Thursday, July 02, 2009

KE JALAN DUTA... BESAR & GAH...

Selasa lepas, seawal 6:30 pagi da kuar rumah. Anta anak ke babysitter. Terus menuju ke KL, kompleks mahkamah di Jalan Duta. Ada kes di Session Court 2, before Puan Rohani Ismail, for decision...

Order-in-terms granted for Plaintiff's application. hi hi hi... saya da jangka. Saya da agak... Ready da terima keputusan --> KAMI KALAH... Tiada pembelaan pun. Client just nak main masa...


Setahun sekali je ada kes di Jalan Duta. Paling selalu setakat ke Seremban or Muar. Kompleks mahkamah nyer amat la besar & gah tersergam indah. Ada wing kanan & kiri. Sehingga 6 tingkat plak tu. Lif nyer sentiasa penuh! Wartawan & cameraman merata...! Kena la cover muka... hi hi hi!

Sedang saya berjalan keluar, di tingkat 3, terpandang saya satu taman hiasan dihiasi pancuran air kecil - KEDAULATAN UNDANG-UNDANG tertulis besar! --> ye ke ? Kedaulatannya kian terhakis dari semasa ke semasa...

Melangkah keluar dari pintu utama kompleks mahkamah ke arah parking lot, sangat la cantik pemandangan --> sebuah masjid tersergam indah...

4 comments:

  1. wah aida selalu pergi court ke..sure byk kes dah solve kan??
    sure dah lali dgn kes2 yang pelbagai..

    ReplyDelete
  2. selalu tu memang selalu.
    tiap2 hari.
    memang keje gi court jek ---> porak-peranda kan idup org yg tak bayar loan... hi hi hi...
    aida handle 80% kes housing loan... dari saman, bankrupsi, lelong rumah... ada gaks kes sub-con and main-con...
    gitu-gitu jek la...

    ReplyDelete
  3. sonok jek rase keje jln2..cewah..dulu sy ade gak hati nk jd lawyer..tp apply x lps..muahahhaha....bukan rejeki ku..

    ReplyDelete
  4. sesekali jek jalan2...
    buka minda, lihat alam...
    dok terperuk kat melaka ni pun bosan!
    takpe pid, nanti apply kan afieq...
    mudah2an amik law --> jadi hakim besar...
    baru syok...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)