Friday, June 19, 2009

SYUHADA BECOK BERCAKAP ...



Gambo Syuhada ni saya snap pepagi tadi. Waktu tu saya tgh busy bubuh make-up, nak bersiap gi keje.

Seperti biasa, kul 7:30 pagi saya dah kejutkan Nurin untuk mandi. Sedang siapkan Nurin pakai baju sekolah, Syuhada pun terjaga dari lenanya... Mana tak terjaga, saya & Nurin dok bergelak ketawa.

Lepas tu, Nurin tonton tv - Pink Panther. Syuhada dok ler tepi dressing table saya. Syuhada lom ada minat tonton tv pagi-pagi [rambut Syuhada kembang dalam gambo di atas tu sebab semalam dia ikat tuncit dua]...

Sambil dia lepak & main-main kat meja kecik tu, mulut dia brot bret brot bret bercakap. Then, saya terusik dek satu conversation dia menggunakan stetoskop mainan nyer, konon-konon tgh telefon someone ...

"Alo, akum... Adah ni... Olin engok tb [Olin = Nurin]... Ayah gi eje dah... Ibu boh inyak [inyak = minyak, actually nyer cream UV]... Anti atang umah Adah ye... Engok tb umah Adah... Ita main inan [Kita main mainan]... ok... bye"

Terus saya cium and peluk dia erat...

Lepas ni memang sakan le saya melayan 2 dara bercakap. Akan meriah suasana...

7 comments:

  1. hehehehe..comel jek die cakap pelat2..msti syok ek layan..

    ReplyDelete
  2. alahai, petahnya bercakap walaupun masih pelat2....

    nampak gayanya dah ade lawyer jr nih...hehehe

    ReplyDelete
  3. cikpid, memang best... kelakar pun ada. sometimes, penat pun ada, but maintain layan jugak... he he he...
    insya'Allah la defina. yg penting, belajo dulu pepandai.

    ReplyDelete
  4. comelnya sapa yg nama syahadah ni...ops syuhada ni..wakakakaka

    ReplyDelete
  5. hahahaha..tomeinya ...i suka laya budak2 yg becok..nak tambahkan perbendaharaan kata lah kununnya!! hahahaha

    ReplyDelete
  6. dah pandai buat ayat dah ni... best time layan anak2 bercakap..

    ReplyDelete
  7. he he he... syuhada la nama saya auntie syahadah....

    watie... jgn tak layan nanti bila qarissa da start bina ayat dia. nanti kan 1st sentence dia. nantikan 1st paragraph dia. pasti funny...

    ummi... memang heaven on earth! tiada yg lg best dari melayan mulut2 becok yg comel tu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)