assalamualaikum.
šŸ˜Š salam sejahtera semua...

Isnin dah pun menjelma. alhamdulillah...
a fresh new week. a fresh new energy. in shaa Allah šŸ˜ƒ.
and hari ni hari pertama Ujian 1 utk kak Nurin. ke arah PT3.
moga A la semua result kak Nurin. aminnnn...
nampak kesungguhan dia baca buku. sepanjang hujung minggu kejap kejap je dia rest kan diri bermesra dgn adik-adiknya.
other than that, dia terperap dlm bilik...

tu yg nak share cerita.
Jumaat lepas, ada majlis di sekolah kak Nurin utk anak-anak Form 3 dan Form 5.
majlis diberi nama "Bai'ah Imtiyaz & Jawahir Mumtazat PT3, SPM".
anak-anak ada angkat ikrar ke arah komitmen belajar utk keputusan exam yg cemerlang.

Ikrar PT3 | Kejayaan milik kak Nurin Nazihah  :)

saya tiba awal di sekolah kak Nurin. dlm jam 1.30 da berjumpa.
sempat lunch dgn dia di pondok bawah pokok. beli nasi lemak dan kuew teow goreng. air mineral.
then, solat zuhur. kul 2 ptg saya dah pun berada dlm dewan. antara yg pertama juga la...

Ikrar PT3 | Kejayaan milik kak Nurin Nazihah  :)

Ikrar PT3 | Kejayaan milik kak Nurin Nazihah  :)
bersama puteri sulung kebanggaan keluarga šŸ’œ.

Ikrar PT3 | Kejayaan milik kak Nurin Nazihah  :)
sebelum majlis bai'ah, ada slot motivasi keibubapaan bersama kaunselor jemputan.

as usual, ada la skit sessi air mata di antara ibu ayah dan anak-anak.
sessi yg singkat tapi amat bermakna. love it. dpt la saya dan kak Nurin masa "bersama" seketika.
sempat la bisik kat dia, "5 bulan akan dtg, kakak work hard skit ye. end of the year, enjoy!".

aduhai anak...
tabah la ye.
tak mudah bila menuntut ilmu dan ingin berjaya.
byk benda nak kena korbankan... ibu ayah will support u all the way. in shaa Allah šŸ˜ŒšŸ˜Œ    šŸ˜...

šŸ˜ŒšŸ˜ŒšŸ˜Œ