assalamualaikum...
šŸ˜ƒ salam sejahtera.

mlm tadi korang celebrate new year 2020 di mana? camne?
saya and famili, seperti tahun-tahun yg lepas - di rumah. seperti mlm-mlm yg biasa je.
nonton movie.
then, terdgr mercun pom pom meletup kat luar... 
"wah... tahun baru sudah."
terus off tv. masuk bilik masing-masing šŸ˜ŖšŸ˜ŖšŸ˜Ŗ.

as always, baik mulanya bulan Januari mahupun bulan Muharram - saya sentiasa ada azam šŸ˜Ž.
tunai ke tak, tu belakang citer lah.
yg penting, ada azam hah hah hah...

Azam Tahun Baru | 2020 yang dinantikan...
šŸ‘†šŸ‘†šŸ‘† status fb saya mlm tadi...

tu je la azam saya yg saya boleh fikirkan mlm tadi.
dok la save / printscreen segala mcm resepi dlm phone.
kalau tonton program kat tv, saya siap-siap rekod tau. save je dlm phone.
naik penuh memory phone tu dik resepi makanan.
yg da cuba?
hmmmmm ada la, byk jugak. šŸ˜† tapi lebih byk yg lom cuba hi hi hi...

saya juga dlm diam, byk join pjj masak-memasak.
lauk-pauk.
dessert.
appertizer. starter...
western food.
kuih talam.
pendek kata, mcm-mcm lah. just name it. bank resepi yg rahsia šŸ˜„šŸ˜„šŸ˜„.

selain dari masak-memasak ni, deep inside saya, nak la berubah lebih baik dari segi ibadah.
tu memang tetap azam setiap hari. 
better than yesterday.
sebab ajal maut di tgn Allah. malang tidak berbau, berwarna, berbunyi dan sebagainya.
so, better ready all the time.

so..... adakah dapur Adianiez akan berasap lebih dari tahun-tahun yg lepas?
korang doakan ye hi hi hi...

šŸ‘‹šŸ‘‹