Tuesday, December 10, 2019

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!

assalamualaikum ๐Ÿ˜‰

selamat pagi.
pagi Selasa. kerja hari ni, sederhana.
ada kerja yg perlu diselesaikan secara step by step.  tak boleh settle secara lumpsum ๐Ÿ˜Œ.
cerita-cerita santai lah kat blog hari ni. release kan stress yg sejak kul 7.45 pagi memasukkan data.
nak la kongsi, saya ada beberapa fridge magnet dari Jepun.
kakak saya berkursus ke Tokyo beberapa bulan lepas, mcm biasa la, kiriman saya hanyalah fridge magnet.

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!
tetiba satu ptg, tinggallah gadis kecil berkimono ni jer!
alamak!!!
mana ninja-ninja ku???

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!
lokasi ๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘† kosong!!!
alamak!!! tak mungkin ada org yg ambil? tak mungkin...

apa lagi, saya pun terus lah bertanya kpd kakak-kakak, "kakak... adik... mana fridge magnet ninja Ibu yg Mak Ngah bagi? takde ni hah!".
kelam-kabut lah 2 beradik tu dtg kat saya. "tak tahu, Bu...".
"camne boleh tak tahu ni? kan Bu dah pesan, jgn usik. kan dah hilang!".

tetiba ada cadangan dari diorang berdua, "cuba Bu tanya Ijat."
logik jugak cadangan tu.
saya pun panggil la anak teruna saya yg sorang tu.
bila tgk saya bertanya dgn serius, cuak juga la muka Ijat time tu.
terus aje dia tunjuk lokas ninja-ninja tu...

๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!
ninja hitam di sini...

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!
ninja merah di situ...

๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’๐Ÿ˜’ bertuah punya anak!
sesuka hati dia melekatkan ninja-ninja Ibu di merata tempat tau.
tergelak la jugak saya, kak Nurin dan Syuhada bila tahu lokasi ninja-ninja tu ๐Ÿ˜…  ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„.
siap-siap dia boleh cakap kat saya sambil tersenyum, "lain kali carilah betul-betul".

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!

Sepasang Ninja Melekat Dari Jepun Hilang Dari Radar !!!
kembali ke lokasi asal ๐Ÿ˜ƒ.

tapi.... selepas tu, byk kali ninja ni missing in action!
saya dah tau dah mana nak cari lah kan ha ha ha ha...
ada la kat celah memana fridge magnet yg lain - kerjaan Muhammad Izzat lah.

hai lah anak...
ada jer nak buat ni saspen tau.
dah le tu jer hobi si Ibu ni hah. kumpul fridge magnet ๐Ÿ˜.

17 comments:

  1. Hehehe.. terus hilang daripada radar ye.. ibu Nurul pun jenis suka sangat kumpul fridge magnet ^^

    https://www.nurulsyahirah.com/2019/11/follow-5-akaun-instagram-ini-untuk-kandungan-tentang-kewangan-terbaik.html

    ReplyDelete
  2. hah nasibaik jumpa ye...yela dh color hitam tk brp nmpk hehe

    ReplyDelete
  3. heheeheh kene sebijik, cari lah betul-betul

    ReplyDelete
  4. Nasib baik at peti sejuk juga. Ninja-ninja tu main sembunyi-sembunyi :)

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam. menarik pulak ninja tu yg hilang dari pandangan. hehe

    ReplyDelete
  6. hahhaha..Ijat Ijat.
    pandai pulak dia sorokkan ninja tu ye.

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. Comelnya ijat.. Yellah.. ninja pun nak jalan-jalan juga.. Takkan nak duduk statik je kan Ijat.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Hahaha.. Comel ja izzat ni.. Tak tahan ibu kena berleter dgn si kakak๐Ÿคฃ

    ReplyDelete
  9. rupanya ada tangan yang mengambil ye..hihi banyak betul koleksi FM akak

    ReplyDelete
  10. Ya ampun, hahahaha. Kreatif betul mengalihkan FM tu. Sebab ninjanya dah serupa nak menyelinap itu pasal selalu beralih tempat ekekeke

    ReplyDelete
  11. samalah kita.. nasib la anak buah pandai letak balik..

    thanks sudi visit blog kita

    ReplyDelete
  12. Haha, bijak ijat ni pi lekat tempat lain.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)