assalamualaikum...

khamis menjelma. ptg jumaat nan indah.
lunch ari ni nasi goreng cili padi. kesian tgk nasi putih setgh periuk lagi!
yg makan mlm tadi hanya Syuhada & Izzat. ibu & ayah memang tak makan mlm. hadoi lah.
maka, digorengkan lah nasi tu. 2 pinggan jugak lah Syuhada makan td. alhamdulillah...
mlm ni dah plan, buat mee goreng basah aje, in shaa Allah. bahan semua da ada.
bosan plak asyik makan nasi aje, kan 😄. tukar selera sesekali.

bila bab bercerita pasal dinner, masak, bahan nak masak, terkenang plak program tv yg sedang saya tonton skang.
best! My Kitchen Rules Season 9.
sgt best drama dlm program ni, lebih real dari drama Husna, Shah dan Fiqa 😆. jgn marah naaaaa...
setiap Isnin - Rabu jam 9.30 mlm. Astro Diva channel 702.
ulangannya ada 3 slot. hari yg sama, jam 12.30 tgh mlm. the next day, 1.30 ptg dan 7.00 mlm.
so, memang saya akan tgk la berulang kali. best, i like cooking programmes.
mr.asben & anak-anak memang dah tau lah kesukaan saya.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Manu & Pete. 2 handsome guys yg lidahnya penuh rasa 😋.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
ni favourite saya, Vietnamese, Kim & Suong.
makanan diorang ni dekat di hati saya. Asian kan. 
familiar dgn bahan-bahan diorang guna utk masak.
latest, Selasa lepas, Elimination House, for entree & main dish, diorang dpt full marks from Manu & Pete 10/10.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Olga & Valeria, Russians... memula mcm nyampah gaks dgn kepoyoan diorang berdua ni.
but now, diorang dah ok ok la. mulut dah kurang ckp riak.
but still riak muka sombong masih ada.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
Jess & Emma.
diorang ni memang play safe all the time. aim utk tak jadi yg paling teruk and ke Elimination House.
masakannya simple aje. diorang tak amik risiko pun.
diorang ok ok la. releks. tgh masak pun heboh lah nak make up. ala-ala princess gitu.

My Kitchen Rules Season 9 | Penuh Drama
 Sonya & Hadil.
 pandai masak. cantik. tapi semakin nak abis program, semakin buruk pe'el diorang.
sgt tak adil dlm pemarkahan during Elimination House antara Alex & Emily dan Georgie & Alicia.
mulut diorang sgt takde insuran. aduhai...
and padan muka, Georgie & Alicia tersingkir!!!

program realiti gini, memang kegemaran saya. terutama berkaitan dgn masakan.
yes la. byk kot ilmu masakan yg kita pun dpt tahu.
kenapa begitu. kenapa begini.
medium rare. al dente. pelbagai lagi la 😃😃😃.
paling best, camne diorang masak dlm tempoh masa yg limited. tekanan!

so, korang-korang yg baru nak tgk, masih boleh. next week dah start dgn Quarter Finals - Ultimate Instant Restaurant ðŸ‘.
lotsa drama coming... 😃 😍