Tuesday, February 11, 2020

Filem Melayu Klasik Pendekar Bujang Lapok | Penontonnya tak klasik, tapi kecik...

assalamualaikum ๐Ÿ˜‰
salam sejahtera semuaaaaa...

selasa nan indah...
cuaca tak brape panas. tapi tak nampak mcm nak hujan.
so so so jer la. alhamdulillah ๐Ÿ˜Š.

korang semua suka tak tgk filem p.ramlee? filem hitam putih dan sebutan perkataan semua melayu klasik gituuuu...
nordin ahmad yg macho mcm rosham noor...
jins shamsudin... neng yatimah... normadiah... saadiah... 
๐Ÿ˜ mustafa maarof yg hensem sgt sgt tu... abang kus!
astro prima kan masih setia tayangkan movie hitam putih ni. sesekali layan memang best!  boleh gelak sekeluarga.

tapi tu la, kakak-kakak Izzat tak brape minat. boring kata diorang.
siap kata kak Nurin, "citer ni zaman belum merdeka ekk Bu?" ๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘.
bukan nyer dia tanya tentang pelakon ke, jalan cerita ke, lirik lagu ke... hu hu hu hu...

Filem Melayu Klasik Pendekar Bujang Lapok | Penontonnya tak klasik, tapi kecik...
nampak tak?
nampak tak betapa khusyuk nyer si bujang ni nonton citer Pendekar Bujang Lapok, Ahad lepas ๐Ÿ˜ƒ.
seat paling depan. mendongak tak penat!

tak dijangkalah yg Izzat sgt minat tgk Pendekar Bujang Lapok tu. tergelak-gelak dia sorang-sorang.
ada la dia tak faham beberapa perkataan yg disebut dlm filem tu. saya jelaskan.
so kami ada la berborak time nonton tu.
siap-siap dia bertanya kenapa la filem tu kaler kelabu je ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†.

Filem Melayu Klasik Pendekar Bujang Lapok | Penontonnya tak klasik, tapi kecik...
status fb saya mlm tu...

Filem Melayu Klasik Pendekar Bujang Lapok | Penontonnya tak klasik, tapi kecik...
almari tv dah le cute.
atas bawah penuh dgn aksesori tambahan oleh Izzat ๐Ÿ˜….

๐Ÿ‘Œ   ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

10 comments:

  1. cerita P Ramlee..tgk byk kali pun still leh gelak. best!!!

    ReplyDelete
  2. Saya masa budak-budak pun suka tengok cite P.Ramlee. Ulang tengok pinjam jiran punya tape tengok di VCR. Paling suka Seniman Bujang Lapok.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Wrmbth Sis Adianiez. Jemput sertai giveaway dengan 17 Hadiah Wang Tunai bernilai RM1000

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang) - 1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang) - 2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang) - 14 x RM50

    Tarikh tutup 29 Feb 2020. Klik sini untuk sertai giveaway ini.

    ReplyDelete
  4. waalaikumussalam. sama lah dengan anak2 saya umur 9 tahun. memang minat jugak cerita p.ramlee :D

    ReplyDelete
  5. tengok byk kali pun still tak jemu dgn filem P.Ramlee :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  6. peminat warna hijau ye ijat nih... samalah macam aiyan kalau kita buka filem p ramlee ini dia minat sebab kelakar... tapi dia bisingla kenapa warna dia hitam putih je...

    ReplyDelete
  7. eheheh comel.. tula seni sepanjang zaman..
    anak buah sanggop xmo ekot parents pegi pasar malam smata nk tngk citer pramlee..

    ReplyDelete
  8. Memang tak pernah bosan kalau layan filem p.ramlee kan

    ReplyDelete
  9. Pendekar bujang lapuk ni tengok banyak kali pun saya still gelak. Ijat ngan aunty boleh geng. Hehe

    ReplyDelete
  10. Pendekar bujang lapok ni memnag tak jemu tengok.. Lawaknya tu tak tahan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)