Monday, January 17, 2011

SAYA DA 4 TAHUN TAU...


suka nak beritau semua org.
saya da 4 tahun ari ni...

sabtu lepas, ibu beli kek hazel cheese kat secret recipe.
celebrate kecil2an kat umah mak ngah.
ada atuk & wan, mak ngah & famili, mak usu & famili & pak uda.
abis kek tu.
sedap!!!

4 tahun lepas, ari ni, kul 4:17 pm saya da kuar dari perut ibu.
kata ibu, tak lama saya buat ibu sakit.
ibu dok dlm labour room tu kurang 15 minit before lahir kan saya tau.
ok la tu, kan?
Allah permudahkan proses kelahiran saya yg awal 2 minggu dari dua date sebenar.

kata ibu, ptg kelahiran saya tu, ibu sorang jek kat GH Melaka.
ayah keje.
hmmm... memang tak patut.
atuk & wan jaga kakak kat umah.
ibu dtg ke GH naik ambulans!!!
hua hua hua...

ibu cerita lagi, sebenarnya ari tu ibu saya malas tahap maksima nak gi keje.
so, gi la ke poliklinik ayer keroh semata-mata nak amik MC.
gi pagi tu, ibu drive kta bawa wan & kakak nurin.
cek punyer cek, doktor kata kat ibu, "lebih baik awak gi GH la, perut awak keras!"
maka, naik la ibu ke GH dgn ambulans.
wan & kakak? nasib baik ilmu driving wan masih menebal, drive la kta ibu slowly balik umah.
tup tap tup tap... dari nak amik MC sehari dari doktor, terus ibu saya dpt MC 60 hari!

da selamat bersalin, baru la ibu call ayah dari labour room.
suruh bawa baju saya.
saya takde baju masa tu!
nurse balut guna towel hospital jer...
tu la ibu saya ni, tak sakit pun bleh terus bersalin.
tak ready brg...
hua hua hua...

1 mlm jer ibu & saya dok spital.
esok nyer, tghari dah balik rumah ibu ayah...
ibu citer lagi, saya tak susahkan ibu & ayah byk juga waktu 60 hari tu.
waktu mlm, saya tido nyenyak hingga langsung tak bangun mlm!
pagi kul 6:30 baru saya nguek nguek nak susu.
so, memang ibu bagi saya susu sebanyak mungkin la waktu siang sebab mlm memang saya tido lena.

trademark saya waktu kecil yg memang ahli keluarga tak dpt lupa ialah....
mata saya yg besar!!!


hingga sekarang pun, mata saya masih besar tau...



nota ibu :

sekarang ni adik paling nakal!
tak dgr kata ibu & ayah.
suka bagi darah ayah naik.
suka bagi ibu besar tekak.
suka bagi kecoh sebuah rumah!!!
suka buli kakak...

tapi ibu & ayah tahu, adik baik & cerdik.
adik buat semua tu sebab nak tarik attention...
ibu sayang adik!!!


Photobucket

3 comments:

  1. Happy 4th Birthday Ain Syuhada ^_^

    ReplyDelete
  2. hepi besday dear syuhada.. semoga semakin bijak, comel & solehah... ;)

    ReplyDelete
  3. hepi besday sayang.. semoga dirimu dilindungi oleh Allah S.W.T

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)