assalamualaikum...

šŸ˜€ hari ni tak ke mana pun.
dari pagi uruskan rumah. biasa-biasa jer lah, kerja pompuan.
mr.asben plak seharian di bengkel kereta.
cik viva saya tu kurang sihat dari semlm šŸ˜”. pelaburan ratusan ringgit malaysia la utk dia lagi hari ni.
kereta dah lebih 10 thn, kan...
setiap bulan ada aje yg perlu diganti.

tghari semlm, sempat la saya & anak-anak ke Popular Mega Book Fair di MITC.
plan nyer, kak Nurin nak cari komik. bacaan di masa lapang.
tak berjumpa yg berkenan di hati dia.
saya plak terjumpa bahan bacaan kesukaan saya šŸ˜.

Membaca 2020 | Bahan bacaan kesukaan saya

hobi saya BUKAN membaca. šŸ˜„ membaca ni bila ada mood je.
bukan something yg saya akan buat di masa lapang.
and, bahan bacaan kesukaan saya adalah seperti di atas tu lah. jenis non-fiction. self help. motivasi.
something yg saya baca dan kemudiannya boleh buat diri saya menjadi lebih baik.
novel? aduhai, tak minat šŸ˜‘. sebab saya tak pandai berimaginasi tentang watak dlm cerita tu.
tapi tu la, kak Nurin minat baca novel. minat menurun dari Mak Usu nyer lah.
adik pomouan saya kaki novel dari kecik.

berkenan plak dgn siri buku Don't Sweat the Small Stuff.
isi kandungannya ringkas, senang difahami.

"Don't Sweat the Small Stuff..." is a book that shows you how to keep from letting the little things in life drive you crazy. In thoughtful and insightful language, author Richard Carlson reveals ways to calm down in the midst of your incerdibly hurried and stress-filled life.

Don't Sweat the Small Stuff

Don't Sweat the Small Stuff
indeks. setiap chapter only 3-5 pages only.
simple words used.
memang niat di hati, selepas selesai saya baca, nak beri kpd kak Nurin & Syuhada baca plak.
utk meningkatkan mutu English mereka.

Don't Sweat the Small Stuff

Don't Sweat the Small Stuff
ada 9. but saya berminat with 3 only.
tgk la esok lusa, will buy selebihnya.

Words to Inspire... Quotes for Every Occasion tu saya suka.
a collection of inspirational quotes ikut kategori šŸ‘‡.

Words to Inspire... Quotes for Every Occasion
kategori yg simple.
so, if kita nak apply those quotes, mudahlah...

Words to Inspire... Quotes for Every Occasion

šŸ˜

šŸ˜Š

nice kan?
best kan?

ok tu aje la nak share.
isi kandungannya, saya akan share satu persatu kelak. sharing is caring.
šŸ‘Œ