Monday, August 16, 2010

BLOCKED DAH !!!!

Back to work after a week jalan-jalan cari makan berbuka puasa. On Friday nanti, hopefully dpt berbuka dgn hubby & anak2 dara... Pagi tadi sedih nyer nak tinggalkan rumah. Bergenang air mata... Sedih! Kesian kat hubby ku terchenta. Berbuka... Bersahur... Letih... Puasa... Anak2 dara... "Ya Allah, permudahkanlah segalanya untuk kami sekeluarga..." Kalau tak kerana kerja, cari rezeki, dpt gaji, memang aku takkan suka-suka tinggalkan rumah!!!

FB da kena blocked! Mula dari last monday, bahagian penguatkuasaan ni tak bleh layari FB dah. Semua dek kerana mulut celupar menghina Johor ari tu. Tak pasal-pasal jer kena blocked!!! Patut nyer block kan jer orang tersebut.

Dari aku ni tak amik pot hal orang, now ni jadi aku nyampah tahap meluat!!! Tak ke dia nyusahkan aku?! Tak ke dia limit kan waktu-waktu gembira aku dok ofis ni. Situ la aku bersosial dgn kawan-kawan sepermainan, sekastam, etc... Now?! Bukan nyer tak tau yang idup aku kat JB ni membosankan! Kesepian! Tu la tempat aku berinteraksi 2 hala dgn friends tau. Aduhai!!!

Hmmmm... sabo Aida, sabo... Benda da terlanjur, pe nak buat. Aaaargh!

Kena la aku apply dgn hubby utk bawa broadband ke JB. Dpt ker?

So kengkawan, walaupun bukan di bulan Ramadhan, ingat lah! Mulut jgn celupar. Nak bergurau, tapis-tapis. Takut karang, ada terkecik hati, tersinggung perasaan, terguris naluri dalaman. Memang benda tu remeh pada kita, pada orang lain???

-aku yg marah!-
Photobucket

10 comments:

  1. kat opis ana pun dh kena block FB ni...last friday ari tu. mula2 memang terasa, lama2 biasa la...hehehe (tu yg rajin update blog skrg... :P)

    ReplyDelete
  2. ye ker? hmmm... tapi tak best la takde FB, kan? tak dpt update terkini hal hal luar hi h hi...

    ReplyDelete
  3. oo,..kebanyakan ofis memang block FB. takpe, main blog pun ok what..hehe

    Entri Terkini: Dosa Yg Dilakukan Hampir Setiap orang

    ReplyDelete
  4. krn nila setitik...
    so.. apa jd ek kes minah tu??
    terbzbody laks!

    ReplyDelete
  5. NIA, tu la pasal, lepas ni aida jadi pembaca blog tegar la. hi hi hi...

    LINDA, minah tu da tulis surat tunjuk sebab @ minta maaf kat kastam & istana. masih di peringkat siasatan now ni. ada panel luar yg siasat.

    ReplyDelete
  6. Samalah, jgn kata FB...blog pon sama gak, nasib blog masik bley baca lagi, cuma tak bley nak sign in jer. Lunch hour jer bley berblog & berFB.

    ReplyDelete
  7. tempat sy lak mcm chipsmore..kejap ada, kejap tada

    ReplyDelete
  8. hmmmm tu la. ada kemudahan, certain org tak tau guna dgn cara betul & berhemah. kemudahan diberi dan ditarikbalik atas sebab tgn yg menaip terlalu ikut kata hati!

    ReplyDelete
  9. kerana nila setitik.. habes semua orang kena kesannya kan. so, dia still buat muka selamba ke kat opis? tak kena tindakan tatatertib ker?

    ReplyDelete
  10. sabor jer lah aida.. camni lah kalo disalahguna.. org yg tak buat salah pun dpt tempiasnya..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)