assalamualaikum...
šŸ˜Š salam sejahtera.

fresh new day.
hari kedua di tahun 2020. alhamdulillah, anak-anak bertiga sukses ke sekolah pagi tadi.
tahun ni, kak Nurin tak dok asrama. saya akan hantar & ambil tiap hari.
last minit, few days before start sekolah, keputusan ni dibuat.
ada la citer di sebalik keputusan tu. but tak nak citer kat blog lah šŸ˜‘. biarlah rahsia.
yg penting, kak Nurin masih šŸ‘Œ. bersedia ke arah PT3 2020. in shaa Allah...
maka tu la yg nak habaq, saya pepagi keluar bersama anak 3 org. balik ptg pun bersama anak 3 org.
i am so happy.
penat! yes penat! bukan dekat sekolah kak Nurin tu dari rumah.
namun, demi anak, kan... pe pun lah utk anak. janji depan mata...

ok ok ok... back to tajuk  šŸ‘†.
biasa tak makan terung pipit.
saya? tak la kerap. tapi rasanya lepas ni, akan kerap la. sedap šŸ˜‹. love it.
malang sikit jer la, anak-anak tak makan terung pipit tu. diketepikannya hu hu hu...
kak Nurin : "ye ke terung ni, ibu? mcm kacang peas jer..."
mcm-mcm lah kakak oii. kacang peas pun awak tak makan, kan?
hmmmm tak payah la byk soal sgt.
sebiji pun anak-anak tak nak try makan šŸ˜’. geram saya dibuatnya...

Menu Makan Malam | Sambal Terung Pipit & Ikan Bilis
nice šŸ˜‹šŸ˜‹šŸ˜‹

Menu Makan Malam | Sambal Terung Pipit & Ikan Bilis
terung pipit šŸ’™

masak aje sambal mcm biasa.
bila dah nak garing tu, barulah saya masukkan terung pipit dan ikan bilis.
few minutes..... siap!

ni lauk 31.12.2019 yg lepas.
couple kan dgn ayam masak lemak kuning. utk anak-anak bertiga tu lah.
2 lauk, jadik lah...

šŸ˜‰šŸ˜‰šŸ˜‰