terima sms dari syuhada pagi semlm :)
seperti tajuk ~ dia ngadu bhw nurin tak nak kawan dia. and nurin hasut sepupu yg lain tak payah kawan dgn dia.
ini sgt selalu berlaku... hu hu hu :) memang saya da jangka.
kalau jumpa sepupu, mesti dialog ni akan saya atau mr.asben akan dgr.

normally saya akan advice diorang semula.
bukan sorang-sorang, mereka berdua dlm masa yg sama.
kalau saya call pun, one by one akan saya tegur perkara yg sama.
but penekanan kepada nurin la, dia lebih besar.

ni diorang jauh di mata, melalui phone ajer la dpt nak nasihat.
bila jauh gini, nasihat ibu ni penuh la kasih sayang lemah lembut :)
tunggu ibu dtg, berani la uolls buat kes gini dgn ibu, memang kena denda.
hi hi hi hi :)

anak-anak, kan... dgn org lain kekadang diorang sgt la baik.
bila dgn adik-beradik sendiri, mcm anjing dgn kucing, tak boleh la nak dekat.
tapi, bila tinggal mereka berdua saje baru la nampak rapat, mesra, kasih sayang yg erat ha ha ha ha...
bukan antara kakak-kakak aje, antara diorang berdua dgn ijat pun ~ ijat disisihkan tau!
sian la tgk ijat terkodek-kodek nak main skali.
yg le, ijat tu selalu emosional, rampas apa patut... then ending with melalak :)
selalu saya inform ~ ijat tu baby. baby memang la lumrah dia gitu. takkan bu nak marah ijat.

tu jer la nak share hal anak-anak tghari ni.
rindu sgt dah dgn diorang ni!


Photobucket