anak bertuah sorang ni.
bikin kecoh seantero rumah :)
sehari ke sehari dgn pe'el baru yg mencuit hati & sanubari...

di tadika, anak-anak didikan diminta berdikari.
semaksima mungkin beberapa perkara di ajar buat sendiri.
sgt bagus la... antara contohnya ialah :

  • abis kelas, semua akan makan tghari. selesai aje makan, diorang akan mandi tukar baju utk tido.
  • buka baju masing-masing and terus masukkan dlm beg. keluarkan baju utk pakai plak dari beg.
  • abis mandi (teachers akan perhatikan & bantu jika perlu), pakai baju sendiri.
oleh itu, anak bertuah ijat ni kat umah memang selalu la dia nak pakai baju sendiri.
bila kita panggil, "ijat oh ijat, meh sini pakai baju."
kebiasaan nyer dia akan dtg and amik baju. akan cakap, "ijat ijat ijat (sambil tepuk-tepuk dada)... jap eh."
in the other words, dia nak pakai baju sendiri la :)


nak pakai seluar pun main-main...
siap...

ok la... kekadang tu pakai terbalik la. senget la. poket seluar kat depan la :)
ok aje la...
janji dia happy.
tergelak la kita ni tgk gelagat dia.
bila da siap pakai baju, semua org dia akan tunjuk and ckp, "ijat da shiap (siap)..."

hmmmm :)

Photobucket