Monday, January 13, 2020

Bateri.Com | Kereta problem? Bateri kereta kong?

assalamualaikum ๐Ÿ˜Š
salam sejahtera...

nak share sesuatu yg bermanfaat hari ni. sebaiknya yg baik-baik tu lah kita patut mulakan di hari Isnin ni kan.
up kan mood ceria, gembira dan aktif! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
lama dah kot peram entri ni dlm draft folder. baru ni hah la sempat finalize kan ayat-ayat.
sesungguhnya masa itu amat mencemburui kita-kita ni kan nak update blog ๐Ÿ˜…....
"Kereta problem? Bateri kereta kong? Jangan risau Bateri.Com akan bantu anda!"
catchy betul tagline ni.
simple.
kali pertama, mr.asben yg gunakan khidmat Bateri.Com, tapi tak amik gambar.
selang sebulan jer kot, bateri kereta saya, cik viva sayang ku tu plak baterinya kong kong kong ๐Ÿ˜“.
nak dijadikan cerita, kali kedua saya gunakan khidmat Bateri.Com pada 17.9.2019.
kali kedua ni, rezeki Bateri.Com, bateri cik viva kong kat rumah.
mr.asben call Bateri.Com sekali lagi.

Bateri.Com | Kereta problem? Bateri kereta kong?

Bateri.Com | Kereta problem? Bateri kereta kong?
aduhai. comotnya lantai! maaf ye ๐Ÿ˜Œ.
sedang dlm proses extend dapur time ni.

Bateri.Com | Kereta problem? Bateri kereta kong?

๐Ÿ‘‰bayaran?
berpatutan. tidak melampau. apa yg pasti. memudahkan. servis di laman rumah ๐Ÿ‘.

๐Ÿ‘‰mesra. bersih. cermat je kerjanya. 
saya jengah jer la dari sebalik langsir dlm rumah. tidaklah berborak secara langsung.
mr.asben saje yg deal dgn mekanik Bateri.Com tu dari awal hingga akhir.

๐Ÿ‘‰ kawasan jajahan Bateri.Com?
kangar, alor setar, georgetown, ipoh, shah alam, KL, putrajaya, seremban, melaka, JB, kuantan, kuala terengganu & kota bharu.
basically, meliputi semenanjung malaysia.

๐Ÿ‘‰ masa menunggu?
tak lama sgt dia nak sampai. minit-minit jer. ni depends on tempat dan trafik jalan raya.
tapi ni bukanlah masalah besar. kita menunggu di rumah, selesa ๐Ÿ˜‰.

siap-siap ada stiker. memudahkan kita nak tau la bila dijangka kong bateri kita tu.

rupanya, mekanik Bateri.Com ni ada yg parttime dan fulltime.
kalau drive 4wheel drive gini is fulltime.
yg pertama kali mr.asben guna tu, mekanik part time. drive kereta biasa. tapi still servis yg bagus la.

saya bangga. 
berusaha utk mencari pendapatan.
zaman sekarang yg dikatakan kebanyakan belia Melayu memilih kerja, salah!
zaman sekarang kerja berada di mana-mana. tidak semestinya ada pejabat.
dah takde lagi dah tuduhan sepatutnya dilemparkan bahawa belia Melayu memilih kerja.
servis membaiki kenderaan secara on-the-road.
terbaik gini. pujian melambung-lambung saya berikan kpd Bateri.Com.

๐Ÿ˜Ž ๐Ÿ‘

22 comments:

  1. Replies
    1. memang bagus.
      sebab settle kan problem kita cepat :)
      mesra plak tu.

      Delete
  2. Bagus juga dapat tahu perkhidmatan ni.

    ReplyDelete
  3. dana pernah pakai servis diaorang masa kereta myvi nyer bateri kong... memang memudahkan, cepat dan berpatutan la...

    ReplyDelete
  4. Ramai yang dah guna servis bateri.com ni ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memudahkan, mimie.
      Tak la risau kalau2 asben xde.
      Panggil bateri.com.
      Selesai masalah. Tak payah berposak nak towing kereta ke bengkel :)

      Delete
  5. Uiii memang berguna dan bagus sangat sejak ada bateri dot com ni, sebab Sis dan anak pun dah pernah guna khidmat dia..nasib baik masa tu Sis masih di rumah, kalau anak kena di tengah park soping Mall..bateri kong...
    Senanglah dengan adanya bateri dot com...

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing. Biasa nampak kereta servis bateri.com ni

    ReplyDelete
  7. servis yang bagus ye..
    Boleh save no mereka ini..

    ReplyDelete
  8. Sis pun guna servis Bateri.com Memang cekap staff mereka buat kerja. Kalau kita nak tolak bateri lama kita pun boleh. Dapat less harga bateri baru.

    ReplyDelete
  9. Elok juga simpan contact nombor Bateri.com ni mana tau bila sesak2 keta tak leh start boleh la call kan. Tk sharing.

    ReplyDelete
  10. Baca kat komen pun semua recommending servis bateri.com ni. BTW, thanks for sharing��

    ReplyDelete
  11. Pernah pakai masa bateri kong, waktu tu lps abis event. Gelabah gak le tak leh start keta. Nasib baik call bateri.com ni..cpt je depa sampai

    ReplyDelete
  12. Senang kalau tetiba bateri mati kat tempat bukan bukan boleh la cuba ni. Especially perempuan tak payah panic. Boleh je call they all ni.

    ReplyDelete
  13. Bagus ada service macam Beteriku ini sebab kat mana sahaja dan juga bila masa emergency sangat membantu hehehe kita tak pernah guna lagi tapi kena simpan no mereka senang nak contact nanti hehehehhe...

    ReplyDelete
  14. mudahnya kalu ada services macam ni, tak payah cari bengkel kereta lagi. duduk rumah tunggu team batericom datang tukar bateri.

    ReplyDelete
  15. bateriku.com ni memang terbaik. Pernah dapatkan servis diorang jugak satu masa dulu.

    ReplyDelete
  16. Pernah guna 2 kali bateriku ni. Sekali kereta kakak stuck habis bateri masa nak balik kerja. Sekali lagi kereta husband stuck bateri habis masa nak pergi keluar on weekends. Senang betul guna bateri ku.

    ReplyDelete
  17. Pernah jadi kat Qiss masa tu enjin taknak hidup. Memang cara mudah panggil Bateri.com je sebab mudah. Siap tolong pasang sekali.

    ReplyDelete
  18. senang kan kalau ade bateri.com ni datang ke tempat kita..tak risau bila kereta mati kene pergi kedai semua bagai..

    ReplyDelete
  19. mama mmg guna bateriku.com aje mmg mudah kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)