assalamualaikum...
salam sejahtera 😀

Jumaat menjelma always bwk keceriaan. alhamdulillah...
mengenangkan esok Sabtu, masa utk bergolek-golek dgn keluarga. ziarah parents. ziarah adik-beradik kalau berkelapangan.
another long weekend. in shaa Allah 👍.

ok ok ok nak sambung kisah holiday di Cameron Highlands.
kami explore satu lagi tempat yg belum kami jejak sebelum-sebelum ni.
jumpa tempat ni pun the night before 😅. gigih saya tgh mlm google tempat makan terbaik di Cameron Highlands tau.
mr.asben & anak-anak masa tu da tido. saya baru lepas makan nasi lemak yg dibeli kat psr mlm Cameron Highlands. buat nescafe o secawan.
on laptop. started google 😌.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
lokasi Agro Highland Cafe, Sg. Bisek.
kalau naik dari Tol Tapah, wajib singgah sini dulu la. penuhkan perut 😋.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

kul 8.45 kami da tiba di sini - Agro Highland Cafe, Sg. Bisek 💚
waktu operasi adalah 9.00 pagi hingga 6.30 ptg.
kami memang da plan utk gerak awal dari hotel. 
alhamdulillah. trafik sgt ok turun ke sini pagi tu.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

dgn cuaca yg sgt indah pagi Ahad tu, mood kami-kami memang sgt teruja!
hari kedua explore Cameron Highlands.
sentiasa berdoa dlm hati agar perjalanan kami stay selamat dan gembira.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
masuk aje ruangan Agro Highland Cafe, Sg. Bisek ni, hati terus da terpikat ketat!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
konsep di sini, order di kaunter dan byr dahulu.
nampak tu tak? ada 2 resit.
pertama kali order. sedang makan tetiba tak cukup tau 😅. sedap sgt. puas hati.
terus la order kali kedua hi hi hi hi...

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
area meja makan adalah sgt indah 💜
 konsep taman. ada kolam dan air terjun 👍
bunyi air terjun diselangi dgn bunyi ayam 😀. sgt natural gitu tau suasana nyer...

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
💙 hot chocolate for mr.asben
💚 hot milo for Izzat & Syuhada
💛 hot strawberry coffee for Ibu & kak Nurin

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
time ni Syuhada sedang berjalan-jalan sekitar area Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
nasi lemak. sedap 👍.
sambalnya kena dgn tekak kami. ayam di masak elok dan crispy.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
nasi goreng chicken chop 👍 disertakan sos black pepper yg 😋.
ada side dish iaitu fries yg rangup di luar lembut di dalam, cicah dgn sos& mayonis.
again, chicken cop nyer rangup di luar dan moist di dalam. sempurna.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
anak-anak dara ku tersayang.
berpakat nak makan apa. share setiap pinggan.
memula makan wafer chocolate strawberry leleh sepinggan.
tak cukup!!! masih lapar!!! 😅 itu yg order nasi lemak sepinggan lagi.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
anak bujang ni makan nasi lemak. mr.asben yg suap 😒.
lama dah kot berpisah dgn tab tu. di Cameron Highlands ni ayah nyer serah sementara.
hmmmmm tak berpisah la dgn tab nyer.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
wafer chocolate & peanet butter.
😍 wafer nyer perfect. rangup. no complaints!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
the gorgeous!!!
wafer chocolate strawberry leleh. aduhai 😍.
lelehan strawberry tu memang sgt sedap. manis. combined with wafer yg rangup.
krup krap krup krap bila digigit. ohsem lah korang! a must order tau kalau ke sini.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
wafer chocolate leleh 😃😃😃
no complaints la korang. sgt ohsem. coklat lelehnyer tu perfect.
Izzat makan 1/4 daripada wafer tu tau.
kalau Izzat pun makan, maksud nyer, sedap lah tu 😍.
harga makanan / minuman sila refer di menu / resit yg saya pamerkan 👆 😉

then mestilah kita ronda-ronda persekitaran kan.
kakak-kakak la jadik model saya utk snap snap gambo yg menarik di Agro Highland Cafe, Sg. Bisek ni.
tempat nyer tak brape besar, lebih kurang mcm Avant Chocolate.
nice to jalan-jalan sambil-sambil introduce bunga kat kakak-kakak berdua. rondaan berilmu gitu 😊.
Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
kak Nurin 💛

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
korang nampak kan dlm setiap gambar, di atas tu mcm ada pelantar kayu & pokok.
atas tu la tempat utk petik strawberry. sungguh kreatif 👌.

at first saya tak perasan. kakak-kakak yg tunjukkan. great idea. 2 tingkat yg tak disia-siakan.
ada bayaran utk naik ke atas. lebih kurang RM1 - RM3. kalau petik strawberry, ada harga utk setiap gram.
saya tak naik. sebab da kenyang 😀😆. kakak-kakak at first nak naik. then tak jadi, lupa saya nak tanya nape.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
kakak-kakak sedang amik gambo guna phone memasing...
suka tgk mereka berdua 💙

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

dlm jam 10.30 pagi, kami da gerak keluar dari tempat ohsem ni.
ada dah destinasi kedua. destinasi kedua ni, dulu kala kami singgah Mei 2014 tau. lama dah... Izzat baby baby sgt lagi!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
time kami gerak keluar, start ramai dah tempat ni 😊

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
tu lokasi kedua kami hari Ahad tu tau. 
Cameron Valley Tea House 1 👇 170 meter je kata google maps 😅.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
tapi kami tak jalan kaki pon 😅 😆.
drive. parking kat depan Tea House. 

kenyang perut, suka hati...
berkalori-kalori dah pepagi ni. sib baik ada pepatah mengatakan '... breakfast like a king...'.
maka, terubatlah skit owner body yg kekenyangan ni 😀.

... jumpa next entry ye. in shaa Allah.