Friday, July 10, 2009

CUTI SAJE-SAJE ...

Hampir berakhir hari Jumaat utk minggu ni... Hari ni saya cuti. Kenapa? Sesaje, malas nak keje! Bleh ke gitu? Lu pikir la sendiri... hi hi!

Minggu ni tak dpt saya bebel byk kat blog ni sebab internet lembab teramat. Asyik appear NOT RESPONDING. Lemah segala urat badan. Biasa nyer one day saya da bleh melawat blog kawan-kawan & tempek komentar. But, dlm minggu ni perlu 2-3 hari untuk saya khatam semua blog kawan-kawan! Geram tul bila appear NOT RESPONDING... Arggh @##?!%#@...

So, today melakukan rutin seperti suri rumah tangga sepenuh masa - mengemas tandas, rumah & dapur... melipat baju (ada lagi baki lom berlipat tu) dan membasuh baju. And, dpt memasak awal ptg. Maklumlah, 2-3 weekend yg lepas langsung saya tidak dok rumah. Byk kerja-kerja pembersihan tertangguh @ terbengkalai. Then, yg best nyer, paling penting, sempat saya ke kedai buat facial muka dari jam 12:05 tghari hingga ke 1:45 ptg. Hmmm sungguh selesa! Da lama tak gi, kedai kecantikan tu da berubah wajah, lebih selesa...











Ada satu tempat menunggu dgn rancangan ASTRO. Dan, satu tempat untuk consultation.











Gambar kiri : Dari tempat saya duduk dgn hidangan teh herba. Hmmm... pahit!
Gambar kanan : Macam-macam produk ada. Just namakan saje. Hmmm... sebab tu saya tak susah cari informasi tentang apa-apa produk di pasaran.

Pada kawan-kawan di Melaka atau dtg berkunjung ke Melaka, boleh la memanjakan diri kat kedai JELITA PESONA di Bukit Katil. Bleh buat facial muka, bersauna (aromaterapi / infra-red / rempah), mandi lulur / bunga / rempah, masker badan dan urut badan. Contact saya and saya fix kan apoinmen nyer.

Malam ni seperti malam-malam sebelumnya, dpt la saya homeschool Nurin dgn Giant Flash Cards. Nurin sedang mewarna lagi waktu saya menaip nukilan ni... Ni la hasil nyer :-


> SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SEMUA... MOGA SEMUA PERANCANGAN BERJAYA <

10 comments:

  1. sedapnye berfacial..
    rase nk memanjakan diri kat spa..tp ntah bile nk g nye..hahahha

    gud work Nurin..bljr rajin2 tau..

    ReplyDelete
  2. best yek ada masa berfacial2 ni..saya nama je suriumah..tkde masa kengkan si kecik ni mmg suka nak nepek kat mama je..nyusu..

    ReplyDelete
  3. Bestnya Aida, dapat buat facial. Yati last sekali buat facial, dalam 4 tahun lepas, waaa....

    ReplyDelete
  4. kakyong x pernah buat facial.. tingin sgt, kalo dpt sekali pun jadik lah..

    ni pun dok berangan2 nak ke spa... hahaha...
    tu kena kumpul duit sendiri dulu... :)

    nurin dah pandai mewarna... bagus.. fikri belum lagi menunjukkan minat mewarna.. hrp2 dlm tempoh 6 bulan lagi akan terbit minat tu... hihihhhiii...

    ReplyDelete
  5. jelesnyaaaaaaaaaaaa ..... aida sempat berfacial ...

    bila la nieza dapat loloskan diri pergi manja-manjakan diri ...uwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. hi hi hi... kawan-kawan ku sekalian. aida ni pun da lama gaks tak gi. jumaat tu, cuti dengan sesaja, maka gi la jap facial. anak2 tumpang umah babysitter...

    kita ni pompuan, kena la gi kejap-kejap manjakan diri... buang kulit mati. nanti ganti kulit baru yg lebih sihat. lagipun, tiap hari kan kita tempek make-up.

    ReplyDelete
  7. kak yong... tempat aida spa tu murah jek. biasa nyer. bukan la mahal & grand sesangat. janji dpt buang kulit mati.

    facial biasa RM35 je.
    facial whitening RM40.
    facial collagen RM40 gak.

    aida buat facial biasa jek.

    ReplyDelete
  8. aida..ambik award ni tau
    http://syahadah79.blogspot.com/2009/07/aku-sayang-u-olls.html

    ReplyDelete
  9. Menarik sekali....cuti pastu gi buat facial...apasal tak buat spa satu badan jer terus?? mesti lagi best hu hu

    ReplyDelete
  10. tak sempat ler nuwal nak buat sekali satu badan. jumaat tu byk task rumahtangga lain nak settle.

    memang aku nak gi pun. may be next month... hi hi hi...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)