Tuesday, August 03, 2010

KALER KALER TIME

Dari semalam until pagi tadi dok blogwalking. Hmmmm... byk gak tempek komen & jejak di chatbox. Byk da rangkaian friends di bloglist saya. Sebab, memang saya buat otomatik tiap blog yang saya follow, blog tu terus masuk bloglist. Tak susah la gitu. Dan tak tertinggal lawat blog yang saya follow. Bagi follower saya pula, slowly saya kan cek, ada tak yg saya tak reply kunjungan whatsoever. Kunjungan anda adalah amat berharga. Blogging ni pun a kind of ukhuwah pada saya. Ramai kenalan, byk ilmu, luas pandangan.

Korang gi ke blog follower korang? Terutama blog yg buat giveaway @ contest and letak syarat utk jadi follower dia? Or setakat nak up kan bilangan follower korang? And korang lawat blog tertentu tanpa add blog follower korang dalam bloglist ? Sebab, borak2 dgn member2 blogger, come to a conclusion - "Ada yang hendak dikunjungi & dikomen, tapi sendiri tak pernah gi blog orang apatah lagi komen..."... "Ada yang langsung tak jengah blog orang sebab malas, da glamer le katakan..." hu hu hu macam-macam hal kui kui kui...

Saya? Tak kisah la tu. Saya berblog ni pun sebab suka-suka. Sendiri suka baca. Diari sendiri. Nanti gelak-geli dgn anak-anak... Saya ni skang da draft few post utk giveaway @ contest tau. Da byk la merayap ke blog friend baru. Tu yang bloglist saya bertambah sebab da syarat kena jadi follower.

48 jam pun tak cukup saya jengah semua. Yang pasti saya MESTI tinggal jejak di setiap blog saya gi. Tambah plak if internet lembab teramat... hu hu hu... tak dapat tinggalkan jejak...

*
*
*

Dah la tu. Back to tajuk utama – KALER KALER TIME ...

Rasanya kat blog ni saya langsung tak buat post pasal Nurin joining colouring contest, kan??? Hmmm... tu few months ago di mana saya stop kejap berblog disebabkan kekangan waktu ber internet. Takpe. Nanti saya post later...

Syuhada da juga jatuh cinta dgn colouring. Anytime... Anywhere... Syuhada juga asyik dgn pensil warna & kertas. Hmmmm... tapi dia belasah je warna apa pun, janji mewarna!!!

Siap ayah nya tampalkan sticker di tiap page utk dia buat rujukan bila mewarna. Namun, itulah hasilnya.

“Takpe la, adik. Janji adik happy, kan?”

“Cantik tak ibu adik kaler?”

“Cantik! Pandai adik kaler...”

Tu bukan menipu anak sendiri... Bohong sunat utk beri dorongan dalam mendidik...


*
*
*

*
*
*


::::: kakak sedang asyik tonton kartun Coraline (mata butang), sempat adik landing kat bahu kakak, nak kacau kakak ler tu :::::


Photobucket

6 comments:

  1. suka tengok rambut si kakak ngn adik tu..comel je curly

    ReplyDelete
  2. hi hihi... mahal curly tu. keturunan da curly, curly la jadik nyer ...

    ReplyDelete
  3. santeknyee..anak dara aida...wambut dia curly2 lagi....

    ReplyDelete
  4. Akakaka..adik menampakkan muka nakalnya mcm cuba mengganggu kosentrasi kakaknya..Tgk keleteh diorg mcm tu..mcm mana lah aida tak windu dendam klu tgglkan diorg kan..

    ReplyDelete
  5. pandainya syuhada kaler...
    fikri yg dah 4 tahun pun masih fail bab2 colouring ni... kalo lukis2 dia suka la

    ReplyDelete
  6. SUE : tu la sebab nyer hati ku ini merana!!! sape tak rindu anak oii... bleh jadi tension tahap darah tinggi tau.

    KAK YONG : melukis plak anak2 aida lom lagi. mewarna, yes.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)