Tuesday, April 26, 2011

BELAJAR TENDANG ORANG !!!!


latest, ibu da sign up Nurin & Syuhada utk kelas taekwondo kat tadika.
sebulan RM25 saje... ok la tu.

ibu still dok pk lagi nak sign up Nurin utk swimming class plak... hmmmmm... sebulan RM60, 4 classes, 1 jam setengah one class... ok la tu jugak. cuba ibu ini tgh dok pk pk bab nak anta gi pool tu, waktu keje !!! hmmmm...



al-kisah taekwondo....

nurin : "ibu, cikgu kata nanti kita belajar tendang org..."
syuhada : "eh bleh ke kita tendang org bu, tak bleh kan?"
ibu : "belajar tendang org tu untuk tendang org jahat je, bukan tendang org baik... contohnya, kalau kakak & adik jalan-jalan, ada org kacau, tendang la org tu! nanti org tu lari la..."

tu je la si ibu dpt jawab dlm waktu singkat drive mereka balik umah dari tadika.

sambungan dialog di rumah...

ibu : "best kan dpt belajar tendang org?"
syuhada : "adik takut la bu... adik penat..."
nurin : "nuwin nak bu, nanti senang nuwin tendang org jahat. padan muka!"
ibu : "adik jgn takut. nanti teacher tolong adik. kalau penat, adik minum air. ok?"


memang nak dedahkan anak-anak kpd ilmu mempertahankan diri sejak kecik.
al-maklum la, skang ni mcm2 jenis manusia tak berhati perut wujud dlm dunia...
semua jenis takde iman, keje nyer asyik nak merogol anak perempuan org!!!

hopefully anak-anak dara dpt la proceed dgn jayanya kelas taekwondo ni.
insya'Allah start may nanti.
jgn la separuh jalan... keciwa ibu dan ayah nak tgk anak-anak dara gagah perkasa !!!

Photobucket

1 comment:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)