Thursday, November 26, 2009

IHTIFAL TAHUNAN - TADIKA AL-RUHIYYAH, BUKIT KATIL

:::: gambar kelas anak-anak 4 tahun sessi 2009 (nurin the only bunga di antara kumbang) ::::

:::: gambar keseluruhan anak-anak tadika Al-Ruhiyyah sessi 2009 (nurin duduk paling tengah antara anak-anak perempuan) ::::


Seawal kul 7:45 pagi pada 21.11.2009 (Sabtu) kami da sampai kat Dewan Kementerian Belia & Sukan, Ayer Keroh. Semangat berkobar-kobar nak attend majlis ni. Maklumlah, 1st timer kan, mesti eager terlebih2 sikit.

:::: nurin berbaju rasmi untuk majlis konvokesyen. anak-anak perempuan kelas 4 tahun bertudung merah putih. manakala, anak-anak perempuan 5 - 6 tahun bertudung pink putih ::::



Gambo tak snap byk. Because saya yang selalu jadi mamarazzi, tukar job kejap jadi cameralady. Dok attend to videocam all the time. Camera with ayah. But, Syuhada tak bleh dok diam setempat, menyukarkan keje ayah amik gambo.

Persembahan individu & lakonan semuanya kanak-kanak 6 tahun yg nak grad tu amik bahagian. Nurin, anak 4 tahun dan anak 5 tahun yang lain menyanyi secara berkumpulan, ala-ala kumpulan nasyid gitu. Menarik!

Nurin yg pada awalnya saya sangka akan keras di atas pentas (sebab dia amat malu depan public), sangat sporting. Siap lambai-lambai lagi dari atas pentas. Alhamdullillah...

Layan gambar-gambar kenangan ni yer...



:::: gambar di atas semua nya apabila majlis telah bermula. anak-anak tadika duduk di tengah pentas. busy la ibu bapa snap gambo anak-anak yang sporting ::::



::: di bawah semua adalah gambar selepas majlis serah sijil pada anak-anak 6 tahun (da grad!) & cenderahati selesai ::::

:::: ayah, syuhada & nurin :::::

:::: cikgu yati & nurin ::::

:::: nurin & cikgu sheila (guru kelas) ::::

:::: cenderahati - nombor 2 dalam kelas ::::

:::: dlm goody bag ada hadiah - set alatulis ::::

Bermula cuti sekolah dah pun. Nurin bangun lambat hingga ibu terpaksa dukung bawa masuk kereta. Hingga umah babysitter, terpaksa lagi berdukung hingga atas sofa dari kereta. Aduh !!!

Ahad ni Nurin akan ikut kakak saya ke Sarawak, holiday !!! Syuhada tinggal sebab ditakuti nanti kakak tak terjaga semuanya...

Photobucket

1 comment:

  1. Selalunya macam tu la, time cuti sekolah, anak yang besar selalu kena culik oleh pakcik makcik. Anak Yati, Amirul, awal-awal dah kena kidnap oleh aunty nya. :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)