Tuesday, October 04, 2011

GAJI NAIK 40% !!!


latest news dgr pagi ni...
amat menarik!
kalau da rezeki, tak ke mana :)
dgn izin Allah juga.
tahniah in advance la ye utk semua gomen servant.
dlm family saya, ramai gaks gomen servant... saya, hubby, kakak, adik & kak ipar.

dlm semua artikel yg saya baca kat internet, gaji naik ~ harga brg naik!
bila fikir balik, bukan ke ari tu harga brg naik sebab harga petrol naik??!
therefore, if gaji naik, nape harga brg naik sekali?
pelik.... adakah akan jadi benar?

whatever, kuasa tu kat tgn kita.
brg dia punyer... duit kita punyer, kan?
pandai-pandai la nak berbelanja apa-apa juga.
beli borong ke...
tunggu sales ke...
ada cara nya...

then, semua artikel pun kait kan sekali dgn PILIHANRAYA UMUM dan GST...
hmmmm biar lu semua pemimpin yg pikir kan.
gaji dia kita bayar utk dia pikir.
biar dia pikir apa yang terbaik utk kita...

apa pun, saya da pk...
if betul la kenaikan gaji sebanyak itu, memang hajat saya nak up kan saving!
memandangkan saya dlm usaha nak tambah zuriat (insya'Allah, sedang usaha!!!)...
tu je yg saya pikir kan.
harta dunia semua da cukup.
holiday punyer plan pun terus berjalan dgn lancar, tiada halangan...

so, up kan saving selagi boleh!!!


Photobucket

1 comment:

  1. kalau betul dapat 40%, memang best lah!
    mudah2an yer aida.. :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)