assalamualaikum...
salam sejahtera.

Otak Saya Amat Kompleks !
"... Kau tengok! Tu baru part basuh 1 periuk. Belum masuk part basuh sudu..."

suka saya nak share 👆  ðŸ˜„😄.
seriously, benar belaka semua tu tau. semua mak-mak memang mempunyai otak yg kompleks.
nampak aje diam.
tapi sebenarnya otak sedang berputar ligat memikirkan hal dunia ha ha ha ha...

lom lagi musim anam-anak nak exam.
dlm pada basuh sudu, kepala dok fikir rumus Matematik la, kata kerja la, kata tanya la, zaman paleolitik la ha ha ha ha ha...
otomatik mak-mak jadik guru tuisyen tak berbayar.
tetiba jadik pandai cakap Arab 😅. hadoi lah...
penat tau jadi mak-mak ni. dlm tido pun kekadang boleh terkejut dek kerana lupa basuh baju anak.

pe pun, life is interesting. semua ni sementara saje.
sampai satu masa, ia akan tamat. gaya hidup akan berubah. anak-anak besar dan kuar dari rumah.
hmmmm masa tu, 'me time' ajer lah ye.

then, another thing, kekompleksan ini juga bukan pada pompuan = mak-mak ajer kot. 
di office, mostly PA adalah pompuan.
kalau bab-bab nak buat program, mostly AJK adalah pompuan. 
cth nyer very the easy. office saya = govt dept. dgn MS ISO nyer, 5S nyer, NGO, khidmat bakti masyarakat,... barisan yg bekerja dgn part yg byk keje = pompuan. 
lelaki? ada... pengerusi, floor manager, tapi atas nama je lah hi hi hi... 

Otak Saya Amat Kompleks !
otak perempuan vs. otak lelaki

membawa maksud, multitasking = pompuan, kan? And, do sebalik kejayaan lelaki, mesti ada pompuan 😁. ha ha ha ha marah nanti org lelaki 😅.
kejadian Allah, lelaki... perempuan... complete each other. mestila ada karakter berbeza.
barulah alam ini seimbang. kurniaan Allah tu kepada sesuatu akan menyempurnakan yg satu lagi.

👋