Friday, September 04, 2009

TRAGEDI MALAM MERDEKA

Silap saya...


Kat umah mak.
Family yg lain semua kat dapur.
Makan-makan after sembahyang terawikh.
Nurin, Syuhada dan Najwa (anak buah) bermain di depan bilik.
Bermain dengan tudung saji mak.
Saya keluar dari bilik.
Sambil menarik daun pintu untuk ditutup.

"Argg... sakit! Sakit! ...." Nurin tiba-tiba menjerit.
Saya terhenti... Lihat...
3 jari tgn kanan nyer tersepit di tepi daun pintu.
Memang saya tak perasan tgn nyer landing di situ.

Sekuat hati Nurin menangis.
Terus saya anta dia kepada hubby di dapur.
Semua suspen.
Abah terus amik minyak gamat.
Tgn nyer lebam & kulit terkelupas...
Pintu-pintu bilik rumah mak saya --> kayu antik yg berat!
Kalau baby, bleh putus jari nyer!

Nurin langsung tak nak dekat dengan saya mlm tu.
Hingga la dia lena diulit mimpi.
Tapi... tgh malam still kejut kan ibu nyer yang ini utk sebotol susu.

Esok nyer tu, early in the morning, saya minta maaf dengan Nurin.
Nurin said --> ibu tak salah. Nurin yg letak tgn kat pintu...
--> salah ibu da terlepas...

Ni gambo tgn Nurin after 2 malam da berlalu.
Hari Selasa, mlm, lepas hubby bubuh minyak gamat.



I love u girls.

14 comments:

  1. uits...sakitnya....huhuhu
    mmmg berat lah pintu tu...sampai bengkak2...

    ReplyDelete
  2. mmg sakit la aida. tgk bengkak merah jari dia. hari tu saya penah terkapitkan pintu toilet sepupu saya..bengkok jari dia..kesian

    ReplyDelete
  3. alahai aida, ciannya nurin....macam sakit jer jari dia tuh... nasib baik tak kritikal..cepat baik ok nurin sayang...:)

    ReplyDelete
  4. Accident happens.. it's ok, Aida. :)

    ReplyDelete
  5. aduhai..sian nurin...auntie pun pernh terkepit jari kat pintu kecik2 dulu..mmg sakit..huhu

    ReplyDelete
  6. sakitnye.. sikit je kan.. saya pernah kepitkan tgn anak buah, nurin gak nama dia.. takutnye rasa..

    ReplyDelete
  7. alhamdullillah da ok. kulit yg terkelupas tu pun da brsalin kulit. just kudis kat bahagian depan tu, ada sikit lagi.
    memang aida serik! masih teringat2 kejadian tu. nampak simple, but, kesan nyer mungkin menakutkan...
    bila anak2 aida dekat dgn pintu, aida jadi trauma skit now ni.

    ReplyDelete
  8. siannya nurin...tersepit pintu mmg bahaya...nak2 pulak pintu kayu n berat...
    dah ok kan skrg?

    ReplyDelete
  9. alhamdullillah da ok :-D
    senang hati.

    ReplyDelete
  10. ya allah teruk gak tuk.... bawak pi klinik tak???

    ReplyDelete
  11. sian nya nurin sampai bengkak gitu..tkpa kejadian tak di sengajakan...and that so sweet of her for not blaming u :-)

    ReplyDelete
  12. elyn --> tak bawak. sapu minyak gamat. because, according tu kakak aida (dia doktor), jari dia mesti boleh bengkok. mesti boleh pegang barang tanpa rasa sakit. mesti lurus.

    if tak bleh semua tu, ada frature. then, kena la ke klinik. and buat further check up.

    jari dia da back to normal. tiap hari aida belek jari dia tu.

    ReplyDelete
  13. mikyal --> tu la yg buat aida terharu & sedih. at first memang dia langsung tak nak dekat dgn aida tau. the next morning, ibu dia ni la tempat dia minta apa2. and baru la aida slow talk dgn dia say sorry.

    even until last night pun waktu aida belek jari dia, aida say sorry. dia reply - bukan salah ibu. salah ibu da terlepas...

    ReplyDelete
  14. Kesian tgk jari nurin tu. Nasib baik dah ok ye. Hu hu...lepas ni kena extra carefull for us and them too every time nak tutup and bukak pintu nie...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)