Wednesday, January 01, 2020

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

assalamualaikum.

salam tahun baru dari saya ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„.
akhirnya, 2020 menjelma. and bersyukur saya masih diberi peluang hirup udara segar di dunia ni oleh Allah.
terima kasih ya Allah ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ.
tapi tu lah, jengah-jengah luar tingkap pepagi tadi... masih tak nampak kereta terbang!!!
hmmm bukan ke dedolu, tahun 90an, kata nyer bakal ada kereta terbang di thun 2020.
mana nyer???
๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† gurau-gurau 2020 ha ha ha ha ha...
throwback zaman saya sekolah dulu, wawasan 2020 ni baru di up kan oleh Tun M (PM ke4 masa tu).
how excited we were masa tu. 
"wow! 2020. nombor cantik dah. hidup lagi kah kita nanti ekk? mesti best oooo!"
again, alhamdulillah, ni hah ada ni hah menaip kat blog. sihat walafiat.
takpe la. byk sgt dah kemajuan berbanding 90an. sgt byk...
suka dgn perkembangan yg positif gini. lagi 20 thn, apa la plak perubahannya kan... 
saya dah pencen dah masa tu hu hu hu... moga dikurniakan kesihatan yg sempurna la masa tu.
aminnn...

tu la yg nak citer, utk anak-anak saya bertiga tu, ready dah nak gi sekolah sok pagi.
hanya buku kakak-kakak je yg saya belum beli.
akhir thn lepas, ada skit masalah. tu yg tak dpt beli buku diorang.
buku-buku Izzat, perlahan-lahan la saya balut and harap siap by this Ahad ๐Ÿ‘Œ.
tapi yg lain, ok ok la. settle ๐Ÿ‘Œ.

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!
printscreen dari fb. kelakar ๐Ÿ˜„.
bila saya tunjuk kat mr.asben, dia gelak je. dia la tu "suami" di atas.

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

sorang dpt la 2 pasang kasut sekolah thn ni. silih berganti tiap minggu.
kalau hujan, boleh pakai sepasang lagi...
and kasut diorang ni semua tak sampai pun rm30 sepasang, beli di Family Store.
kasut Izzat yg kecik tu, tak cecah pun RM22. terbaik. brand asadi.

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

laci alatulis pun dah penuh kembali.
kakak-kakak dah pun naik sekolah menengah, tu yg byk stok pen, correction pen, stapler...
alatulis budak besar lah kan. siap kak Nurin nak pen warna-warni utk buat nota.
pe pun yg diorang request, saya ok je. yg relevan lah kan ๐Ÿ‘.

Sessi Persekolahan 2020 | We are ready!

stok baju & kain sekolah menengah.
takde lagi kain biru tua or kain hitam.
stokin tu memang byk! tiap hari tukar, jaga kesihatan kaki...

tahun ni, diharapkan semua berjalan lancar utk anak-anak saya bertiga.
setiap saat saya berdoa agar diorang menjalani hari-hari di sekolah dgn aman, sempurna dan ceria.
azam saya 2020 ni?
ada la a few. tapi ada satu yg utama ๐Ÿ˜Ž.
next entry saya citer. moga ada la ruang jap lagi nak update blog lagi hi hi hi...

bye! 
mau pergi buat breakfast ๐Ÿ˜Š.

10 comments:

  1. Semoga tercapai hasrat azam tu. Tak sabar nak tahu azam utama tu.

    ReplyDelete
  2. Selamat kembali ke sekolah dan selamat tahun baru!

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru!
    semoga dipermudahkan segala urusan.. =)

    ReplyDelete
  4. Wahh! best nya tengok persiapan perskolahan anak-anak. Jangan lupa update blog esok, bila diaorang masuk sekolah k.

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam kak selamat tahun baru 2020

    ReplyDelete
  6. banyak kerja mak-mak bila masuk tahun baru ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Bermulalah semula rutin Kita kan

    ReplyDelete
  8. Saya dan suami prepare awal awal barang keperluan sekolah anak anak tapi tuhlah tetap jugak kena spend duit lebih sebab anak sulung tahun ni banyak sangat guna duit

    ReplyDelete
  9. Ana baru anak sorang je. Baru tadika. Thn ni bli baju seragam dgn baju sukan je. Alat tulis semua disediakan. Kasut pun pakai last year punya sbb masih elok.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)