Thursday, September 02, 2010

ROBEK HATI KU !!!


Tadi gi sat Maybank, cucuk duit raya RM500.
hi hi hi buat byr kuih raya ler.
Semua kedai da pasang lagu raya!
Kat ofis ni pun dok pasang lagu raya!


Sedih!!!!
Sebak!!!!
Hati ni mcm dirobek-robek!!!
Nak balik bukit katil!!!!!!!!!!
Aaaaaaaaaaaaarggh!!!
Dengar plak lagu sudirman, aduhai!
Rasa nyer nak terbang je ke bkt katil sekarang juga juga...

Yang meriah tahun ni, anak-anak jer.
Memang saya spend duit byk utk mereka.
Baju kurung pun saya anta tempah jahit manik.
Aksesori rambut pun da complete.
Nak mereka beraya sakan happy-go-lucky!

Utk saya & hubby, persiapan biasa.
Mana patut baru, telah pun dibarukan.
Cuma rumah jer tak de yang baru tahun ni.
Hias dgn balang kuih (yg lama juga) kat coffee table saje da la.
Ye la, rumah open hanya weekend jer.
Tu pun if kami tak keluar beraya sana sinun.

CHECKLIST PERKARA YANG HARUS SETTLE THIS WEEKEND :-
  • amik baju kurung anak2 dara ku - mama sabariah, bkt katil
  • amik almond london - linda, tengkera
  • amik kuih gunting - sue, bkt baru
  • amik baju repair ku - angel, bkt baru
  • amik baju an & ziarah new born baby - nurul, bkt baru
  • kuar kan balang kuih, jug & cawan - cuci, susun, tayang
  • vacuum & mop umah - WAJIB
  • amik duit baru & angpow - abg zai, pengkalan rama
  • servis wira - WAJIB
hmmm... tu jer la sementara menunggu bulan bersalin...

Photobucket

12 comments:

  1. banyaknyer checklist tu...sempat ke buat semua tu? aida start cuti bila?

    ReplyDelete
  2. aku punya lak, anak kemain 4-5 helai..emaknya selai ajer..hehehe

    ReplyDelete
  3. ANA : sempat. mesti sempat!!! last minit dah ni...

    ReplyDelete
  4. ELISS : tu la nasib kita sbg ibu ni. anak-anak yg meriah...

    ReplyDelete
  5. Sabor Aida.. sikit hari je lagi leh balik... Tapi kalau dengor lagu sedih, memang tangkap syahdu pun... Hehhe..
    Selamat hari raya untuk Aida ya.. Maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  6. YATI : confirm tangkap syahdu!!! da ler hubby tgh demam kat bkt katil. lagi ler sedih hati ni tinggalkan dia...

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya, Kak Aida.. semoga sambutan thn nih meriah!! :D

    ReplyDelete
  8. dah amik dan tampal kat sidebar kad raya yang cantik dan meletop itu :)

    ReplyDelete
  9. LIN : timasih... aida pun hajat nak sambut dgn meriah giler. meskipun hati ni sedih tahun ni. tapi, nak gagah kan diri !!!

    ReplyDelete
  10. Ok datang nak amik kad raya... Selamat hari raya Aida!

    ReplyDelete
  11. hehe.samala duit 500 tu buat beli kuih raya ajelah..saya pn beli lebih tahun ni,bg mak.bw blk sabah lg.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)