Monday, December 07, 2009

WORKOUT SAYA YANG LIMA SEN

Hai...
Sabtu lepas, saya keje...
Tension nyer....
Maka, aktiviti wajib on every working Saturday is jalan-jalan jengah-jengah blog semua kawan-kawan @ followers saya. Tinggalkan komen... Tinggalkan jejak... Jumpa satu informasi berguna...

*
*
*
*
:::: nak citer pasal skipping ::::
*
*
*
*

Nak share informasi ni dari blog Eynda - Skipping.

Saya da cerita kan before this yang utk maintain fit & healthy, 2 amalan seharian saya adalah :-

  • sauna

  1. sehari tak kurang 20 minit (maksima 30 minit saje!)
  2. 20 minit - bakar 400-600 kalori
  3. sauna herba / sauna aura seri / sauna biasa

  • skipping

  1. sekali normally saya buat until kiraan 100, 2-3 minit je.
  2. dlm sehari, purata nyer dlm 300 kiraan.

Workout yg lain... kekangan masa! Just praktikkan aktiviti seharian yg nyata boleh bakar kalori (walaupun sikit, terbakar juga kalori tu!)...

Nak telan produk slimming / kesihatan, kekangan tekak pulak (waktu dlm pantang bersalin pun saya tipu-tipu makan suplemen tau, lebih byk buang dari telan!)...

Skipping rope tu saya beli kat AVON. Nak petik sikit kata-kata dari blog Eynda yang ia nya merupakan satu informasi baru bagi saya. Informasi yang amat menggembirakan...

" Skipping rope can be beneficial in your exercise to lose weight. It is so effective in burning calories that an hour of skipping rope will make you burn up to 1000 calories. "

Ok la tu... Untuk bacaan lanjut, bleh ke blog Eynda yer...

Photobucket

4 comments:

  1. lar... ye ker pakai skipping rope ni boleh burn calorie??? a simple rope can help us become healthy kan??? hehe.. good idea.. i shall get one soon hahahah.. surely diya will love to hop ngan mumy dia sekali hahaha...

    true la kena jenjalan n visit our followers kan but sadly kadang2 they tak tinggalkan alamat blog just email jerk n bila email kng tak tau nak ckp aper plak heheheh...

    ReplyDelete
  2. kena try ni skipping! kena beli support bar@!~ kang ada yang boing ke utara keja keselatan kana@!~

    ReplyDelete
  3. dear...i use strider dr smart shop tu...x sabar nk add sauna with my fitness regime too... :>

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)