Monday, August 02, 2010

PUASA

Tak masuk ari ni, lagi 8 hari saje dlm bulan Sya'aban (insya'Allah). 8 hari untuk memanfaatkan amal ibadah dlm bulan ni. Masih ada masa...

Yang pasti, ramai dah yang kelam kabut buat preparation utk Syawal hi hi hi termasuk la saya & hubby. Hmmm... preparation kami hanya la dari segi pakaian saje. Rumah? Saya sendiri tak minat nak update per pun utk raya tahun ni. Unless perintah pertukaran saya ke Melaka sebelum raya. Then only baru ada benda kat umah tu nak saya tukar.

Perkara pertama dan terutama sekali yang saya & hubby titik beratkan ialah pakaian anak-anak dari hujung rambut hingga la ke hujung kaki. Baju kurung mereka jer lom settle. Nak beri 100% kemeriahan utk mereka. Berbaju baru. Kasut baru. Aksesori baru... Macam zaman kanak-kanak saya la dulu...

Kuih muih saya akan beli yg siap jer kat mana-mana. Kerepek... Kek... Weekend mom la kata kan. During weekdays CLOSE HOUSE... hi hi hi... Nak datang? Air kosong jer la ye Nurin hidangkan... Jangan marah...

Today da register bill Maxis via email. Save RM10 tiap bulan, alhamdullillah... Dah le last month bil up to RM170 dek kerana internet!!! Giler!!! Tu pun sebab anak-anak main tipon, tertekan button dan terus connect internet, haduiiii !!!

Ok la. Nak balik dahhh... Tak tau nak bungkus pe utk dinner tonite. Bosan dgn bungkusan makanan tiap hari.... aaaaaaarrghh!!!!

Photobucket

3 comments:

  1. mahalnyer rm10 sbln...ana pun br je daftar bil online dgn celcom..jimat rm2 sbln. hehehehe

    ReplyDelete
  2. ye la ana. ada 2 line. 1 line caj RM5 utk bil by post. now, ok. da register bil anta via email, save RM10 hi hi hi...

    aida amik postpaid ni pun sementara dok jauh dari hubby & anak2. balik melaka, most probably aida convert to prepaid semula...

    ReplyDelete
  3. mesti sedih nanti aida nak bersahur ...
    sahur sorang2

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)