik muo kalau sempat boleh try cari.. bagu la tak kedekut sampai moncit gitu

    ReplyDelete
  8. kemain buncit ye hehe..tp kita tk mkn

    ReplyDelete
  9. ini mmg jadi tumpuan lah ye..
    kalau sedap org sanggup beratur lama kan.

    ReplyDelete
  10. Sedap ni. Tapi kalau kat sini inti asing.

    ReplyDelete
  11. pernah mkn masa pergi smnjng ari tu..dkt pasar apa tu lupa dah nama..tp mmg sedap..

    ReplyDelete
  12. Tak pernah try makan. Selalu makan putu mayam je

    ReplyDelete
  13. fuhhh. ni kalau makan tengah panas lagi memang sodap!

    ReplyDelete
  14. Lama kot tak makan putu piring. Suka kalau inti lebih.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)