assalamualaikum & salam sejahtera 😊.
moga semua yg membaca ni sihat walafiat.
kita sama-sama angkat tangan dan berdoa agar Allah segera nyahkan virus covid 19 ni dari muka bumi. aminnn...
saya nak share situasi terkini covid 10 di negara kita dlm blog ni. utk diri sendiri.
Allahu Akbar, sayunya lah bila data tu semakin hari semakin meningkat.
moga semua yg menghadapi kematian ahli keluarga akibat covid 19 ni tabah.
kita sedia maklumkan bahawa kematian akibat covid 19 ni adalah kematian yg sepi 😔.
tak dpt melihat.
tak dpt bersama.
tak dpt mencium / memeluk utk terakhir kali... 😔  ðŸ˜­ðŸ˜­

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia
teruskanlah mendengar perintah kerajaan yang bertungkus-lumus nak menyelamatkan kita.
kasihanilah mereka-mereka di barisan hadapan yang bersengkang mata ikhtiar demi kehidupan kita.

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia
lihatlah ranking negara kita yang kian menaik 😳.

masih ada yg berdegil! masih ada yg tak dgr cakap!
kita masih boleh tgk pe'el diorang-diorang ni di video yg dirakam dan dikongsi di fb.
Allahu Akbar, kebalkah mereka dgn covid 19?
kebalkah ahli keluarga mereka dgn covid 19?
jgn kata kita takut covid 19 lebih dari takut Allah! jgn kata gitu! malas nak elaborate.
yg pasti, usaha menjaga kesihatan dan mendgr kata pemerintah adalah satu tuntutan agama juga.
tu kena ingat!!!
dari kluster tabligh, saya reserved my further comments 😔.
di awalnya, saya juga kuat condemned mereka kerana lambat hadir ke hospital.
saya kutuk mereka kerana tidak dgr perintah kerajaan. namun, now dah byk penjelasan di media sosial.
saya faham.
saya boleh fikir dgn rasional. saya tarikbalik kutukan saya semua tu.

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia
6 daripada 14 kematian adalah jemaah tabligh / dari kluster jemaah tabligh.
dakwah mereka terhenti sudah di muka bumi. dakwah mereka untuk kita semua... 😭😭😭
moga mereka ditempatkan di kalangan orang yg beriman.

23.03.2020 | Situasi Terkini Covid 19 di Malaysia
sama-sama kita doakan agar 57 yg di dalam icu ni kembali pulih dan boleh dirawat di wad biasa.
in shaa Allah...

akhir sekali, sebagaimana yg disiarkan, jgn kita lupa bahawa 159 org pesakit covid 19 ini telah sihat dan dibenarkan balik rumah.
alhamdulillah...
kalau dikira-kira la, lebih 10% telah diselamatkan oleh pasukan KKM. terbaik 👍.
moga lebih ramai lagi yg bakal sihat dan balik rumah hari ni. aminnnnnn...

hari ni, separuh dah perjalanan kita dlm situasi Perintah Kawalan Pergerakan ni.
jom sama-sama kita kerjasama utk #StayHome #DudukRumah agar semua ini dpt diakhiri segera.
semua boleh kembali bekerja seperti biasa.
anak-anak boleh ke sekolah dgn riang gembira.

in shaa Allah...