Tuesday, June 16, 2009

BINGKAI GAMBAR ANAK-ANAK


Ini adalah hasil sulam reben [ribbon embroidery] buatan tgn saya sendiri... Wah! Puas hati... Terima kasih PnAnn, guru ku yang dihormati. Terima kasih juga buat rakan-rakan sekelas AON... Jasa kalian ku kenang...















Hasil saya di atas tu tidak brape halus & cantik. Skill pelajar ler katakan... Perjalanan masih jauh untuk menjadi mahir tip-top... Di atas tu actually adalah teknik advanced. Berjaya juga saya selesaikan...

Memang 'tidak senang' melakukannya. Perlukan seribu kesabaran & ketenangan jiwa. Bila da start pegang jarum dan mencucuk ke kain, keasyikkan tu akan datang... dan datang... dan datang... Hingga terabai yang lain... he he he... gurau jek!

Akan dihantar kedai dalam masa yang terdekat ni untuk dibingkaikan. Hajat di hati nak gantung dlm bilik anak-anak.






9 comments:

  1. belajar menjahit ke?bila lah saya nak berkertip2 mcm awak ni...saya tahu bertenet jek..hehehehe

    ReplyDelete
  2. sikit-sikit la syahadah... minat tu ada sejak muda remaja dulu. but, bila start keje... kawin... beranak... terkubur dek kesibukan yg ntah apa-apa...
    now, just nak cuba do extra selain dari keje & keluarga.

    he he he... saya bertenet tu during ofis hour jek... kat umah, hubby conquer broadband... malas nak kacau!

    ReplyDelete
  3. kalo dh terer leh wat bisnes plak..bleh sy tempah..muahahhaha

    ReplyDelete
  4. insya'Allah cikpid...
    ni pun terkial-kial lagi menyulam... hi hi...

    ReplyDelete
  5. wah dah siap aida punya rose tu ...cantik laa...

    ReplyDelete
  6. timasih, kak... da siap anta ke kedai lagi kak utk dibingkaikan. hajat di hati nak gantung cepat. dlm bilik anak2 kot...

    ReplyDelete
  7. sangat cantik dan berkenan sangat, kalo duk dekat mau order satu, saiz 8R....hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)