assalamualaikum...
šŸ˜ƒ salam sejahtera.

pagi-pagi yg menjemput rezeki ni, nak kongsi cerita tentang pizza.
pizza. all time favourites rakyat Malaysia kan šŸ˜.
tak perlu dah nak ke Itali la... Malaysia ni dah sangat popular dah pizza ala Itali ni.
yg paling familiar la, meniti di bibir kita adalah seperti Pizza Hut dan Dominos Pizza.
ni paling mendapat tempat di hati kita.

tapi...
nak cerita kat orang-orang Lembah Klang & Selangor, sangat la beruntung.
terdapat banyak restoran pizza yg ohsem! ... pizza dibakar dalam oven kayu šŸ˜ƒ.

1. Patty & Pie, Petaling Jaya

FoodPanda Malaysia Delivery
toppings yg pelbagai. macam nak order semua dalam satu masa! šŸ˜ƒ

FoodPanda Malaysia Delivery

pizza?
burger?
cheese?
šŸ˜‹ just name it. ajak kawan-kawan melepak, makan-makan lepas kerja. perfect šŸ‘Œ.


2. WOP (Wood-Fired Oven Pizza), Shah Alam

FoodPanda Malaysia Delivery

nampak tak betapa tradisionalnya proses bakar pizza tu?
omputeh kata, the smoky flavour yg buat satu-satu pizza tu extraordinaty sedap šŸ˜.


3. Fahrenheit 600 - Solaris Dutamas


satu lagi tempat best ☝. doh pizza yang diuli sendiri. toppings yg pelbagai.
coffee?
yes, available here. kopi dan pizza is wow!
boleh juga order pasta, burger or tacos. yummy!


4. Enorme Italian Restaurant, Petaling Jaya

FoodPanda Malaysia Delivery
jiwa Asia sangat kan bila ada telur separuh masak tu di tengah šŸ˜.

'enorme' bermaksud enormous atau sesuatu yg amat besar!
yes, amat besar - pizza berdiameter 21" šŸ˜².
ada juga saiz kecil dan besar. terpulang kepada selera masing-masing.

FoodPanda Malaysia Delivery


5. Ciccio Bar Pizzeria, Bukit Bintang 

FoodPanda Malaysia Delivery

satu lagi tempat makan pizza yang dapat 5 bintang dari kebanyakan yg dah datang makan.
di Bukit Bintang.
aduh aduh aduh... memang boleh rambang mata nak order pizza apa, kan šŸ˜.


6. Sassorosso, Lorong Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur

FoodPanda Malaysia Delivery

saya sgt teringin nak berada di tepi brick oven tu dan ambil pizza dari dalam.
nak rasa bahang kesedapannya di situ jugak! ala-ala zaman batu dulu kala šŸ˜„.
mostly restoran pizza mesti ada this kind of oven which akan menarik perhatian pencinta pizza.
bila dah cinta, kita surely nak rasa yg perfect, kan. orang KL, sila la menjengah ye...


7. Proof APW, Wilayah Persekutuan

FoodPanda Malaysia Delivery

wood fired oven ni one thing la saya boleh imagine... bau harum pizza tu the moment kita melangkah masuk ke restoran.
wah..... nikmat mana la yang nak kita dustakan di saat tu, kan.
masih boleh menghidu harumnya... boleh merasa enaknya...

šŸ˜ŽšŸ˜ŽšŸ˜Ž

so, camne?
terasa nak makan pizza dah?

šŸ˜€ jgn risau. kesemuanya mungkin pada bila-bila masa di mana-mana - pizza delivery!
yes, standard la, bila tiba-tiba terasa lapar di tgh mlm atau di petang hari kat office tu, pizza la yang kerap jadi pilihan, kan.
order satu, boleh makan ramai-ramai dengan gembira.
satu keping seorang, kegembiraan dikongsi sama-sama.
trusted - FoodPanda Malaysia Delivery la.
one thing, guna pizza delivery yang ni, sangat convenient nak pilih restoran pizza yang bagus. 
for Muslim, check status halalnya. tu wajib!
listed restoran yang terbaik saje. ni untuk menjamin yg kita puas makan apa yang kita tempah.
moreover, FoodPanda Malaysia Delivery, konsep tempahan yg mudah, pembayarannya pun selamat.
kita tunggu saje di muka pintu šŸ˜Ž.

zaman sekarang is zaman wajib jimat masa.
jangan buang masa driving here and there, terutama di KL.
saya tahu sangatlah. kalau ada assignments di KL, sangatlah mengelak nak pergi.
biarlah bersarang di Melaka ni hah, trafik lights jer lah yg berderet šŸ˜„šŸ˜„šŸ˜„. tapi takpe, sanggup! ha ha ah ha...

šŸ‘Œ   

šŸ˜ƒšŸ˜ƒšŸ˜ƒ