Wednesday, February 16, 2011

WEEKEND YG HARU BIRU & KELAM KABUT !!!





KEJADIAN HARU BIRU PERTAMA :

memang kelam kabut last weekend tau.
at first, everything berjalan dgn ok ok jer.
jumaat lepas berjaya mendobi baju-baju kotor and kebetulan cuaca on that day panas terik.
berjaya la baju-baju tersebut dikeringkan dgn perfect.
di malam hari, emak & abah tiba.
saje jek mereka dtg, tgk cucu-cucu yg cerdik pintar tu ler...

bila mentari sabtu menjelma, wah !!! cantik nyer cuaca pagi tu.
husben plaks gi main tennis pepagi lagik dgn member...
saya pun call la husben call 9:30 pagi...

"yang, balik cepat..."
"nape?"
"kita kan nak gi kenduri kawin helmy kat muar..."

gitu la conversation pendek antara saya dan husben.
gitu gini gitu gini.... kami pun berjaya bersiap dan bertolak ke muar kul 12 tghari tau.
best ! bawa ler emak & abah sekali gi kenduri tu.
lagipun, emak & abah memang da lama tak ke muar.
bleh ler bawa mereka jalan-jalan ler konon....

then then then............. sampai ler ke muar.
tgh cari cari rumah hellmy, si pengantin.... saya pun buka ler kad kawin dia tgk map....

"ok ok... terus terus je ye...." saya inform husben, driver kami ari tu.
sambil sambil tu saya dok ler baca info kat kad kawin tu.... "helmy... muar.... sabtu... 19 februari..."


"hah! bila?????" tiba-tiba husben tanyer.
"19 februari..." kata saya, selamba.
"eh???! maulidur rasul minggu depan 15hb tau..." abah kata.
"hah ?????!"

satu kereta gelak kan saya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gi umah org kawin awal SEMINGGU !!!!!!!!!!!!!!!!!

*
*
*
*
*
*



KEJADIAN HARU BIRU KEDUA :

pagi-pagi ahad, emak & abah saya pun balik kampung.
diorang nak beli ikan tenggiri fresh kat pasar teluk gong.
al-maklum la, adik bongsu saya baru jek bersalin... kena la serve dgn ikan tenggiri bakar tiap hari.
after emak & abah balik, saya start la kemas umah... cuci-cuci pe patut... rehat-rehat tgk tv...
kul 10:00 pagi, abah call...

"ayang, awak diarahkan balik kampung sekarang..."
"alamak abah, pe hal plak?"
"abah nak belanja lunch ni hah..."
"eh eh, tak payah ler bah. abah kan nak naik KL..."
"eh, balik... ni hah wallet zam tertinggal dalam kta abah ler..."

alamak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
last night belanja emak & abah dinner kat jusco.
naik kta abah ler...
saya terlupa amik wallet husben yg saya selit kat seat belakang.......

apa lagi, terpaksa la segera balik kampung because emak & abah nak naik KL...
tak pasal-pasal jek kena membazir petrol RON 97 hua hua hua !!!!!!!




"hmmmm apa la da jadi dgn aku nih ???"


Photobucket

9 comments:

  1. Hahahhahaa..tu memang betul2 haru biru tu..(^_^)

    ReplyDelete
  2. kalau ila buat keje mcm ni... berbakul2 hubby ila maki.... tp mmg haru biru la

    ReplyDelete
  3. hubby aida tak marah...
    cuma dia geram jer la...
    marah dlm hati !!!!

    ReplyDelete
  4. seb baik tinggal dlm kete abah..
    kalau tinggal kat kedai
    lagi la, biru terus muka.. hehehe

    ReplyDelete
  5. aida,
    camno leh mcm2 ni... ekekkeke... muda lgi dah byk lupa...

    tp kan, normal jer ni... kdg2 bagus juga terjadi 'tragedi; cam ni.. ade gak kenangan manis & lucu utk diingati..

    dah klik HB dgn senang hati ;)

    ReplyDelete
  6. HEhehehe... Lawak la... Tapi sian dier.. Jgn nangis2 ye.. Jdkan sebagai pengajaran....

    P/S : GA dah ada pemenang ke sis?Just nak tau je ;D

    ReplyDelete
  7. hehe.. haru biru ek... sib baik terttgl dlm kete, klu kat luar.. habis daa

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)